reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

frotko, już miałam spadać, ale doczytałam, że uniwersalny też odpada. to skoro już tyle się natokowałam o tych pałąkach, to tylko jeszcze dopytam, czy ten miękki odpada również? bo on nie jest mocowany "na wcisk", ale ma takie zapinane (ruchome) zaciski.

mondzi
, a jeszcze tak niedawno narzekałaś, że tymek jest absorbujący. zazdroszczę, choć i u olki, trzeba jej to oddać, też widzę (tfu, tfu, tfu) pewną obiecującą poprawę...

reklama
MagW - no to zyczen zdrowka ciag dalszy, a co!! ;)
Mondzi - gratki ,,tak,, i ,,nie,,  :)
Minko - gratuluje pracy, powodzenia w niej zycze!
Frotko  - aha :) Tak tylko pytam ;)
Juciu - dzieki ;D
Evik - no trudna,trudna sprawa ::) Napisz jutro co wymyslilas :)
Megan - jaka szkole zaczelas??

Wlasnie jakas godzine temu zrobilam cos, czego normalnie bym nie zrobila, moja nerwica sie poglebia, ale zeby rzucac juz kluczami w meza?? No ale jak maz wkur#$%@&*,ze szlak trafia( wie,ze tej jednej rzeczy w nim nie znosze!!), egzaminy nad glowa, okres i napiecie z tym zwiazane, kiepskie noce to czy mozna mi sie dziwic?? ::) dzieki Bogu juz spi! I dzieki Bogu w osobnym lozku, bo jego chrapania dzis wyjatkowo bym nie zniosla ::)

Ide sie myc i spac,
zle mi :(
Pa

Jeszcze na moment,bo zapomnialam, Mondzi powiem Twoimi slowami,ja bym tej spokojnosci Twojego synka sie nie bala, tylko sie cieszyc :p ;) :) Chyba nawet spokojniejszy od Mikulca,bo ten to ostatnio w wozku siedziec nie chce i jeczy mi na spacerach ::) a jak juz wozek stanie to w ogole ::)
Szkrabiku Tymon tez szybciej sie zjawil, moze i Amelia szybciej na wyjscie sie szykuje :) Fajne imiona tych Twoich dzieci :) Tymon i Amelia...

Ooo jutro szczepienie, Hip czy jak mu tam, to przeciw zapaleniu opon mozgowych, szczepicie na to??

No nic ide!!

Mad, zaintrygowałaś mnie tym ruchomym pałąkiem! Na Grochowskiej, powiadasz? W sumie mam niedaleko, przejadę się sprawdzić, a nóż widelec będzie pasował? Bo jakoś tak łyso bez niego.

Aaa, zapomniałabym. Czy wiecie, że totulowa superbryka po raz kolejny się rozjechała? Taki jest stelaż jakby poluzowany. Poprzednio nawet nie naprawiali, tylko od razu dali nowy wózek, jak się okaże tym razem, że to znowu jakaś poważna rzecz, to się chyba wkurzę :mad:

Mondzi, Wam wychodzi tych pieluszek ponad jedna dziennie, jeśli Tymcio nie będzie siedział non stop w wodzie, to chyba starczy, nakładasz mu pieluchę przed wejściem do wody, biega w niej z godzinę-dwie a przy wyjściu zdejmujesz. Na mojego Totula trzeba wziąć poprawkę, on jest zwierzęciem wodnym ;) A co do tymciowego siedzenia u fryzjera to mogę Ci tylko napisać, że Wojtek bez ruchu wytrzymuje może dwie sekundy - od momentu, gdy zauważy szelki do chwili, gdy zrozumie, że to one go trzymają ;)

Mondzi, no niesamowitego masz synka... Ja bym z Piotrkiem u fryzjera nie miała szans... U nas podobnie jak u Frotki. Zdaje sie, że naszych synków cekrasnale (nie no, sikam po prostu - poprzednie słowo, to efekt cenzury  ;D, zauważyłam, jak wysłałam. Ale normalnie trzeba mieć fantazję, żeby zmieniac "ch...je" na "krasnale"  ;D) nie tylko fizyczne podobieństwo ;)

Liluś, przytulam. Co do szkoły, to nie tyle ja ją zaczęłam, co zaczął się rok szkolny a z nim moje obowiązki, czyli nauczanie  ;)

Szkrabikowski, jak najlżejszej końcówki Ci/Wam życzę... I może pokażesz nam Tymcia ostrzyżonego, tsooo ???

Eviku, trzymam mocno kciuki za dobre decyzje, choc sprawa niełatwa, oj nie...

Mag, jak tam mężowskie zdrowie ???

Juciu, jestem pod wrażeniem Julkowych wyczynów...

A u nas wieczór jak codzień -Łukasz wrócił o 21, zjadł, wykąpał Piotrka, poszedł go uśpić i chyba zasnał wcześniej niz on, bo ten gadulił jeszcze dobre 20 minut... No i śpi tak mocno, że za nic nie mogę go obudzić, żeby chociaż zęby umył i do własnego łózka przeszedł a nie na podłodze spał...  ::)

A na zakończenie sie Wam pochwalę, ze mój synek tez nie taki zły  ;D Co prawda w dzień ma motorek w tyłku a ostatni nadeszła faza chodzenia za mną po domu (zwłaszcza po kuchni, ZWŁASZCZA jak mam np garnek z wrzątkiem w rękach  ::)) w postaci rzepa przy mojej nodze, ale rano, jak się obudzi jest w stanie do godziny siedziec w łóżeczku, bawic sie misiem, gadać i rechotać (!) do siebie... Oczywiscie dopóki nie usłyszy, że ktos się po domu kręci, bo wtedy koniec. Ale i tak uwazam, że to jest w nim genialne. Z reszta nie tylko to...  :p

Ok, idę sie myć i lulu, bo jutro 7 lekcji. Papatki

Aletko, Frotko, Paula, Mondzi, Szkrabiku, Mad, Lila, Megan dzięki.
No przespałam się z "problemem". W naszym przypadu przeprowadzka jeszcze nie wchodzi w rachubę. Może za rok lub dwa. Powiedziałam mężowi żeby brał tę pracę. I tak teraz widujemy się w weekendy i dwa popołudnia w tygodniu (ze względy na jego cotygodniowe wyjazdy do Bielska), więc niewiele się zmieni :( będziemy popołudniu w piątek i co drugi weekend cały razem, a co drugi wieczory - ze względu na studia). Jeżeli będzie z tej pracy zadowolony to może za rok kupimy tam mieszkanie, Hanka pójdzie do przedszkola. Jakoś to będzie. Od stycznia szukamy pracy we Wrocku i nic. Więc nie wiadomo kiedy taka okazja się powtórzy, w końcu Poznań to nie koniec świata ;). A swoją drogą w niedzielę rozmawialiśmy że przydałaby się jakaś zmiana w naszym życiu. Muszę być ostrożniejsza na przyszłość w wypowiadaniu życzeń ;). Mamy jeszcze troszkę czasu na staranie, bo ta praca dopiero od grudnia lub stycznia. Więc oficjalnie dołączam do grona staraczek.
Mam jeszcze pytanie. Na razie hipotetyczne. Gdybym zaszła w ciążę, do dnia porodu nie można mnie zwolnić. A co potem? w dzień porodu mogę dostać wypowiedzenie. Kto płaci mi macierzyński (zus?) czy po macierzyńskim mogłabym zarejestrować sie w urzędzie pracy jako bezrobotna i dostawać zasilek? (jak długo?)

Hej :)
Korzystam z tego, że moje dziecko nie wiedząc, że nie śpię siedzi i gada do siebie w łóżeczku :)

Eviku, cieszę sie, że decyzja podjęta i myśle, że słuszna. Skoro i tak widujecie sie tak rzadko i nie wiele się zmieni... Pieniądze to nie wszystko, ale wiem też, jak bardzo jest frustrujące bezskuteczne szukanie pracy,zwłaszcza dla mężczyzny...

Aletko, sił na dzisiejszy dzień.

A gdzie się podziała Beatka ??? Czy ja czegos nie doczytałam ???

Miłego dnia wszystkim :)

Frotko z niunią będzie moja ciocia, bo mama pracuje, a zaczynam chyba juz od jutra :)

Doniose jeszcze, że w sobote byiliśmy pierwszy raz na basenie, ale, ze moja córa jest na etapie tylko mamy, to jak weszła do wody z tatą był protest, nastepnym razem ja wchodzę, ogólenie sie jej podobało, że tyle "kap, kap" jest dookoła ;D

Dzięki za uznanie nieswykłości Tymka :) Trochę mnie ona zaniepokoiła wczoraj, ale dzisiaj od rana szał w domu, więc i Tymek cały czas gdzieś chodzi. Zakładam więc, że tak już ma - ja trzeba to na ogół siedzi, a jak nie trzeba, to sobie biega :) I oby mu tak zostało!

Pytanka mam dwa:
-czy nadal używacie pasty nenedent baby, czy już jakiejś innej?
-jak nauczyć Tymka pływać, czyli co obejmują takie zajęcia na basenie?

Evik, gratuluję podjęcia decyzji!

Pozdrawiam wszystkich i uciekam działać dalej.

Jeszcze tylko zapytam: Gdzie jest Beatusek?

reklama
Witajcie!

Mondzi ja używam Nenedent w takiej samej tubce jak opisuje Aletka, ale ja za nią płaciłam 9 zł. Jest bez fluoru czyli dziecko może ją połykać.
Na basen nie chodzimy, więc nie mam pojęcia jak się uczy takie maluszki pływać.
Beatusek o ile wiem wróciła do pracy, Iguś poszedł do żłobka, a Dawidkowi zapewne zaczeła się szkoła. Przypuszczam, że stąd jej nieobecność.

Evik gratuluję decyzji!

Lila przykro mi z powodu Waszej kłótni. :(
Szczepię na HIB, to już będzie chyba trzecia, albo czwarta dawka tej szczepionki. Ale my szczepimy dopiero w październiku.

Za to ja zapytam gdzie się podziewa Beatka? i Świeżynka?
Zreszą lista nieobecnych mam jest jeszcze dłuższa: Mamamisi, MamaGosi, Wiolinka, Mongea, Annka 1974, AnkaW, Semi, Cayo, Ifa, Joakar, Nenyah, Naya

Dziewczyny odezwijcie się!

Do góry