reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Hej, hej
Agast :)
Wpadłam powiedzieć dobranoc i uciekam
Padam dzisiaj z nog... do tego to cholerne dziąsło, jakieś nitki mi tam latają i wbijają sie w policzek wrrr. Najchętniej sama bym sobie te szwy powyciągała :mad:
Życzę przespanej nocki
Buziaki pa

reklama
Nadrobilam lekturke :)

No wiec Mondzi, ja nigdy niczym nie zageszczalam, ale np. mleko na noc dostaje to zageszczane (2R). Wiec wyglada to tk: rano (zazwyczaj ok.9)  butla 200 ml mleka, ok. 13 sloiczek obiadku (dostawal kupne ale ostatnio moja mama mu nagotowala - piers kurczaka, marchew, pietruszka i chyba ziemniaczek), ok. 16. sloiczek deserku, po kapieli butla 200 ml i ok. godz. 23 znow butla. A cycus w miedzyczasie bardzo czesto :) Niekiedy jeszcze dochodzi soczek, ale za tym nie przepada - gryzie ustnik niekapka wiec mysle ze po prostu dobrze mu to robi na dziasla :)
I niby faktycznie mowi sie ze dzieci powyzej 3 miesiaca nie musza jesc w nocy i ze raczej chodzi im o przytulenie sie ale ja sobie nie wyobrazam nie podac malemu cycka skoro chce :)
Wiedza ksiazkowa wiedzą ksiazkową a intuicja matczyna swoją droga ;)
Pytalas Mondzi o przyrost wagi... Otoz 7 tygodni temu wazyl 7800g ale w miedzyczasie byl chory i bylam przekonana ze prawie wcale nie przybral bo byly w czasie choroby dni ze pil tylko cycka... Czyli przybral 1300...

Mad :)))) Zapakowane rewelacyjnie!!!!!!!!!!!! Ale na razie nie bede sprawdzala bo sie nie znam i jeszcze bym zepsula ;) Niech czeka na Swieta : W koncu sama sprawdzalas wiec musi byc ok :) No i oczywiscie jestem baaaaardzo zadowolona  :-*

No i tym samym mam te "najdrozsze" prezenty skompletowane  ;D Dzis corce dokupilam"Opowiesci z Narni", dla meza wylicytowalam filmiki na DVD no i teraz tylko dokupic cos w stylu bielizny :) Aaaa, i koszule fajne widzialam w Reserved :)

Lileczko dzis moja siostra otrzymala surowy nakaz zrobienia fotek wiec mam nadzieje ze sie z niego wywiazala :)

Easy ja juz kiedys pisalam ze moja siostra mowila mi, ze w tych puzzlach piankowych trzeba zwracac uwage na ich grubosc... Ze z tych cienszych z czasem wypadaja te drobne elementy i nijak nie mozna ich wlozyc (chyba cos jakby sie wypaczaly czy jakos tak).

Jesli chodzi o karmienie w nocy, to może chodzi o niekarmienie dzieci, które sa wyłącznie na modyfikowanym, a nie na cycu, bo modyfikowane bardziej syci. Wiki ostatnio nawet smoczka nie chce tylko cycuś i cycuś w nocy ;)

Minko, z tego co wiem to dotyczy wszelkiego karmienia :) w koncu pokarm jest wlasnie najbardziej "kaloryczny" wlasnie w nocy :)

Wszystkiego najlepszego dla półroczniaków :)

W ogóle nie mam czasu na pisanie :( ale staram sie chociaż czytac zeby byc na bieżąco :)

Pozdrawiam!!! i życze spokojnej nocki :)

Bardzo nieładnie z mojej strony, ale przeczytałam tylko to, co było do mnie, bo padam, a nocka pewnie łatwa nie będzie. Dziękuję Wam za słowa wsparcia, ale "nie przejmuj się" tym razem na mnie nie działa, a szkoda. Wiem, że są duże dzieci sama kiedyś widziałam 3 miesięcznego chłopca ważącego 10 kilo, ale to nie był zbyt fajny widok. No i martwię się, i jest mi źle. I oczywiście wszyscy w koło, "jak mu nie dasz, będzie płakał". Michał też za bardzo przekonany do tego nie jest. A ja... poszłam na zakupy kupiłam herbatkę uspokajającą Hippa i kilka soczków. O 12.00 tymek jadł jabłko z kleikiem doprawione cycem. Potem ok. 15.30 słoiczek mały zupki. Ok. 18.00 cyca, o 21.00 deserek gotowy połączony z tartym jabłkiem, no i myślałam, ze na tym się skończy, ale ok. 22.00 dałam mu jeszcze cyca. No bo skoro noc ma być bez jedzenia. Kurde, chyba nie mam na to siły. I mam takie wrażenie, że ta moja lekarka podeszła by do tego inaczej. Agast, jak ja mówiłam, że Tymcio się budzi często w nocy do jedzenia, to dla niej było to jak najbardziej normalne. Twierdziła, że teoria teorią, a życie życiem, i że kiedyś będę za tym tęsknić. A ten pediatra, to zupełnie bezpłciowy facet. Mam wrażenie, ze nie ma dziecka, które było karmione piersią. Tymek się chichrał, jak ten go dotykał słuchawkami, a on nic, normalnie beznadzieja.
Dobra, idę się kąpać, bo może być nieciekawie.
Pozdrawiam Was!

reklama
lileczko - kapuste jemy juz od czerwca :) - bigosik mamusi jest rewelacyjny i nie moglam sobie odmowic - oczywiscie nie sa to olbrzymie ilosci :)

mad - z komentarzem na Allegro moze dokladnie tak byc - ale zawsze masz jeszcze mozliwosc zamieszcenia odpowiedzi do komentarza

easy - zabawka zdecydowanie ta pierwsza

junonka - gratuluje pelzajacej coreczki - ale musisz teraz uwazac na swego robaczka

Do góry