reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Dzień dobry🌸🌸🫶
Czytam i zastanawiam się czy nie mam za mało objawów 😅😅😅 Niedobrze mi tylko bywa 😀 Czuje się ogólnie lepiej niż przed wiec myśle ze to może to moje objawy - oby tak było🙏 Łykam te duże dawki progesteronu i mam nadzieje ze to pomoże… Tenperature nadal mam 36,6

reklama
Dziewczyny, odebrałam wyniki bety, w czwartek było 6.9 wczoraj 123. Jest ok? Ja mimo tego że mam już dwoje dzieci nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z beta bo w poprzednich ciążach dowiadywałam się w 7 tygodniu i nie było potrzeby jej robić 🙈

Dziewczyny, odebrałam wyniki bety, w czwartek było 6.9 wczoraj 123. Jest ok? Ja mimo tego że mam już dwoje dzieci nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z beta bo w poprzednich ciążach dowiadywałam się w 7 tygodniu i nie było potrzeby jej robić 🙈
Po wpisaniu tego do kalkulatora wychodzi, ze przyrost jest dobry, ale najpewniejszy wynik daje beta zbadana po 48-72 godzinach 😊

To najważniejsze że
Po wpisaniu tego do kalkulatora wychodzi, ze przyrost jest dobry, ale najpewniejszy wynik daje beta zbadana po 48-72 godzinach 😊
To najważniejsze że dobry, musiałam Was zapytać bo położna w moim ośrodku nie miała czasu odpowiedzieć mi na pytanie... 😒 Teraz lekarz 19- go, nie za wcześnie?

A i jeszcze powiedzcie mi beta bada tydzień ciąży według zapłodnienia, nie według miesiączki tak? Wiem że to może takie głupie pytania ale ja naprawdę nie mam pięcia jak to wygląda 🙈
Beta to poziom hormonu. W zależności od laboratorium obok masz podane widełki, najczęściej chyba jest od ostatniej miesiączki

Ja od początku miałam jakieś zle przeczucie u siebie. Wczoraj wieczorem jakieś dziwne myśli, a dziś rano do tych dziwnych myśli doszły tez bóle brzucha jak na okres. Chodziłam do toalety, obserwowałam, aż w końcu na ostatniej wizycie w toalecie zauważyłam brązowy śluz. Brzuch pobolewa, nie było jakoś dużo tego śluzu, ale jednak. Z tymi złymi przeczuciami rano byłam jeszcze raz na becie i na progesteronie. Spróbuje dostać się dziś do jakiegoś lekarza, a jeśli się nie uda, to jutro z rana przejdę się do poradni w szpitalu, tam przyjmuje kilku lekarzy i poproszę o badanie.
Raczej nie nastawiam się już na nic dobrego. Oby tylko oczyściło się samo, jeśli to już.

Ja od początku miałam jakieś zle przeczucie u siebie. Wczoraj wieczorem jakieś dziwne myśli, a dziś rano do tych dziwnych myśli doszły tez bóle brzucha jak na okres. Chodziłam do toalety, obserwowałam, aż w końcu na ostatniej wizycie w toalecie zauważyłam brązowy śluz. Brzuch pobolewa, nie było jakoś dużo tego śluzu, ale jednak. Z tymi złymi przeczuciami rano byłam jeszcze raz na becie i na progesteronie. Spróbuje dostać się dziś do jakiegoś lekarza, a jeśli się nie uda, to jutro z rana przejdę się do poradni w szpitalu, tam przyjmuje kilku lekarzy i poproszę o badanie.
Raczej nie nastawiam się już na nic dobrego. Oby tylko oczyściło się samo, jeśli to już.
Najczęściej brązowy śluz to nic groźnego. Postaraj się myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki 🤞

Cześć dziewczyny! Nie śmiało się z Wami witam :) jestem 10/11 dni po owulacji i dziś trzy testy ciążowe wyszły pozytywne :) . Betę dziś zrobiłam i czekam na wyniki :) .
Mam już synka z października 2021 oraz straconego synka z 8.06.2023 :(
Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze 😊

reklama
Do góry