reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hello hello.

Jak to dobrze nie pracowac:-D2 dni wolnego.
Wiecie co z ta Amelkowa infekcja to jest tak ze jednak krotsza kuracja juz nie wchodzi w gre.Juz tak niejadla ze spakowalam dziecie i zabralam do polski.Latalam po lekarzach i porobilam badania.Nikt nas tu w uk juz nie zaniebda bo mam leki na pol roku i zadnych angielskich konowalow nie bede pytac co mam robic.Generalnie mocz paskudny(bialko,leukocyty,szczawiany wapnia,jakies fosforany bezpostaciowe i mnostwo innych swinstw)Nie wiem czemu zawsze nam tu w uk mowia ze jej mocz jest ok,nie wiem co oni badaja ale w polsce zawsze wychodzi zly(ze nie wspomne tym razem wyszedl kiepski jak nigdy)Zaczelismy od Zinnatu i zniknelo bialko i szczawiany wapnia.Teraz zakonczylysmy kuracje Duracefem(ktory jest przeznaczony tylko na drogi moczowe)i furaginem i zostaly nam tylko leukocyty.Od jutra codziennie przed snem przez pol roku bede jej podawac urotrim,ktory ma rzekomo w koncu wyleczyc Amelke z tej paskudnej infekcji.Dowiedzialam sie ze podstawowy blad popelniany przez pediatrow to to ze kazą podawac ten urotrim po miesiac,poltorej przez co są nawroty.Po konsultacji nefrologicznej juz wiem ze lek ten podaje sie dzieciom po 2-3 lata i minimalna kuracja w przypadku Amelki matrwac wlasnie te pol roku.Jeju prosze trzymajcie kciuki bo my juz prawie 2 lata walczymy.Po dwoch dniach pierwszego antybiotyku Amelka zaczela jesc jak szalona.Wyobrazcie sobie ze przez11 miesiecy wazyla 10 kilo(nic a nic nie przybrala)Nagle w 10 dni przybrala 800 gram:szok:Jestem w bardzo pozytywnym szoku:tak::tak::tak:Oby tak dalej.:-)Pozatym w koncu zaczela gadac bo juz sie martwilam.Ma 100 pytan na minute:-DZywa,lata jak z piorkiem w pupce,normalnie inne dziecko.Bede sie modlic codziennie zeby juznie bylo nawrotow;-):tak:
Nie wiem co tu jeszcze napisac,tyle mnie nie bylo:zawstydzona/y:Jeszcze nawet nie zdazylam porzadnie poczytac.Musze znowu wpasc w rytm:-p
Przepraszam ze tylko o nas jutro postaram sie popisac:-)

Buziaki dla wszystkich:tak::tak::tak:

reklama
Dorotka-dzieki serdeczne, wlasnie bede sie musiala umowic niedlugo jaby co to Cie jeszcze podpytam. Chce sobie za jednym zamachem wyrwac wszystkie 8-mki, bo rosna w policzek no wiec to bedzie grubsza robota, ale wstepnie chirurg-stomatolog powiedzial ze zajmie im to wszystko razem godzine pod narkoza. Trzymam kciuki za papiery i specjalizacje, a sluchaj jak to wyglada w stomatologii? musisz jakies egzaminy zdawac? Ja wlasnie mam taka opcje zeby pracowac jako "clinical pharmacist" i wiem ze tam moge sobie wybrac oddzial w szpitalu na ktorym sie bede specjalizowac takze brzmi ciekawie, nie wem jak w praktyce. A u was?
Esia-zazdroszcze spioszka :-) Alusia juz od dawna nie sypia, w zasadzie to juz prawie od roku nie spi w dzien, czasami jej sie zdarzy ale potem sa klopoty wieczorem. A w przedszkolu jest jedyna ktora nie robi sobie drzemki a jak sie pytalam babeczki co robi jak wszyscy spia to mi powiedziala, ze siedzi przed lusterkiem i robi glupie miny :-)
Sorga-trzymaj sie kobieto i nie mysl za duzo o ewentualnych niedociagnieciach, niestety te poczatki juz to maja do siebie ze sa trudne, wszystko sie wyklaruje i uspokoi, pecherze juz znikaja, bedzie coraz lepiej :-) Ja pamietam te nasze poczatki-wieczny problem z karmieniem, krew sie lala bo mnie mala pogryzla, potem mialam zapalenie piersi musialam lykac konskie dawki przeciwzapalnych, nie no wariatkowo ale po paru tyodniach jakos sie pojawil taki rytm funkcjonowania calego domu. Trzymam kciuki!
Agik-przeczytalam, co lepsze kawalki wyslalam do meza :-) hehe

Właśnie wczoraj po obiedzie (mąż jadł później) i po zjedzeniu no wszystko zostało jak było (talerz tylko do zlewu włożył), zasiadł przed tv. Siadłam obok niego i mówię "miałam nadzieje że posprzątasz po obiedzie":-), a on "a jest bałagan?"
hehe, skad ja to znam. U nas jest tak: zabawki Alusi porozwalane po calym pokoju i przedpokoju, w kuchni sterta brudnych naczyn, lazienka sie lepi a moj maz idzie po tym wszystkim na pauszkach zeby czegos nie nadepnac a jak zaczynam gledzic zeby cos zrobil to opowiada: "ale np. co?" ja czasami sie zastanwaiam czy oni tacy glupi czy tacy cwani...
Kachasek-jesli sie zdecydujesz na tatoo to koniecznie wklej foteczki
Dzagud-sluchaj a moze zlapala Cie grypa/przeziebienie? A Madzia jak zwykle rozwala :-) Moja mala ksiezniczka ostatnio ma jakas faze buntu ale w sumie to takie troche komiczne jest bo jak jej czegos nie pozwole to tupie noga, zaklada rece i wola "I'm so sad". A na dobranoc nie mam juz spiewac "aaa, kotki dwa" tylko panienka zyczy sobie "aaa kotek jeden" no i musze wymyslac jakies slowa zeby sie rymowalo do kotek jeden a ta sie hihra w poduszke :-)
Olla-a moze to jakas alergia?
Elmaluszek-jeju dawno nie pisalas, dobrze ze z Amelcia juz lepiej!!! Ale cholera tyle antybiotykow a w UK mowili ze wsio okey, no kurcze ja czesto wlasnie slysze ze tam maja kiepska sluzbe zdrowia no ale bez przesady to juz jest jakas paranoja! Trzymajcie sie i gratki 800 gramw na plus :-)

Ostatnia edycja:
Noooo Dzagudku....zgadzam sie,z wiekiem rozne swinstwa sie przypatuja hihihi:)
POzycje przeciwbolowa masz przyjac,taka w ktorej nie odczowasz kompltnie bolu badz est najmniejszy,w takiej pozycji odbarczone sa uciskane nerwy:-) CZasami przechodzi samo ale czesto trzeba wziasc leki przeciwzapalne:baffled:
Jak sie czujesz dzisiaj?

Hej Izka:-) Wiesz ,ja mysle ze to zatoki,bo wydzielina takta ropna czasami:dry:
Alusia madra dziewczynka:szok:pieknie sobie radzi z jezykami:tak:

Elmaluszku kochanie nasze!Wy to macie problemy ze zdrowkiem:-(Straaasznie sie ciesze ze wszystko idzie ku dobremu:-)Jeszcze pulpecik Ci wyrosnie z Amelci hihihi:-D

dzień dobry :-)
mam lekkiego stresa przed wizytą :zawstydzona/y:
plus: przemiana materii działa dzisiaj na medal ;-):-D

miłego dnia wszystkim,
dam znać wieczorem co i jak.

Dzień dobry Czarek ma zapalenie oskrzeli i ucha i kolejny tydzień kiblowania w domu:dry:Na pocieszenie okazało się że mam cudowną teściową bo mimo że ma feriowiczów to przyjedzie do nas bym mogła chociaż na trochę z domu wyjść i nie ześwirować:-)
Toska kciuki zaciśnięte, daj znać po wizycie:tak:

Dzagud jak się czujesz? (to mogą być bóle od kręgosłupa- u mnie tak się zaczynały, potem zaczynały promieniować dalej do biodra i nogi.)
Elamaluszku nie ma to jak instynkt matki- dobrze że przyjechałaś z Amelką do Polski kiedy czułaś że coś nie tak. :tak:Trzymam kciuki by Amelcia szybko wyzdrowiała i zaczęła nabierać ciałka. A powiedz bo mi chyba umknęło - robiliście jakieś badania diagnosytyczne układu moczowego, co wam wyszło? (polecam ci dobrą stronę o zum-ach u dzieci, dużo sprawdzonych i przydatnych info: Artykuły - Reflux, ZUM, wady układu moczowego)

Pozdrawiam wszystkich:-)

Dorotka-dzieki serdeczne, wlasnie bede sie musiala umowic niedlugo jaby co to Cie jeszcze podpytam. Chce sobie za jednym zamachem wyrwac wszystkie 8-mki, bo rosna w policzek no wiec to bedzie grubsza robota, ale wstepnie chirurg-stomatolog powiedzial ze zajmie im to wszystko razem godzine pod narkoza. Trzymam kciuki za papiery i specjalizacje, a sluchaj jak to wyglada w stomatologii? musisz jakies egzaminy zdawac? Ja wlasnie mam taka opcje zeby pracowac jako "clinical pharmacist" i wiem ze tam moge sobie wybrac oddzial w szpitalu na ktorym sie bede specjalizowac takze brzmi ciekawie, nie wem jak w praktyce. A u was?

:-)
u nas wyglada to tak ze po stazu zdawalam lekarsko-dentystyczny egzamin panstwowy,to bylo rok po ukonczeniu studiow,a specjalizacje mozna rozpoczac w kazdej chwili,przyjmuje na podstawie ilosci punktow z tego egzaminu,a jesli są dwie osoby z identycznym wynikiem to jeszcze dochodzi rozmowa kwalifikacyjna

ja narazie mam zamiar zlozyc te papiery,zobaczymy co bedzie:tak:

Dorotka dzielna badz!!!
teraz ja mam kryzysa papierosowego, posprzeczaliśmy się z Kotem przedwczoraj i i tak się wnerwiłam że zapaliłam papierosa- dwa machy i zgasiłam, ale od tej pory mnie prześladuje.... wymiękam chyba :(

badz silna ja nie pale juz 4 tygodnie rowno,bo ja tylko sie dowiedzialam o ciazy,to zmniejszylam liczbe fajek do minimum,a wcale nie pale juz 4 tyg

hehe, skad ja to znam. U nas jest tak: zabawki Alusi porozwalane po calym pokoju i przedpokoju, w kuchni sterta brudnych naczyn, lazienka sie lepi a moj maz idzie po tym wszystkim na pauszkach zeby czegos nie nadepnac a jak zaczynam gledzic zeby cos zrobil to opowiada: "ale np. co?" ja czasami sie zastanwaiam czy oni tacy glupi czy tacy cwani...
Kachasek-jesli sie zdecydujesz na tatoo to koniecznie wklej foteczki

hehe oni chyba tak już mają:baffled: to jakiś taki gatunek niedorobiony albo przerobiony:dry:;-)
jak będzie kasa, będzie zrobiony to będą i fotki, na razie temat zamykam;-)

Dzagud jak zdrówko?
Dorotka trzymam kciuki za same pozytywy:tak:
Elmaluszku powodzenia w zwalczaniu dziadostwa:tak: no i fajnie, że Amelka zaczęła jeść:tak:

Michał dzisiaj jakby lepiej. Temperatury nie ma wysokiej, katar troszkę przystopował (przypomniałam sobie, że mam Pulmex baby, wysmarowałam i póki co nie leje się), trochę na gardło narzeka:sorry2: znacie jakieś domowe sposoby na ból gardła u dzieci? bo (może to nieodpowiedzialne) nie chcę póki co iść do lekarza po antybiotyk (a inaczej u nas nie leczą:baffled:)

robię właśnie karpatkę:tak: tak na poprawę humoru:-) wypaćkam resztę jajek, mąki... eh do 10go jakoś dociągniemy;-) ale za to na słodko;-)

aaaaaa to się narobiłam:baffled: w piekarniku zasłona dymna (coś się przypaliło z poprzedniego cosia) - wypuściłam na kuchnię... jeszcze sąsiedzi straż pożarną będą wzywać:baffled:
z miksera po dwóch min miksowania zalatuje spalenizną:baffled: użyty po raz drugi - pójdzie do reklamacji (poprzedni świecił na zielono - poszedł do kubła):baffled:
krem będę chyba babciną metodą ucierać:baffled: zachciało mi się ciasta:baffled:
się coś uwzięło czy jak:dry:
no nic idę walczyć
miłego wieczoru

aha - szopka zdrówka dużo dla Czarka

Ostatnia edycja:
Hej
Ech dziś wyrwałyśmy się z domu do mojej siostry na całe popołudnie:-). Dzieciaki na początku się droczyły:wściekła/y:, nie pasowało im swoje towarzystwo, po czym Michałek zasnął a Nati się ładnie bawila jego zabawkami. A gdy wstał młody (już w lepszym humorze) to zabawa na całego:-D. Ganiali się przez dobre pól godziny, aż Nati rumieńców dostała i zadyszki, a Michałek co zwyczajny do takich treningów padał na kolana. Wyglądało to przeuroczo :cool2:takie zmachane dzieciaki na własne życzenie:-D.
No a ja troche do ludzi poszłam, bo to tak ciągle domownicy, w końcu zdziczeje;-):-p. Trochę powietrza złapałam. Od razu inne spojrzenie na świat:tak:.

Kachasek jak karpatka juz jesz? Mnie chodzą ptysie po głowie od zeszłego tygodnia i w sobotę mam zamiar robić:-) Z tą zasłona dymną to ja zaprzyjaźniona, kiedyś robiłam kurczaka z rożna, no i ja oczywiście zapomniałam po wystygnięciu piekarnika umyć dolnej płyty. Za parę dni wsadzam ciasto zaglądam po paru minutach i co nic nie widzę:-D:-D dym otworzyłam a potem całe mieszkanie wietrzyłam przy temperaturach minusowych:-D:-D.
Szopka zdrówka dla Czarusia. Fajnie że tesciowa pomaga;-)
Iza czyli Alusia ma pomysła na siebie co by się nie nudzić, gdy dzieciaki śpią. Musi to świetnie wyglądać:-D

reklama
Zdycham po basenie.
toska jak badania??? Kciuki wciąż trzymam i pewnie dlatego taka zmordowana jestem ;-) Czekam na dobre wieści...

Do góry