reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie dziewczynki!
Ja juz powoli zaczynam sie nudzic sama w domu.Ale w tym tygodniu przyjezdza jedna z moich mlodszych siostr,wiec czasem bede miala towarzystwo (czasem,bo bedzie mieszkac u naszej cioteczki,nie u mnie).
Ja ogolnie czuje sie caly czas niezle-moim najwiekszym problemem sa teraz dlonie.Tak mnie bola w nich stawy,zyly,sa takie sztywne.I z dnia na dzien jest coraz gorzej.M mowi,ze powinnam pojsc do lekarza,ale czy ja wiem?
Siostra ma mi przywiezc spirytus kamforowy,podobno pomaga.

reklama
Nie ma się co dziwić w końcu stawy są obciążone. Ja z kolei odczuwam codzienną rutynkę - wstaje przed 7 , zaprowadzam małą do przedszkola , potem włączam kompa i czytam cioteczki i w tv oglądam codziennie to samo. Wczoraj zrobiłam sobie odskocznię i obejrzałam 2 filmy:-)

Witam.Moj bobas wczoraj sie odwrócił i leży sobie poprzecznie.:dry::dry:Zaproponowano mi odwrócenie do pozycjii prawidłowej,ale narazie odmówiłam.Słyszałam ze przy takim odwracanu mozna zrobic krzywde i mamie i dzidziusiowi.Narazie robie kocie grzbiety.Ogólnie nastrój do dupy,sniło mi sie ze zamiast dziecka miałam w brzuchu gniazdo węży:szok::szok:A rano po roku spokoju otrzymałam list od ojca,oczywiscie ani jednego słowa miłego tylko żadania i pretensje.Ide sobie popłakać.:-:)-(

ja jestem w 38tc i bylam wczoraj na wizycie u lekarza i powiedzial mi ze jak na moj tydzien to dziecko jest jeszcze wysoko i wyglada na to ze mam duze szanse urodzic po terminie:-(a ja tak bym ju chciala.
powiedzial ze za duzo o tym mysle i to tez moze powodowac przesuniecie sie terminu:baffled:

Dzień dobry najdzielniejszym Mamom pod słońcem - tym obecnym i przyszłym.
Ja na nogach od 7 rano - a to bardzo wcześnie jak dla mnie. POgoda piękan, słonko świeci, ale wieje lekki wiatereki jest b. przyjemnie :-).
Zaliczyłam już dzisiaj poradnię cukrzycową, pani dr zadowolaona z wyników, obiecałam że będę dbać o dietę do końca ciąży i mam do niej przyjść dopiero 3 miesiące po porodzie :happy:
Ja dzisiaj jadę w odwiedziny do swagierki - w Boże Ciało urodziła córeczkę ( urodziła w 2 godziny po przyjeździe do szpitala ! )

Milkaaa, Azile i Joaś ja Was podziwiam - gromadka dzieci, budowa, masa obowiązków i tyle w Was energii
.
Aniaw23 - ja już się umówiłam z moim Z, że pójdziemy do Rossmanna i rzucimy wrednej babie same miedziaki. Niech liczy :-)

Zmęczone mamy odpoczywajcie.
Wszystkim życzę miłego dnia !!!

hej dziewczyny co za dzien u mnie dziś kłutnie od samego rana wkur... mnie nie miłośiernie :crazy: jest mądrzejszy niż ładniejszy proszę od miesiąca żeby listwy przymocował do podłogi ale jak zwykle nie wiec czekam aż sobie pojedzie i sama te listwy przymocuje nie bedę głupiaka prosiła :crazy::crazy::crazy:

Kasiau-ale w dloniach to od czego obciazone?Bo ja rozumiem,ze w biodrze,kolanie....

Ale powiało pesymizmem :baffled:

Limba, list do kosza i się nie przejmuj :tak: Ja do swojego ojca jeżdzę kilka razy w roku, a mieszka ode mnie cłe 12 km. Nie chce się denerwować :sorry2: Ostatnio dzwonił do mnie i przez tel. strasznie mnie wkurzył, to się rozłączyłam, po co miałam siebie i maleństwio na niepotrzebne stresy narażać ;-)
A dzieciątko u wieloródek może się odwrócić ponoć nawet kilka godz. przed porodem :tak: ale współczuję rozciągnia brzucha :baffled:

Jolu jak dasz radę, to zrób to sama, Twojemu M zrobi się głupio ;-) a denerwowć się nie ma sensu, bo skoki ciśnienia nie są teraz wskazane:tak:

Dorciacz gratuluję postępów w leczeniu cukrzycy ciążowej :-) oby tak dalej

Ja też dzisiaj w sklepie usłyszałam magiczne "Jeszcze, to na kiedy jest termin ?"
O to czy juz niedługo rodzę pytali się już 2 miesiące temu. Nie wspominam o grubasce, bliźniakach i " ale masz duży brzuch".
A ja mój brzuszek dzielnie i dumnie obnoszę . Jak się komuś nie podoba, to jego sprawa. Ja się sobie podobam, mój Z. mnie wielbi w tym stanie, więc czego jeszcze trzeba:-D

Joaś, niedawno pisałaś, że masz za dużo wód. U mnie podczas trzech ostatnich wizyt AFI było na poziomoe 21, 23, a w ostatni piątek 20. Lekarz powiedział, że u dziewczynki wszystko ok i taka ilość może grozić albo wcześniejszym porodem, albo tym, że nie będzie skórczy. Idę do doktorka 6 czerwca i wtedy będziemy ustalać co dalej.

reklama
witam :-)
zazdroszcze Wam dziewczynki tej slonecznej pogody...u nas pada i strasznie spiaco jest..wczorajsze pranie nie wyschlo a chcialam poprasowac :-(
Limba Maly napewno sie jeszcze odwroci..ma malo miejsca to kombinuje :tak:
Kasiau30 moze powiedz panu egzaminatorowi na egzaminie ze jak Ci go nie zaliczy to zaczniesz rodzic :-p
a mi sie dzis snilo ze wody mi odeszly i nie bylam w stanie tego posprzatac tyle ich bylo...

Do góry