reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Hejka
cudne foty widziałam :)
Poczytałam, nic prawie nie pamiętam, poza tym że:
Asiu Hanka nadal smoka używa tylko przy zasypianiu, potem wypada jej, odkladam z boku łóżeczka, jak sie przebudzi to sobie wkłada do buźki, ale rano jak podchodzę do jej łóżeczka, natychmiast wyciąga rączkę ze smoczkiem i mi oddzaje. Wie że smoczek jest tylko w nocy do zasypiania ;)
Agast masz wygląd modelki
Jucia najbardziej mi się podoba zdjęcie :"Nie będę się uśmiechał...wolę się przytulić "
Aletka mam nadzieję że już Humor lepszy
Zawadko napisz co u lekarza?

A ja właśnie siedzę przy kompie i szukam tanich kwater nad morzem. Dostaliśmy z mężem urlop - ostatni tydzień sierpnia, i choćbym miała od Hani pieniadze pożyczyć to i tak pojedziemy :laugh: Szkoda tylko, że nie w pierwszy tydzień września, ale ważne że razem i ze nad morze.
Napiszę Wam jeszcze, że już wiem dlaczego Hania takie luźne kupi robiła i to 7 dziennie. Winna jest woda jaką ją poiłam przez prawie tydzień zanim się zorientowałam. Mam do siebie żal że tak póxno zaskoczyłam, ze to zmiana żywca na dobrawę dała takie efekty.

reklama
Mam pytanie, czy któraś z mam słyszała coś złego o takim wózku?
sportster%20027.jpg

Ale mmnie wburwil przed chwila!!!!!!!Wwrryy!!!Sra mi i sra,ze lalusia z dziecka robie,bo jak upadnie to go przytulam i caluje, no jakis %^&*$#!!!!!!Czy to zle???????????

Juciu - no foty cudne!!!!Slicznie wygladacie,a i odpoczynek udany jak widze :)
Beatko - kurde smutno tu bez Ciebie bedzie :( Moze uda sie szybko wrocic,trzymam kciuki!!
Aletko - trzymam kciuki,by zaraz sie poprawilo!
Evik - nic nie slyszalam,a wozek bardzo ladny :)

Kto jedzie do Piwnicznej??

Evik no super że wyjezdzacie zwłaszcza Tobie się to należy zasłużyłas sobie :-* nawet niewiesz jak się cieszę ze odpoczniesz od tego wszystkiego i wspaniale spędzisz czas z rodzinką.A co do wóziora to ja nic złego o nim nie słyszałam ;D ale baaaardzo mi się podoba

Musiałam do Was zajrzec i napisac bo az uwierzyc nie mogłam.Rozmawiałam z tesciową na temat mojego wyjazdu czy pozmoze Maksowi w dzieciach obiadach i takie tam no i się zgodziła z wielka radoscią ze akurat ją własnie o to poprosiłam powiedzialam jej ze chcę Roberta do złobka zapisac to powiedziała" Asiu szkoda pieniędzy ja sie dziecmi zajmę " :o :o :o No i rozmawiałam z nią o naszych problemach finansowych ze nie mam mleka dla Roberta bo mi brakło pieniędzy i....poszła i KUPIłA :o 2 opakowania mleczka Nan no poprostu uwierzyc nie mogę teraz cały miesiąc sie będę zastanawiała o co jej chodzi? ;D

Lila Ja równiez tak robię jak się przwróci to tulę całuje no to jest dziecko i potrzebuje czułosci i niewazne ze to chłopczyk kazde dziecko jest dzieckiem bez względu na płeć.To ciekawe co by powiedział jakby widział Roberta jaks ie tuli i jaka jest przylepa to jest prawdziwy mamisynuś ale mi z tym dobrze ;D ...będę się amrtwic pózniej i odzwyczajać ;D Nie martw się kochana ...

Wypoczynek był super, ale teraz mam sto kilo prasowania. Co do bufetu Aletko to Julek jest zadowolony aż nadto, bo ważony wieczorem w sobotę ważył już 7600g. Od urodzenia przytył więc o 4 kg...na szczęście idzie mu to w długość - ma ksywę DŁUGI PIMPUŃ. Jutro idziemy na szczepienie i profesjonalne ważenio-mierzenie, więc na pewno się pochwalę ;D

Evik - mój wielofunkcyjny wózek jest tej firmy i poza jego wagą złego słowa na niego nie dałam powiedzieć ani sama nie mówiłam :) Porządne wykonanie, i naprawdę sensowne rozwiązania. Ten który prezentujesz wygląda bardzo fajnie. Bardzo dobra wiadomość o czekającym Was urlopie! I to nad morzem! Odpoczniecie sobie od zmartwień, odżyjecie, zdjęć pięknych nastrzelacie i nam się tu pochwalicie ! Ze smokiem Maja moja ma dokładnie tak samo - ale jeszcze do drzemki dziennej go dostaje. No i cieszę się że winowajcę dobrawę wyczaiłaś!
Lila - ja! ja! ja! jadę do Piwnicznej :)  :p
Nie wydaje mi się byś takim zachowaniem robiła z Mikiego lalusia! Ta czułość, miłość i troska należą mu się po prostu i raczej z braku owych mógłby być problem...tak sądzę.
Asiu - podejrzane zachowania... ::) ::) lepiej miej ją na oku  ;D :p a tak na serio to bardzo się cieszę, że przejawy dobrej woli jakieś wykazuje - są nadzieje...

No nic to ja sie juz pozegnam bo rano jadę do konina podpisac umowę i ustalic termin szkolenia takze niewiem keidy wróce jutro :p

Lila ależ pier.....li farmazony! jakiego lalusia?? paradoksalnie okazywanie czułości daje dziecku poczucie bezpieczeństwa i sprawia, że staje się ono bardziej samodzielne bo wie, że ma w rodzicach oparcie.
Też bym się wburwiła. Na szczęście nie mam o co bo Tomek też Szymka przytula i okazuje mu czułość i uważam to za najzupełniej normalne!
Za coś takiego zrobiłabym Tomkowi dziką awanturę, ale może nie bierz ze mnie przykładu tylko mu to na spokojnie wytłumacz.
My postaramy się być w Piwnicznej.

Evik ja nic złego nie powiem na firmę Tako. Od 2 dni używam parasolki tej firmy i jest super, solidna, zwrotna, wygodna i tania.
Cieszę się że odpoczniecie nad Morzem.
Rób dużo zdjęć żebyśmy miały czego zazdrościć  ;) a na poważnie rób dużo zdjęć żebyśmy chociaż trochę mogły poczuć ten klimat.

Asiu no szok normalnie! Oby tak było dalej, a nie jednorazowo!

Szkrabiku gdzie się podziewasz?

Nic kochane, pora na mnie. Mam wrażnie, że walnę twarzą w klawiaturę, a wolę sobie tego oszczędzić. Idę spać.

reklama
Lila pisze:
Ale mmnie wburwil przed chwila!!!!!!!Wwrryy!!!Sra mi i sra,ze lalusia z dziecka robie,bo jak upadnie to go przytulam i caluje, no jakis %^&*$#!!!!!!Czy to zle???????????

Dobrze robisz że go przytulasz,to daje dziecku poczucie bezpieczeństwa,oparcie i myślę że jest to zdrowy objaw,zresztą dla mnie całkiem naturalny i spontaniczny.
Dla odmiany napiszę jak trzyma dziecko(np moją Karolę Teściowa):
Stoi cała sztywna,tylko ręce trzymają dziecko a reszta ciała zupełnie oddalona a głowa to już całkiem odsunięta.
No i skutki.Jej dzieci są z tzw "zimnego chowu",same nie umieją okazywac innym miłości.
Mój mąż też miał problem żeby tak swobodnie przytulić Karolę.Przeważnie stał sztywno(jak teściowa :mad: )
Teraz to już trochę inaczej to wygląda bo widzi że takie przytulanie -nieprzytulanie a tylko trzymanie nie uspokoi dziecka ,bo dziecko wszystko wyczuwa.
Trochę było między nami na ten temat dyskusji ale jest juz lepiej.
I nie ma znaczenia czy to dziecko,które ma byc przytulone jest chłopcem czy dziewczynką.
Napewno w przyszłości zaprocentuje to tym że będzie ufać rodzicom i będzie większa między rodzicami a dzieckiem więź.

Do góry