reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
rozstępy jak mają być to i tak będą bez względu na to czy będziesz smarowac czy nie , kwestia genów. 🙈
Ja ważę ok 60 kg. W pierwszej ciąży pierw schulam 10 kg. A w 40tc ważyłam 75.
Miałam szczupłe nadal nogi, małe piersi , a brzuch ogrooooomny. Po dwóch dniach w szpitalu byłam już tak płaska na brzuchu , że widać mi było rzebra. Nie miałam nawet jednego rozstepu. Po ok roku przytyłam troszkę , tak , że nabrałam kształtów. I od tamtej pory mam na pośladkach rozstępy. Mam nadzieję , że w tej ciazy jakoś mnie nie zaskoczą bo w dzień brzucha nie mam a na wieczór już spodni nie dopne. Piersi też są o dwa rozmiary większe. Nigdy takich nie miałam :D

Ja już po wizycie. Wgl om 7+0, wg usg nic nie mówił lekarz, bo tu termin się ustala między 9 a 12 tc. I dowiedziałam się, że w niemczech się nie wywołuje ciąży wcześniej że względu na cukrzycę. Jedynie jeżeli to ciśnienie będzie wysokie. No i lekarz pozwolił wejść nawet mężowi z córką i słyszeliśmy serduszko i małą chociaż raczej niewiele rozumiała z ekranu to wydawała głosy zachwytu nad małą fasolką 🤣 A no I nasza fasolka ma już 1cm
Teraz to już oficjalne i stało się bardziej realne. No i dostałam leki przeciwwymiotne, ale nie wiem na ile działają, bo pierwsze już zwróciłam 🤦‍♀️
Cudownie ❤️❤️❤️
My na kolejną też już idziemy razem , a na następną zabiorę córkę. Żeby już było USG przez brzuch , nie dopochwowo :)
Pierwsze tygodnie były takie nijakie. Od kad zobaczyłam serduszko, zaczęłam czy. Tej instynkt , czuć się na prawdę w ciąży :) chyba myślimy o tym samym :)

Gratuluję dobrych wieści z wizyt 😁 czekam na kolejne dobre wieści od następnych dziewczyn 😁
Ja w sumie to się łapie na tym że się zastanawiam czy serio w ciąży jestem 🤷 wcześniej miałam pewność a teraz tyle się w pracy dzieje, w szkole u dzieci, że nie mam za bardzo czasu nad tym myśleć. Ja mam wizytę we wtorek za tydzień. Już bym chciała oczywiście. Brzuch mnie wieczorami pobolewa. Mdli mnie w ciągu dnia ale delikatnie więc nawet proszków nie biorę. Wstaje w nocy kilka razy, a o 19 już bym najchętniej spać szła... A i non stop chce mi się pić...

Ja miałam już dramat z mdłościami i kupiłam te gumy z imbirem...jak po nich dostałam apetyt to mój musiał kebaba zamówić bo mi się nagle zachciało 😂😂 i jeszcze go zjadłam bez mdłości 🤷 więc na razie jak u mnie działa super i mogę polecić bo już praktycznie nic nie chciałam jeść, teraz muszę pilnować bo zachcianki poszły w ruch 😂

Gratuluję dobrych wieści z wizyt 😁 czekam na kolejne dobre wieści od następnych dziewczyn 😁
Ja w sumie to się łapie na tym że się zastanawiam czy serio w ciąży jestem 🤷 wcześniej miałam pewność a teraz tyle się w pracy dzieje, w szkole u dzieci, że nie mam za bardzo czasu nad tym myśleć. Ja mam wizytę we wtorek za tydzień. Już bym chciała oczywiście. Brzuch mnie wieczorami pobolewa. Mdli mnie w ciągu dnia ale delikatnie więc nawet proszków nie biorę. Wstaje w nocy kilka razy, a o 19 już bym najchętniej spać szła... A i non stop chce mi się pić...
Ja też się często łapie na tym , że wogole zapominam , że jestem w ciąży. Obok leży 5 letnie dziecko a ja rozmyślam , jak to możliwe , że w brzuchu żyje centymetrowy bobas 😅😅 i ogólnie nie wyobrażam sobie jeszcze , że za jakieś 7-8 miesięcy urodzę kolejne dziecko :o
Brzuch już popołudniami tak fajnie widać, taki delikatny , okrągły , ciążowy. Wiem , że to nie możliwe żeby czuć ruchy dziecka ale często w ciągu dnia mam uczucie jakby coś się ruszało na dole brzucha, jakby coś się rozpychalo. Tak wiem , to pewnie jelita i gazy 🤣🤣🤣

reklama
Ja miałam już dramat z mdłościami i kupiłam te gumy z imbirem...jak po nich dostałam apetyt to mój musiał kebaba zamówić bo mi się nagle zachciało 😂😂 i jeszcze go zjadłam bez mdłości 🤷 więc na razie jak u mnie działa super i mogę polecić bo już praktycznie nic nie chciałam jeść, teraz muszę pilnować bo zachcianki poszły w ruch 😂
A mnie te gumy w poprzedniej ciąży nie pomagały, a miałam łagodniejsze objawy niż teraz. Dziś Pani dr przepisała mi tabletki na nudnosci na receptę, ale zobaczymy jak to będzie bo przeczytałam w ulotce że mogą powodować senność i żeby nie prowadzić pojazdu po nich, a pani dr twierdziła że można bo pytałam dokładnie o to bo dla mnie to ważne. Nie dam rady bez auta funkcjonować.

Do góry