reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Ale super macie, ja jednak odwołałam wczorajsza wizytę i idę dopiero we wtorek za tydzień, w mojej okolicy do dobrych lekarzy się dluuuugo czeka a ja nie chce iść do byle kogo, wolę poczekać:)
Chyba mam ciążową zachciankę, bo mam straszną ochotę na herbaty i ograniczam się do dwóch dziennie ale ciężko jest:)

Ale super macie, ja jednak odwołałam wczorajsza wizytę i idę dopiero we wtorek za tydzień, w mojej okolicy do dobrych lekarzy się dluuuugo czeka a ja nie chce iść do byle kogo, wolę poczekać:)
Chyba mam ciążową zachciankę, bo mam straszną ochotę na herbaty i ograniczam się do dwóch dziennie ale ciężko jest:)
Ograniczasz ze względu na kofeinę? Bo jeśli tak to polecam rooibos, ja pije bo chce mi sie cały czas pić, ale koniecznie coś ciepłego 🙂 Rooibos nie ma kofeiny.

Ja już po wizycie. Wgl om 7+0, wg usg nic nie mówił lekarz, bo tu termin się ustala między 9 a 12 tc. I dowiedziałam się, że w niemczech się nie wywołuje ciąży wcześniej że względu na cukrzycę. Jedynie jeżeli to ciśnienie będzie wysokie. No i lekarz pozwolił wejść nawet mężowi z córką i słyszeliśmy serduszko i małą chociaż raczej niewiele rozumiała z ekranu to wydawała głosy zachwytu nad małą fasolką 🤣 A no I nasza fasolka ma już 1cm
Teraz to już oficjalne i stało się bardziej realne. No i dostałam leki przeciwwymiotne, ale nie wiem na ile działają, bo pierwsze już zwróciłam 🤦‍♀️

Ja tez pije herbatę bo po takiej z cytryna i imbirem jest mi lepiej jeżeli o nudnosci chodzi. Mam kupionego rooibosa, ale ta mi tak nie smakuje. Lubię czarna

reklama
A czytacie jakieś książki o ciąży i dzieciach?
W pierwszej ciąży tak. Teraz już nawet nie miałabym kiedy. Dopiero usiadłam po całym dniu i jem zupę. Cały dzień w pracy, potem z córką na spacerze. Do domu dotarłam na 18.30. Jeszcze wykąpać się, ogarnąć na dzień jutrzejszy i chociaż trochę poleżeć odpocząć. :)

Do góry