reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

shirleyko kochana, nie rycz, bejbe. :-) teraz jesteście już razem, całą szczęśliwą czwóreczką i tylko to jest ważne.
a o szczegóły dotyczące różnic żelazna versus bielany pomolestuję cię przy najbliższej okazji, a jakże, choć już teraz chętnie daję wiarę, że zośka jest the best. ;-)

grześ przesłodzias jest - ale czyż muszę to dodawać...? :-D

szkrabiku, noooo... to się nazywa klarowny plan działania! kiedy przypomnę sobie swoją cielęcą wprost bezradność w pierwszych tygodnia - ba! - miesiącach życia olki - to muszę pytać o takie szczegóły tego (nie)spania. mam nadzieję, wybaczasz mi ...:zawstydzona/y:

a co do (bardzo ewentualnej) astmy - to jest ona niestety częścią tzw. "marszu alergicznego". rzecz polega na tym, że u dzieci o skłonnościach alergicznych najpierw pojawia się zwykle uczulenie na jakiś pokarm, które potem bywa, że zmienia swoją postać i rozwija się z czasem w dolegliwości oddechowe. to teoria dosyć powszechnie powtarzana przez alergologów, więc na tej podstawie - sorki mondzi - śmiem twierdzić, że może nie do końca, cytuję, "się znasz" ;-)... alergia wziewna i pokarmowa u tak małych dzieci jak nasze to nie są dwie różne bajki, a raczej kolejne etapy tego samego schorzenia.
no i z tego też powodu tak skrupulatnie przestrzegałam diety, swojej i olczynej, narażając się na pełne politowania spojrzenia i posądznia o jakiś masochizm a przynajmniej chore jakieś skłonności do samoograniczania. ale, szkrabiku, skoro z tymkiem sprawy tak się mają, to trzymam kciuki za ostrą dietę cycową, w pełni popieram i przytulam. :tak:

reklama
Shirleyko, Grześ jest po prostu taki... słodziutki, malutki, kochaniutki, no same ochy i achy :-D
Beatko, pokój Mateusza świetnie 'zrobiony'!!! Współczuję usypiania...
agast, fajne masz zmiany w podpisie. A może tak jakieś zdjątka, bo dawno Ciebie i Hanki nie widziałam!!!???!!! U mnie też najlepszy jest Fervex. No i przez zimę biorę co rano Rutinoscorbin.

My mieliśmy świetny, rodzinny dzień. Już zapomniałam jak to fajnie jak mamunia podsunie obiadek pod nos :laugh2: Smakuje taki obiad (a potem placek) zajebiście ;-) Jednym słowem dziś sobie przypomniałam i tak się obżarłam, że szok.
Poza tym zaliczyliśmy spacer i huśtawki. I zdjęcia mamy... tyle że w telefonie :eek:

Szkrabiku Mateusz ma się lepiej, dziękuję. Wczoraj już nie gorączkował ale był bardzo słabiutki. Chciał chodzić ale sił nie miał więc ciagle za nim dreptaliśmy bo biedak się co rusz przewracał. Dzisiaj zjadł juz więcej ale za to pić w ogóle nie chciał.Temperatury nie miał ale za to marudził strasznie. NO i blady jest jak sciana. Ponoc trochę schudł (tak twierdzi moja mama).

beatko, dużo sił dla rekonwalescenta! :-) najgorsze już za wami.
easy, pruknij mi na priva albo tutaj, ile zapłaciłaś za wasze zimowe bartki, tscooo?:zawstydzona/y: dzisiaj już takie "prawie kupiłam", kiedy przyszło mi na myśl, że w smyku mają chyba - zgodnie ze swoją egzotyczną polityką cenową - ostre narzuty :baffled:. no więc tak myślę, czy by nie ruszyć się gdzieś po nie do firmowego sklepu...

Jesli chodzi o BARTKI to własnie posiadam kupon rabatowy z obniżką 50% obejmujący całą serię:-D
Zawiozłam zdjecie Mateusza do King Krossu bo był konkurs na miss/mistera baby. Dostaliśmy w związku z tym pare rzeczy w tym właśnie książeczke rabatową.
Miss baby została szwagierki córa. Jest naprawdę śliczną dziwczynką a zdjęcie konkursowe zrobiła jej cioteczka Beata:-D
Mam to zdjecie gdzieś na płytce to zaraz wrzucę.
Zdjecie w rzeczywistosci ciemniejsze tylko po przeskanowaniu jakoś wyblakło
martynaft6.jpg

Witajcie!

Aletko pisałam Ci już na staraczkach, ale napiszę jeszcze tu. Uważaj na Was!
No i daj znać co powiedział gin.

Beatko śliczny pokoik stworzyłaś Mateuszkowi, a córka szwagierki zasłużyła na miano Miss Baby bo na prawdę jest śliczną dziewczynką :tak:

Agast ja mam dla Tomka cały arsenał bo to on łapie stale jakieś paskudztwa.
Na noc Coldrex max grip, do tego wit.C w końskiej dawce i tabletki na gardło.
Z reguły szybko go stawia na nogi.
Zdrówka życzę!

Shirleyko Grześ jest śliczny! no i jak dla mnie to on jest bardzo do Łukasza podobny :tak:

reklama
Do góry