Frotko - masz rację, Totulek wygląda jak okaz zdrowia, Tymek zresztą też a Maj :
a tu niespodzianka
anemia
Samo badanie krwi zrobiłam bo pomyślałam, że już dawno powinnam, a nie dlatego, że mnie coś niepokoiło... Szwagierka powiedziała, że jak w ciąży miało się anemię i łykało żelazo, to jest wysokie prawdopodobieństwo anemii u dziecka. A u mam karmiących piersią to już w ogóle. I jest to bardzo częsty problem u dzieciaków niestety. Pocieszające? Mało...Jak długo już walczycie z ferrum? Różnicujesz dawki? Pytałam jak mam swojej dawać i jestem ciekawa czy podobnie. Spytam jak
Mondzi mnie - spora ta anemia?
Mondzi - Hemoglobina - 11.3, HCV - 73 - szwagierka określiła ten niedobór jako "spory"
Tobie szczerze gratuluję tak ekspresowego naprawienia wyniku! A już super by było faktycznie, jakby się okazało, że te niedobory były efektem infekcji.
Agast - no to mnie w błąd wprowadziłaś piknie ! Kiedyś pytałam o instrukcję bezpiecznego schodzenia z łóżka Hani i napisałaś, że sposobem jest pozostawienie z 4,5 letnią siostrzyczką od której też innych już mniej pożytecznych rzeczy się uczy i sama rozumiesz :
dziwiło mnie, że mało o Pati piszesz ale ja nie z tych co się z ciekawskim nosem wciskają w cudze sprawy
No to może do września i ja się do Krakowa zmobilizuję - miło by było!
I o co konkretnie Ci chodzi z wystawianiem małej gołej babki na plaży? O wstyd, o ryzyko zanieczyszczeń intymnych? no bo nie wiem :
Ja swoją gwiazdę nad jeziorem "błotnym" gołopupną wystawiłam ;D
Beatko - dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Niezły "ubaw" miałaś w ostatniej pracy więc życzę Ci by ta którą wybierzesz teraz była ze wszech miar super! I gratki zaklepania kwatery!
Mad ;D i powodzenia w Wielkim Planie!
Natko - mam coneco polo - parasolka rozkładająca się do poziomu, fajna ino troche krzypi
Zawadko - na słońce bez kremu 30 nie wychodzimy, a teściowa po tych dwóch tygodniach biadoliła, że taka nieopalona bidulka moja podczas gdy ja właśnie opaleniznę na niej widziałam !
Lila - no chyba właśnie o te się dobijam
nie dobijałam się wcześniej bo mnie nie było
czyli od
Szkraba prosić ?
No i jeszcze chciałam napisać, że dużo skurczybyku gotujesz temu swojemu misiowi! Wyrazy podziwu! A z liczeniem kalorii to naprawdę przesadzasz! Super wyglądasz no przecież widzę ! Już lepiej się "nie" z przymiotnikami (?) interesuj niż rachunkami, co ;D ;D ;D
Asia - no to nie puszczam! Trudno nieco pisać ale co tam dam radę ;D
Juciu - ja też Ci cichutko kibicowałam