reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

niestety poprawy nie ma :-(
w czwartek prawdopodobnie pójdę do szpitala na kilka dni, maja mi dac sterydy na rozówj pęcherzyków:-:)-:)-(

a ja i tak wiem, że junior urodzi sie w terminie, i niepotrzebnie stresuje się tymi wizytami. W następnej ciąży zgłoszę się do lekarza dopiero w 37 tygodniu;-):-D

reklama
Czekam na dobre wieści...

niestety dobrych nie mam:-(
ale dziękuję za kciuki:tak:

Martwię się Stasiem:-( tak jakby wyczuwał, że ze mną coś nie tak. Nie odstępuje mnie na krok, cały czas całuje i przytula się (co jest akurat mega słodkie i strasznie mnie rozczula), ale nie chce jeść, bo mama ma karmić, a niestety mama ma leżeć plackiem, trudno w takiej pozycji karmić:-(
Dzisiaj zrobił też histerię bo on sie kąpać nie będzie bez mamy, krzyczał na cały blok: CHCĘ BYĆ BRUDASEM :-D Do taty mówi idź sobie, ja chce tylko mamusię itd.
Az sie boję pomyśleć co to będzie jak junior się pojawi:dry:

No i strasznie mi przykro, że te ostatnie tygodnie jak jest tylko Stasinek i chciałabym spędzić z nim jeszcze fajnie czas, póki mam go tylko wyłącznie dla niego, muszę leżeć, a w najgorszym wypadku leżęć w szpitalu:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
a tak może głupio spytam, bo czasem nie jestem w temacie, nie mogą założyć Ci kilku szwów na szyjkę? Wiem, że to pomaga przy mocno skróconej.

kurczę, nie mam czasu pisać, czasem tylko coś podczytam :-/ przepraszam...

o szwie nic mi doktorek nie wspominał:dry: ale wydaje mi się, że zakłada sie go jak jest krótka szyjka+rozwarcie, a ja mam tylko krótką szyjkę. Zastanawiał się nad pessarem - tak to się chyba nazywa - ale stwierdził, że na to szyjka już jest za krótka:baffled:
Ze Stasiem też miałam krótką szyjkę i też leżałam w domu od 27 do 36 tygodnia, a mały urodził się dzień przed terminem.

Muszę się spytać dlaczego wtedy nie dał mi tych sterydów:confused:

Teraz będę Was męczyć serialem pt:"Historia krótkiej szyjki" odcinek 1034 :-D:-D:-D:zawstydzona/y:

toska no żesz przykro mi :-( Wiem jakie to paskudne - wizja szpitala, gdy chciałoby się całkowicie poświęcić dopieszczaniu Starszaka :-( Mam nadzieję, że jednak szybciutko poprawa będzie... Mi tak jak niuni świta, że na krótką szyjkę zakłada się szew lub pessar (więc zamiennie). No ale może coś pomyliłam... :zawstydzona/y: Na pewno Twój dok wie co mówi :tak:
Ależ Ci współczuję... No tulam i trzymam kciuki za błyskawiczną poprawę!!!

podpytaj Tośka na wszelki wypadek, bo z tego co mi moja gin mówiła z rok temu, to zakłada się go przy skracającej się szyjce aby utrzymać ciążę. niekoniecznie rozwierającej się.

tak akurat ten temat w moim miasteczku jest na topie, bo znajoma w dużej ciąży niestety jej nie tak dawno nie donosiła i środowisko ginekologów jednogłośnie orzekło, że gdyby był pessar to by urodziła w terminie... :-( a tak lekarz zaniedbał :no::wściekła/y:

Toska Myszolku kochany,przykro mi :(
Przykro ze plackujsz bo nie mam watpliwoci ze wszystko bedze dobrze :)))
Stasinek malypsycholog ,buziak od tesciowki :*

Kataru ciag dalszy,Melka tez posmarkuje od rana,no nerwa juz mam.

Na dworze ciemno jak w nosie a my juz po mleczku i kawie :/Kury jeszcze spia a my nie :///

reklama
W następnej ciąży zgłoszę się do lekarza dopiero w 37 tygodniu;-):-D

to się na becikowe nie załapiesz:dry:;-)
oj, żeby ta poprawa do następnej wizyty była:tak: też właśnie o szwach słyszałam (bez rozwarcia, właśnie żeby rozwarcia nie było)
a Staś pewnie i wyczuwa:-( szczerze nie zazdroszczę ani tobie ani jemu, ale trzymam kciuki, żeby się poukładało jak najlepiej:tak: chociaż ja w ciąży nie jestem a Michał też takie cyrki urządza:dry:
aniajw karpatkę spróbowałam:sorry2: w ilości za dużej chyba, bo jak dzisiaj otworzyłam lodówkę i poczułam krem, to mnie odrzuciło:baffled: więc reszta dla małża:sorry2:;-) no i dobrze... zasłodziłam się chyba na cały rok z góry:baffled:;-)
za to jaki porządek mam w kuchni:szok::baffled: jakby coś przez kuchnię przeleciało:baffled:

śnieg pada:dry: a mi się wiosna marzy!!! bleee

aaaa... podeślijcie jakąś fajną niedrogą dietkę:tak: ale tak, żebym nie musiała dla siebie osobno gotować:sorry2: no i nie muszę zrzucić 20kg w tydzień:dry: może być w 2 tyg;-) i bez efektu jojo:dry:

Do góry