reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

A no własnie w świetle prawa tak, na razie. Moja kumpela też jest teraz na wychowawczym płatnym bo ma wykazywane mniejsze zarobki niż jest w rzeczywistości. Zarabia 4000 koła bo jest głowną ksiegową w dużej firmie, na dodatek własciciel to jej facet no i ma to 400 zł dodatkowo. Kasę trzepie, ciągle gdzieś wyjeżdza a jeszcze naciąga to nasze bidne państwo:no: Ma o tyle dobrze, ze pracować może w domu bo ma tzw przywileje więc nic tylko żyć nie umierać. Moja szwagierka też pracuje a jest na wychowawczym więc też źle nie ma. Zawsze idzie coś pokombinować, nie? Jak ma się łeb to i kasę się ma.

reklama
A no własnie w świetle prawa tak, na razie. Moja kumpela też jest teraz na wychowawczym płatnym bo ma wykazywane mniejsze zarobki niż jest w rzeczywistości. Zarabia 4000 koła bo jest głowną ksiegową w dużej firmie, na dodatek własciciel to jej facet no i ma to 400 zł dodatkowo. Kasę trzepie, ciągle gdzieś wyjeżdza a jeszcze naciąga to nasze bidne państwo:no:

Oj wkurza mnie takie coś na maxa :wściekła/y:

Ok zmykam bo mnie małż opierdziela. Miałam tylko spisać nr konta bo własnie stałam sie posiadaczką kabla USB do tel. Mam tylko nadzieję, ze będzie działać bo ten ostatni coś się z moim komputerem zgadać nie chciał
Pozdrawiam

W jej przypadku to akurat przegięcie bo naprawdę kasę mają. Dziecko ma takie ciuchy, ze szkoda gadać, ciagle gdzieś wyjeżdzają, mercedesy i takie tam a jeszcze naciągają pańswto. Innym by się ta kasa przydała. W przypadku moje szwagierki to lekko nie mają dlatego poszła na rękę z szefową żeby dostawać to 400 zł. To akurat jestem w stanie zrozumieć

Ja obecnie mam tylko zasiłek rodzinny a wychowawczy mi nie przysługuje bo nie pracuje. Pracowałam do połowy 2004 r a we wrześniu jak wiadomo byłam juz zafasolkowana

W tym zasranym życiu nigdy nie będzie sprawiedliwie, niestety. Dostają Ci którzy mają a nie Ci którym brakuje i tak naprawdę potrzebują pomocy. Nie wiem co powinno się w tym naszym kraju zmienic żeby było dobrze. Chyba wszystko. Jedno jest pewne trzeba zacząć od góry

Ech. lepiej o tym za duzo nie myśleć bo szlag człowieka może trafić.

Nic to spadam do domu bo czas najwyzszy juz z tej pracy uciec :wściekła/y: Tylko ze w domu znowu przed kompem muszę zasiąść i to nie w celach relaksacyjnych :no:

Masz racje lepiej nie myśleć bo idzie oszaleć normalnie.

Dobra idę uszykować tego mojego Baka do spania. Tata go kąpie, zrobię tylko mleczko i ....uśpię :szok: . Mam nadzieję, że tym razem pójdzie nam lepiej

reklama
oooo
widze ze temat wychowawczego niezle walkujecie...
no coz ... Polska to zafajdany kraj -jak to wczoraj napisla mi przyjaciolka - i tak naprawde to ci ktorzy pomocy potrzebuja nigdy jej otrzymac nie moga. Taki lajf... Zarabiasz za malo - zle , o 100 zeta a duzo -zle.Nigdy normalni ludzie nie mieszcza sie w granicach wyznaczonych nam przez moznowladcow...Moze nie jest to norma u was,tzn. w "waszych" mistach , ale tutaj gdzie ja mieszkam , praktycznie kazdy czlowiek-robol ma wykazywana do zus-u pensje od najnizszej krajowej . Niby fajnie , bo mozesz ubiegac sie o kazdy zasilek i zapomoge jaka oferuje panstwo , a z drugiej strony ... Czemu mam robic z siebie kogos kim nie jestem? Wiem ze sa ludzie ktorym takie swiadczenia sa bardziej potrzebne - mnie wystarcza tyle ile mam . Nie twierdze ze mam super pensje ( bo z pewnoscia wiekszosc z was zarabia o niebo lepiej) ale jakos wiazemy koniec z konce i jeszcze troche odkladamy...
maz wrocil ...
to tyle
aaaaaaaaaaaaaaaaaa
easy - Mary calusna jak zawsze :)))) i taka dorosla...
ehhh

Do góry