reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

No to piszu dalej :-)
Mikołaj jakoś cudem zajął się sam zabawą,więc ja chwilę postukam.
Aletko ale masz dorosłą już córę:tak: Normalnie ona wygląda conajmniej na 2 latka,mój Miki przy niej to dzidzia dalej z tylko, UWAGA 4 zębami:szok::eek: A takiego fajowego "placu zabaw" to szczerze zazdroszczę bo u nas na wsi;-) to se mogę pomarzyć....

Rita WOW, Chiny wyglądają czadersko!! Dzięki za wysłane zdjątka!

Agast no kurka,współczucia z powodu chorej Hani:-( Czy te choróbska odpuszczą kiedyś naszym forumowym dzieciaczkom?? Jak nie jedno to drugie..Ja tylko modlę się żeby u nas było tak jak dotąd,czyli zero chorób od urodzenia.Kurczę ja nawet niewiem co robić jakby Miko katar dostał:zawstydzona/y::eek: No i jak tam po fryzjerze,zmieniłaś jakoś inaczej swój image?;-) Może tym razem pokusisz się o inny kolorek??

Paula ja teraz nauczona doświadczeniem losu,namawiałabym Cię do jak najszybszego testowania,a to z tego względu że im szybciej wiesz tym większe szanse na donoszenie zdrowego dzidziusia. Poprostu bardziej dbasz o siebie i uważasz. A przecież wiadomo,że najważniejsze są pierwsze 3 miechy:tak: A`propos testów,są przecież takie co wykrywają ciąże już po 6 dniach od zapłodnienia,chet chet przed terminem @.Ja taki miałam przy testowaniu Mikołaja...:-)Termin @ miałam na 17 października a test był 9-tego i wyszedł pozytywnie:-D Teraz tez takiego użyłam,nazywał się PRETEST.Niecałe 12 zł w aptece. Także trzymam kciukasy i czekam na wieści.:rofl2:

Szkrabiku co prawda mam w domu shotgana,ale zapomnij...;-)Amelka na pewno szybko upora się z tym choróbskiem i niebawem znowu będziesz mogła w spokoju cieszyć się macierzyństwem. Zresztą niema to jak matczyne mleczko pełne przeciwciał i witamin:tak: Na pewno już to słyszałaś,ale powtórzę: PODZIWIAM CIE I OGROMNY SZACUNEK ZA ODWAGę BYCIA PODWóJNA MAMą!!!! To samo się tyczy Shirleyki i Czarnulki :-) Normalnie jak dla mnie to hardcore:cool2:

MagW jak tam moja ulubiona Aba? I kiedy m a nastąpić ta uroczysta przemiana,odmiana jak zwał tak zwał,ale wiesz o co biega;-)Bo ja jak ciachnelam takie długaśne włosy to już nie dało rady zapuścić spowrotem...Stanęły na dł pół pleców i lipa:wściekła/y: Także zastanów się dwa razy:tak:

Easy dzięki za buziaki i pozdro dla Marry:biggrin2: od Mikulca ofkorse.

Lila a Tobie kochany babolcu jeszcze raz dzięki za rozmowe na GG:tak:;-)

No i pauza - czas wrzucić cosik na ruszt bo już młodemu w brzuszku burcy...;-)

reklama
Aletko - widzę że wspaniale się bawiliście!! Szczególnie fajne te zdjęcia w piłeczkach!
Tilli - Aba moja ulubiona śpi już 3 h i za to ją kocham;-) A włosy ścinam w piątek po 17 i przemyślałam to ze 100 razy a taką długość po raptem 3 latach uzyskałam więc w razie zatęsknienia pewnie nie będzie z tym problemu ale raczej nie zatęsknię;-) no straszna mi ta składnia wyszła:-p

Megan no coś Ty, wcale się nie czuję nagabywana! :-D

Tilli ja mam w szafce Quick View, no i jeszcze jeden taki z allegro.
Wiem, że im wcześniej będę wiedzieć tym lepiej. Na wszelki wypadek już dzisiaj bardziej uważam chociaż Szymka na ręce oczywiście biorę.
Co do ząbków to Szymek miał długo 6, a potem się posypały 4 na raz.
Także spokojna Twoja, wyrosną w najmniej spodziewanym momencie.

MagW ja też proszę o foty z krótszymi włosami, koniecznie!
Zdrówka dla zakatarzonej Mai.

Miałam Wam jeszcze pisać, że byliśmy z Szymkiem wczoraj na kontroli chodzenia i wszystko jest w porządku.
Mamy się zjawić jeszcze w wieku 2 lat, albo jakby mnie coś niepokoiło.
Pytałam też o butki w domu i ta akurat lekarka należy do tych co uważają, że dziecko powinno nosić w domu butki z profilowaną podeszwą, sztywnym zapiętkiem i giętkim przodem buta.
Wzbogaciliśmy się zatem(to znaczy Szymek) o domowe butki Zetpolu za całe 17zł.
Spełniają wszystkie wymagania, kolor trochę bije po oczach, ale do wyboru miałam majtkowy róż lub majtkowy błękit, więc z racji Szymkowej płci wybrałam błękit ;-)
Szymek je raz nosi, raz nie w ciągu dnia bo uważam, że nie ma co dać się zwariować, a jemu lepiej się chodzi na bosaka.

Dzisiaj siedzimy w domu bo pogoda mnie odstrasza od spaceru i z tej okazji sobie trochę powyklejaliśmy z Szymkiem.
To znaczy ja wyklejałam, a Szymek patrzył i może przykleił ze trzy skrawki kolorowego papieru. Ale jak na początek to i tak dużo.
Klej z brokatem go zachwycił, szczególnie gdy znalazł się na paluszkach Szymek długo je obserwował po czym wtarł brokat w ubranko.

jacieeee, paula, jestem po lekturze twojego wykresu i pod wielkim wrażeniem twoich wnikliwych autoobserwacji! :szok: normalnie. no i komu miałoby się udać, jak nie wam!!
no i jeszcze jedno: przepraszam, że tak wprost, ale nie mogę nie zapytać: jak ty się nauczyłaś tej obserwacji ... szyjki...? czy to bardzo trudne...? i bolesne? :eek: ja syczę jak jakiś wściekły wąż przy każdym badaniu u ginusa, a tu, jak się okazuje, dla niektórych "zbadać sobie szyjkę", to jak umyć zęby.

Poczytałam sobie kilka ostatnich postów i co widzę
Megan na 2 kreseczki na teście - wow super. Wspaniałe wieści.

Tili - przepraszam, że tak się wprost zapytam ale nie było mnie na forum i nie wiem co się stało, że już nie jesteŚ w ciąży. Oczywiście jeśli nie chcesz nie pisz. A tak poza tym to dobrze Cie widzieć na forum.

Aletko - faktycznie ale Ci włosy urosły. Bardzo się zmieniłas. Mnie tam się w tych nowych włosach podobasz, ja bym nie ścinała.

ja teraz z serią pytań;
Czy wasze dzieci też często oddychają przez buzię. Wojtek nie ma kataru a często oddycha buzią i przez to tak sapie jak lokomotywa. Nie wiem czy to normalne.
Cebin multi dajecie same z siebie czy z zalecenia lekarza. Czy wówczas dajecie jeszcze vigantol? Ja daję zwykły cebion (czyli wit. C). ale w związku z niejdkowaniem Tuśka zastanawiam się nad podaniem cebionu mutli.
papcie w domu w sezonie jesienno-zimowym zakładacie na cłay dzień czy tak jak Paula dajecie pobieagć na boso?Tusiek latem biegał tylko na bosaka ale teraz ma do razu zimne nóżki więc chodzi w papciach.
co można zaaplikowac na łzawiące oczko. Nie ma żadnej ropki i oko też nie łazawi jakoś obficie. Zakreaplam świetlikiem ale nie ma efektów.
Od czego moga być dziwne luźne, zielone kupy o lekko chemicznym zapachu? Tusiek od wczoraj takie robi tyle, że wczoraj zrobił też zdrową kupę a dzisiaj aż 5 takich brzydkich. nic mu w diecie nie zmieniałam.Z resztą on i tak je ciągle to samo. CHyba, ze w ziemniakach jakieś pestycydy były. Efekt jest taki że pupa cała obszczypana i w dziwnych krostach. Przewijanie to horror, bo ryk jest niesamowity. Nie dziwię się z resztą bo musi go to szczypać. Sudokrem, nie pomaga, choć do tej pory był niezawodny.
prosze o info jakie są ulubione dania waszych dzieci. Może i Wojtek też to polubi.

reklama
Rito, a propos włosów to Tobie od naszego ostatniego (i jedynego zresztą :dull:) spotkania też włosy urosły... Na początku Cię nawet nie poznałam :zawstydzona/y:
Co do pytań to odpowiem tylko na te:
papcie zakładam na cały dzień,
w zeszłym roku podawałam Multitabs sama z siebie
co do ulubionych dań to Maria raczej lubi wszystko, no i je wszystko to co my, więc nie będę wymieniać... chyba że koniecznie chesz. Ostatnio wcinała jak szalona bogracz a dziś i wczoraj fasolową :tak:

Do góry