reklama
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
GUSIA ja księgową nie jestem, ale żeby policzyć czy będzie ci przysługiwał zasiłek rodzinny po odliczeniu ulgi rodzinnej zrób tak: do dochodu miesięcznego musisz dodać 1145/12=96zł (w przybliżeniu), to co wyjdzie podziel przez ilość członków rodziny i wyjdzie ci dochód miesięczny na osobę. Żeby dostać świadczenia rodzinne ten dochód nie może przekroczyć 504zł (chyba, bo dokładnie jaki jest limit to nie wiem, bo ja nie dostaję rodzinnego)
Jeśli masz więcej niż jedno dziecko musisz dodać wielokrotność tej kwoty.
Mam nadzieję, że nie zakręciłam za bardzo jak czegoś nie rozumiesz to pytaj ;-)
Jeśli masz więcej niż jedno dziecko musisz dodać wielokrotność tej kwoty.
Mam nadzieję, że nie zakręciłam za bardzo jak czegoś nie rozumiesz to pytaj ;-)
kachasek
matka-wariatka :)
gusia wynika z tego, że jak teraz jesteś na wychowawczym, to możesz odliczyć i nie zabiorą ci obecnego wychowawczego, natomiast możesz nie dostać wychowawczego od września b.r. bo za 2007 US wystawi ci zaświadczenie z wyższymi dochodami, bo podatek ci zwrócili (jak się mylę to mnie poprawcie)
A
agik25
Gość
Dobrze, że poruszyłyście temat rozliczeń z US, bo ja już złożyłam, ale okazało się, że teściowa (księgowa) zapomniała odliczyć ten podatek za dziecko! To jak dzisiaj wlazłam na BB i zobaczyłam, to zaraz się z nią zgadałam i pojechałam szybko korektę złożyć. Dzięki Wam jestem do przodu o 1000 zł hehehe
A
agik25
Gość
Esia, super. Strasznie się cieszę, że wszystko ok. Aż się łezka w oku kręci z radości :-)
reklama