reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Szkrabiku, wiem, że w PZU jest coś takiego, wstępnie się dowiadywałam i wygląda obiecująco. Ja mam dwa ubezpieczenia na siebie, mąż jedno, w razie czego mały dostanie kasę. Poza tym Wojtek ma polisę oszczędnościową, ale ją właśnie chcę przekształcić w polisę posagową.

Basiu, fotki poszły - 5 maili. Sprawdź, czy wszystkie doszły, bo z moją pocztą bywa różnie.

reklama
Anka, fotki poszły. Tym razem sześć maili ;) sprawdź, w razie czego wyślę ponownie.

A ja właśnie sobie uświadomiłam, że wczoraj miałam iść z Wojtkiem na szczepienie :-[. Zapomniałam :( Zwalam oczywsićie na upały, ale i tak głupio wyszło :-[ Już tam dzwnoiłam ale nikt nie odbiera. Chyba już go nie zaszczepię przed wyjazdem :(

Frotko - przed wyjazdem lepiej nie!!Jeszcze Ci sie rozchoruje tfu,tfu!!
Shirley - przytulam, moze to jednak trzydniowka,czasami trwa dluzej. Zycze zdrowka!!
Szkrabik - haha :p Mysle o czyms takim,chcialam jak sie urodzil,a potem na roczek,ale nie mozemy sie zebrac,a i na to kasy tez trzeba troche,ale lepiej tak,niz potem na raz ::)
Junoko - foty super!!

Co do wyjazdu, ja myslalam wlasnie o sordzie,bo zdaje sie,ze wtedy dopiero bedzie Annka i Frotka ;D A ja chciaalbym ze wszystkimi :)

Nenyah, a ja myślę, że Nati nie chodzi jeszcze, bo jest sprytny - tyle lat na nogach jeszcze przed nim, woli się chłopak nie przemęczać ;)

Buziaki dla marudki - skończą się upały, skończy się marudzenie. Mam nadzieję, bo u nas mniej więcej podobnie...

Lila, masz rację z tą szczepionką, nie pomyślałam o tym :-[ To na pewno przez te upały :p

Asiu, my mamy rachunki chore wręcz, bo i podatek ponad dwa razy wyższy o d Waszego, i te rachunki za gaz i STOEN. Proszę, nie pytaj, dlaczego takie wysokie, bo gryzę ;)

A ostatnio na jednym z forów przeczytałam, że utrzymanie domu jest tańsze niż utrzymanie mieszkania ::) To chyba nie naszego domu i nie naszego mieszkania. Za nasze mieszkanie płacimy miesięcznie 700 zł za wszystko, o domu nie będę nawet pisać. Kurczę!!!! Dobra, koniec tematu. Teraz muszę się z tym przespać, przewakacjować. Wierzę, że właściwa decyzja sama przyjdzie w swoim czasie 8)

Frotko - my tez szczepic idziemy tydzien pozniej, juz po przyjezdzie :) a mielismy na ten wtorek co ma byc:)
Nenyah - ugh ::) Nie sluchaj taty :)

Agast, Ty dzisiaj do tego dermatologa?

Lila, i jedziecie w końcu jutro? My w poniedziałek, ale cała się trzęsę, żeby mi się Wojtek jakoś nie uszkodził (tfu tfu, na psa urok). Dzieci lubią wyczyniać takie historie,

Frotko, nie trzęś się tak ;) Aczkolowiek rozumiem Cię, bo Tymek jakiś czas temu złapał gorącą patelnię mimo, że stałam przy niej  :-[ Teraz jeśli jesteśmy razem w czasie, kiedy gotuję, stawiam gary blisko ściany ;)

Zrobiłam przegląd firm ubezpieczeniowych, które oferują polisy posagowe i znalazłam:
- Allianz,
- AmplicoLife,
- Commercial Union,
- Compensa,
- Generali,
- Nordea,
- PZU,
- Warta,
- Winterthur.

No i chyba poproszę do siebie agentów i będę ich męczyć :p Przyszło mi też do głowy, że gdybym zeszła z tego padołu, i to nie daj Boże razem z mężem, to kto się moim synkiem zaopiekuje ??? Nie wiecie, czy takie sprawy należy uregulować u notariusza? Bo nie chciałabym, żeby był to byle kto, ustalony przez sąd... a przecież na wypadek mojej śmierci rentę dla Tymka otrzyma opiekun prawny... i nie chciałabym, żeby to byli moi rodzice alo teściowie, bo kompletnie nie nadają się do wychowywania dzieci niestety...

Przepraszam, że takie tematy wprowadzam. Nie planuję rychłego zejścia ;) aczkolwiek nasze życia są takie kruche, że wolałabym zabezpieczyć moje dzieci. Skoro sprowadziłam Je na ten świat (na razie jedno :p) to nie mogę Ich zostawić samym sobie  8)

Frotko pogoda zaklepana  ;).Coprawda wszystkie pytania kierowałaś do Lili ,ale ja odpowiem bo może Ona się już pakuje  ;D.Lila jutro idzie do kontroli i jak nie będzie przeciwwskazań( a ja wiem ,że nie będzie  ;) ) to tak jak napisałam wcześniej w sobotę rano będzie w Gdyni. Mam nadzieję ,ze piszesz się na spotkanko w trójmieście  8) bo bardzo wszytskie chcemy Ciebie również poznać.Wiem ,że z Łeby nie jest to jakoś blisko szczególnie,ale bliżej niż z Warszawy  :p.Tak więc może zafundujecie sobie wycieczkę do Sopotu/Gdańska??

Szkrabiku ale temat-o jacie...ciary mnie przeszły ;/

Lila babo a Ty mam nadzieję ,że juz spakowana w połowie chociaż jesteś-i za 35 godzin będziemy piły razem kawusię  ;D,a potem ....dupska prażyły na plaży
Ja już na Wasz przyjazd właściwie gotowa jestem,jutro jeszcze przytacham od rodziców łóżeczko dla Mikołaja i psa im oddam mojego na przechowanie.Także kochana -wsiadajcie w pociąg i naprzód!!

Co do szczepienia my też w tyle bo przyznam szczerze ,że mi sie daty porąbały..ale nie ma nic nie do nadrobienia ;)

A jeszcze się POCHWALĘ,że dziś byliśmy po kafle do łazienki i kupiliśmy też kaloryfer nowy i lustro i wannę i baterię i tylko jeszcze szafka i umywalka jest nam potrzebna.A nie planowaliśmy wogóle robić WC teraz jeszcze,ale ,że kafle które nam się spodobały były w promocji i wc kompakt też to...się skusiliśmy i też kupiliśmy  ;D.Tylko mój tata, który nam będzie to wszytko robił ,jakoś coraz więcej siwych włosów dostawał ,jak dokładałam towar i mówiłam co wymyśliłam  ::).A na kibelek mam suuuper pomysł -jak już będzie skończony może się pochwalę jak będzie chciał ktoś oczywiście  :)

A dziś koło mnie jakiś kilometr zaczyna się open'er  festiwal ale nie idziemy bo bilet "bagatela" 250,00zeta od osoby.Może z okna coś zobaczę :)

reklama
Hehe moze juz dzis wsiade w pociag i pojade do Junoki ;D Trzymajcie kciuki!!!

Frotko - chcmey jechac jutro :)

Szkrabiku - no fakt tematy straszne,ale dobrze,ze o tym myslisz,jednak nie pomoge,bo o tym nie myslalam ::)

Ciekawe czy usne ;D

Dobranoc

Do góry