Semi, dzięki za rozmowę na gg. Byłam u lekarza i oskrzela są czyste. Mam podawać Zyrtec.
Easy, a widzisz, ja jakoś utożsamiałam katar z przeziębieniem. Dobrze wiedzieć, że katar to katar. W końcu to moja podstawowa dolegliwość
Lileczko, no jakżeby mogła nie brać udziału w zakupie moja teściunia szanowna. Oczywiście, że pojechała z Michałem do sąsiedniego miasta, a ja z Tymciem siedziałam, nawet trochę zła, bo to ja powinnam tam być z nim, a ona tutaj z dzieckiem. No ale stół jest i już mi wszystko jedno w jaki sposób został nabyty.
No i tak jak wspomniałam byłam u lekarza. Nie było naszej lekarki, ale ja już byłam tak zdeterminowana, że pół godziny po zarejestrowaniu byłam już w przychodni, a sama droga to jakieś 15 minut. Cieszę się, że Tymcio zdrowy, ale... Popłakałam sobie co nieco, bo jak tak dalej pójdzie, to Tymcio przybierze kształt kuli
8 dni temu byliśmy do szczepienia i ważył 8600, czyli aż 1300g. więcej, niż 6 tygodni wcześniej. No i mówię to dzisiaj gościowi, a on że w 10 miesiącu przestanie przybywać. Ale kazał go zważyć i za te 8 dni przybyło pół kilo. No i za dużo, co i ja widzę. W związku z tym mam dawać zupkę dwa razy dziennie, bez żadnych kleików (kleiki daje się tym dzieciom, które mają odwrotny problem), mam dawać pić, nawet wodę z glukozą. No i nie karmić w nocy, nawet jeżeli będzie krzyk, dawać tylko picie, bo w tym wieku w nocy już dzieci nie powiiny jeść. No i wyszłam na idiotkę, bo nie umiałam gościowi powiedzieć ile razy jest cyc. No ale przy takich nocach jak ta, to ja na prawdę tego nie wiem. Mam kaloryczne mleko, więc pytałam czy gdybym zmieniła dietę..., ale nie, to nic nie da. Aha, no i bananów mam nie dawać, nie wiem już dlaczego, ale chyba tutaj coś o skrobi było. Oczywiście Michał się nie przejął, jako że ten lekarz przy poprzedniej i dotychczas jedynej wizycie, nawet Tymka nie dotknął. No i on uważa, że powinnam o tym porozmawiać z naszą lekarką. A na kontrolę wagi mam iść za dwa tygodnie. Sama nie wiem co o tym myśleć, ale fakt jest faktem - waga szybko idzie do góry i tak być nie może.