reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie dziewczynki!
Ja juz powoli zaczynam sie nudzic sama w domu.Ale w tym tygodniu przyjezdza jedna z moich mlodszych siostr,wiec czasem bede miala towarzystwo (czasem,bo bedzie mieszkac u naszej cioteczki,nie u mnie).
Ja ogolnie czuje sie caly czas niezle-moim najwiekszym problemem sa teraz dlonie.Tak mnie bola w nich stawy,zyly,sa takie sztywne.I z dnia na dzien jest coraz gorzej.M mowi,ze powinnam pojsc do lekarza,ale czy ja wiem?
Siostra ma mi przywiezc spirytus kamforowy,podobno pomaga.

reklama
Nie ma się co dziwić w końcu stawy są obciążone. Ja z kolei odczuwam codzienną rutynkę - wstaje przed 7 , zaprowadzam małą do przedszkola , potem włączam kompa i czytam cioteczki i w tv oglądam codziennie to samo. Wczoraj zrobiłam sobie odskocznię i obejrzałam 2 filmy:-)

Witam.Moj bobas wczoraj sie odwrócił i leży sobie poprzecznie.:dry::dry:Zaproponowano mi odwrócenie do pozycjii prawidłowej,ale narazie odmówiłam.Słyszałam ze przy takim odwracanu mozna zrobic krzywde i mamie i dzidziusiowi.Narazie robie kocie grzbiety.Ogólnie nastrój do dupy,sniło mi sie ze zamiast dziecka miałam w brzuchu gniazdo węży:szok::szok:A rano po roku spokoju otrzymałam list od ojca,oczywiscie ani jednego słowa miłego tylko żadania i pretensje.Ide sobie popłakać.:-:)-(

ja jestem w 38tc i bylam wczoraj na wizycie u lekarza i powiedzial mi ze jak na moj tydzien to dziecko jest jeszcze wysoko i wyglada na to ze mam duze szanse urodzic po terminie:-(a ja tak bym ju chciala.
powiedzial ze za duzo o tym mysle i to tez moze powodowac przesuniecie sie terminu:baffled:

Dzień dobry najdzielniejszym Mamom pod słońcem - tym obecnym i przyszłym.
Ja na nogach od 7 rano - a to bardzo wcześnie jak dla mnie. POgoda piękan, słonko świeci, ale wieje lekki wiatereki jest b. przyjemnie :-).
Zaliczyłam już dzisiaj poradnię cukrzycową, pani dr zadowolaona z wyników, obiecałam że będę dbać o dietę do końca ciąży i mam do niej przyjść dopiero 3 miesiące po porodzie :happy:
Ja dzisiaj jadę w odwiedziny do swagierki - w Boże Ciało urodziła córeczkę ( urodziła w 2 godziny po przyjeździe do szpitala ! )

Milkaaa, Azile i Joaś ja Was podziwiam - gromadka dzieci, budowa, masa obowiązków i tyle w Was energii
.
Aniaw23 - ja już się umówiłam z moim Z, że pójdziemy do Rossmanna i rzucimy wrednej babie same miedziaki. Niech liczy :-)

Zmęczone mamy odpoczywajcie.
Wszystkim życzę miłego dnia !!!

hej dziewczyny co za dzien u mnie dziś kłutnie od samego rana wkur... mnie nie miłośiernie :crazy: jest mądrzejszy niż ładniejszy proszę od miesiąca żeby listwy przymocował do podłogi ale jak zwykle nie wiec czekam aż sobie pojedzie i sama te listwy przymocuje nie bedę głupiaka prosiła :crazy::crazy::crazy:

Kasiau-ale w dloniach to od czego obciazone?Bo ja rozumiem,ze w biodrze,kolanie....

Ale powiało pesymizmem :baffled:

Limba, list do kosza i się nie przejmuj :tak: Ja do swojego ojca jeżdzę kilka razy w roku, a mieszka ode mnie cłe 12 km. Nie chce się denerwować :sorry2: Ostatnio dzwonił do mnie i przez tel. strasznie mnie wkurzył, to się rozłączyłam, po co miałam siebie i maleństwio na niepotrzebne stresy narażać ;-)
A dzieciątko u wieloródek może się odwrócić ponoć nawet kilka godz. przed porodem :tak: ale współczuję rozciągnia brzucha :baffled:

Jolu jak dasz radę, to zrób to sama, Twojemu M zrobi się głupio ;-) a denerwowć się nie ma sensu, bo skoki ciśnienia nie są teraz wskazane:tak:

Dorciacz gratuluję postępów w leczeniu cukrzycy ciążowej :-) oby tak dalej

Ja też dzisiaj w sklepie usłyszałam magiczne "Jeszcze, to na kiedy jest termin ?"
O to czy juz niedługo rodzę pytali się już 2 miesiące temu. Nie wspominam o grubasce, bliźniakach i " ale masz duży brzuch".
A ja mój brzuszek dzielnie i dumnie obnoszę . Jak się komuś nie podoba, to jego sprawa. Ja się sobie podobam, mój Z. mnie wielbi w tym stanie, więc czego jeszcze trzeba:-D

Joaś, niedawno pisałaś, że masz za dużo wód. U mnie podczas trzech ostatnich wizyt AFI było na poziomoe 21, 23, a w ostatni piątek 20. Lekarz powiedział, że u dziewczynki wszystko ok i taka ilość może grozić albo wcześniejszym porodem, albo tym, że nie będzie skórczy. Idę do doktorka 6 czerwca i wtedy będziemy ustalać co dalej.

reklama
witam :-)
zazdroszcze Wam dziewczynki tej slonecznej pogody...u nas pada i strasznie spiaco jest..wczorajsze pranie nie wyschlo a chcialam poprasowac :-(
Limba Maly napewno sie jeszcze odwroci..ma malo miejsca to kombinuje :tak:
Kasiau30 moze powiedz panu egzaminatorowi na egzaminie ze jak Ci go nie zaliczy to zaczniesz rodzic :-p
a mi sie dzis snilo ze wody mi odeszly i nie bylam w stanie tego posprzatac tyle ich bylo...

Do góry