reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

ale się dzisiaj plątam po tym forum;-)
po pierwsze jednak: Czekam na info od Szkrabika, po drugie: Samotny wieczór spędzam bo mąż goni za kawałkiem skóry (tzn.piłką;-)) po trzecie: doła jakiegoś mam czy cuś

Mam pytanko: Podobno okresy L4 nie wliczają się do stażu emerytalnego. Czy tak samo sprawa się ma z L4 "ciążowym"? Jaka jest różnica w mojej sytuacji, gdybym normalnie w ciąży pracowała, a gdybym była na L4 (tzn. jakie są te różnice w odprowadzaniu składek itp.itd.)Bardzo będę wdzięczna za pomoc, bo dla mnie te wszystkie czary mary płacowo kadrowe, to czarna magia...

Beatko Ech ja też z zazdrością patrzę na te bujne czuprynki forumowych dzieciaków. Matiemu to jeszcze przystoi nawet i łysinka. Ale Emila z tymi swoimi poczochranymi kłakami nie za bardzo wpisuje się w schemat "dziewczęczości":-D. I co tu się dziwić, że notorycznie jest posądzana o bycie chłopcem

reklama
Dziękuję raz jeszcze! Jesteście kochane :tak: :-)
Ja się nie martwię, serio. Wiem, że mogę mieć dzieci i wiem, że to tylko kwestia czasu. Tego mi brakowało gdy starałam się o Szymka, teraz mam dużo większy komfort psychiczny i nie wmawiam sobie głupot. ;-)
Za komplementy zdjęciowe również bardzo dziękuję :-)

Beatko to ja pytałam o termin operacji. Pewnie, że im szybciej to będzie za Wami tym lepiej.

Mamomisi nie wiem jak to jest z L4 w ciąży, a emeryturą, więc nie pomogę.

Beatko, Mamomisi Szymek miał sporo włosów już jak się urodził(czarnych), bardzo je lubię, ale podcinałam mu już 3 razy, a niedługo trzeba będzie znowu. Po prostu stale trzeba je podcinać.
Waszym skarbom też wyrosną bujne czuprynki. To tylko kwestia czasu ;-)
Moja siostra była do 2 roku życia prawie łysa, ja miałam włosy od urodzenia, też czarne tak jak Szymek. Potem zmieniłam się w blondynkę i tak zostało dopóki nie zachciało mi się farbować włosów ;-)

Beatusku pomysły Szymka są na prawdę ciekawe. Jeśli tylko nie zagrażają jego zdrowiu lub życiu jest OK. Teraz się śmieję z tego lakieru, ale wtedy nie było mi do śmiechu.
Będzie co wspominać :-)

Szkrabik już pewnie odpoczywa wpatrzona w Amelkę.

Nic kochane.
Pora spać.

Wiedziałam, że kiedy wejdę do wanny, dostanę upragnionego sms'a...przewidująco telefon wzięłam ze sobą do łazienki:-D

Niniejszym obwieszczam, że Amelia jest już na Świecie!

Sms od Szkrabika brzmi następująco, cyt.:
"Dziś o 20:45 urodziłam Amelię. Ma 59 cm i waży 4300 g"

Szkrabik vel Szkrabikowski WIELKIE GRATKI DLA CIEBIE I AMELKI!!!

No to na poczatek WIELKIE GRATKI OD NAS, LILI I JUNONKI, JEJKU JAK FAJNIE,MASZ JUZ SYNA I CORE, NO SUPER!!!!!!!!!!!TAK SIE CIESZYMY,TERAZ TYLKO CZEKAMY NA FOTKI!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Mam chwile wiec cos naskrobie :-) Zaraz trzeba isc spac,bo jutro planujemy Karpacz:-) Walsnie pijemy za zdrowka Easy i Agast, bo takie bylo zyczonko,a my to chetnie, chetnie:tak:

Easy - Twego meza pod postacia malpki nie widzialam:no: ;-) :-)
Evik - z Wroclawiem lipa, malo czasu, nasi goscie chca jechac w piatek,bo ja w sobote do szkoly to i tak sie widziec nie bedziemy:-( Nie zdazymy, nastepnym razem najwyzej. Bardzo dobrze na tej rozmowie powiedzialas, nalezalo mu sie!!Dobrze bedzie :-)
Nenyah - sniadanko - parowki, jajo sadzone, na miekko, omlet, jogurt, kanapka( niechetnie). zdrowka Ci zycze!
Mondzi - u nas w porzadeczku :-) Fajnie sie bawimy, bylismy juz w Ksiazu, w palamairni, w kosciele pokoju, jutro palnujemy Karpacz:-)
Juciu - fotka Julka super!!
Frotko - ale dzien mialas z Totulkiem:laugh2: :eek: :baffled: :happy: :cool2: :elvis: Kochany lobuz:-)
Asiu - my mamy dwa jednoczesciowe, bo w spadku,ale super:-)
Szkrabiku - spiworek sliczny:-)
Mamomisi - smutny czas nastal dla Twoich znajomych, przytulam!
Mondzi - ojoj!Zdrowka dla synka. Ciesze sie,ze w pracy nie jest zle, a bedzie jeszcze lepiej :-)

Narazie wysylam

Hurra! Nie mogło być piękniejszej wiadomości na koniec tego dnia. Kochana Amelko! Witaj na Świecie! Szkrabiku! Ogromne gratulacje!!!!

Agast - fajnie,ze laczysz sie z nami w piwkowaniu:-D :tak: :-)
Easy - kurtka fajowa:-) Ile dalas??
Colletta - dzieki, bawimy sie doskonale. Sczebelkow jeszcze nie wyciagalam.
Biesy - to super wyprawe miaalas:-) czekam na foty!!!!
Mondzi - to fajny pomysl z tym dzieciaczkiem;-) :tak:
Rito - zdrowka! Miko tez ze schodami sobie radzi, po swojemu;-) :tak: Jesli chodzi o lobuzowanie to Miko jest grzecznym chlopcem i chwala mu za to,ale ma swoje wyskoki :cool2: Mondzi tez nie chce by byl sierotowaty:eek: :confused: :baffled: W ogole jakies to takie dziwne, te nasze dzieciaczki rosna, robia sie coraz bardziej samodzielne...Dzis zaprowadzaalm z siostra jej synka na angielski i tak stalam w dzrzwiach i sie zastanawiaalam,bo to takie dziwne jest,bo sie nigdy nie wie zostawiajac dziecko za drzwiamy,czy jest lubiane,czy rozmawia z kims, czy na boku sie trzyma...Ciezko i bedzie oddac moje dziecko do przedszkola, oj ciezko:-( :confused:
Beatko - no super,ze jus jestes. Mam nadzieje,ze operacja Meteuszka bedzie szybko przez Was zapomniana, choc troszke, jak tylk osie tak da i ze szybciochem wrocicie do domku, buzka dla Was!
Beatusku - pozdrawiam :-)
Natko - zdrowka dla Macka!!
Frotko - ciesze sie,ze u ortopedy oki :-)
Paula - zdjecia sa rewelacyjne,slicznego masz tego swojego synka!!
Aletko - gratki dla szwagierki,a dlaczego robi sobie zastrzyki w brzuch,ma cukrzyce??
MagW - dziek iza pozdrowienia, tez je slemy:-)
Beatusku -dzieki

Mykam spac, papa

Włączyłam kompa, żeby sprawdzić czy wiecie o Amelce, ale widzę że tak. DOstałam smsa, ale już spałam, więc założyłam, że rano sprawdzę czy jeszcze czekacie :zawstydzona/y:

Szkrabiku, wielkie gratulacje! Mam nadzieję, że położna spisała się dobrze, zresztą poród trwał całkiem przyzwoitą ilość godzin, więc myślę, że było ok.

Zbieram się do tej pracy - miłego dnia!

reklama
Aletko -kochana ty zawsze pamietasz ...
Dziekuje bardzo !! A z mezem juz sie dogadujemy i to bardzo dobrze :*
Szkrabiku kochana gratuluje !!!

Do góry