reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

tak. Dodatkowo jak głodna jestem to mam odruch wymiotny jak widzę jedzenie 🤦‍♀️ więc jedyna rada to szybko czymś popić najlepiej sokiem bo wodą odpada 🙈 dziś miałam ochotę na bułkę z masłem i serem i po pierwszym gryzie miałam dość
W pierwszej ciąży miałam mdłości rano, musiałam szybko cokolwiek wrzucić do żołądka przed spaniem. Miałam więc paczkę herbatników w łóżku i jak tylko się przebudziłam, zjadłam je 🙃

reklama
Ja na 28.10 i nie wiem, czy nie za wcześnie. Będę wtedy 6+6, więc możliwe, że się jeszcze przepisze, jak znajdę jakiś termin. Chciałam po skończonym 7 tyg iść, żeby mieć pewność, że będzie serduszko. Co myślicie?
ja w poprzednich ciążach miałam zarodek z serduszkiem w 5+5 i 5+6 :) teraz będe szła w 7+1 ale to dlatego że wcześniej nie ma terminów 🙈

Skończyły mi się niektóre kosmetyki, może mi coś polecicie: krem do cery tłustej (ale w ciąży się ładnie poprawiła) i balsam do ciała (tu już w kontekście rozstępów bym chciała działać). Mam na coś zwracać uwagę jak sobie kupuje kosmetyki? Czy mogę wszystko używać?
W ciąży na pewno unikamy mocnych kwasów i retinolu, jeżeli dobrze pamiętam.

Na rozstępy można stosować olejek ze słodkich migdałów, fajny jest w Rossmannie, dobrze polować na promocję. Ale z rozstępami to raczej jest tak, że tak ktoś ma skłonności to i tak się pojawią. Ja się smarowałam po każdej kąpieli, od kiedy pojawił się brzuszek. Trochę rozstępów i tak się pojawiło wokół pępka, na biodrach i udach. Co ciekawe dojrzałam je dopiero po porodzie 🤷 No i niestety piersi oberwały już przy kp.

W ciąży też mam bardzo ładną cerę, generalnie staram się używać lekkich, nawilżających kremów. Na wieczór jakieś mocniejsze serum. Staram się nie przesuszać, bo efekt jest odwrotny.

W pierwszej ciąży czytałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Książka z dużą dozą humoru a że wtedy panowała pandemia to było mi to potrzebne :)

Ja w pierwszej ciąży nie przeczytałam żadnej książki o macierzyństwie i bazowałam na wiedzy osób z otoczenia (które mają aktualną wiedzę na temat chociażby różnych zaleceń), artykułach z internetu oraz social mediach różnych osób typu zaufajpoloznej. 😄

reklama
Do góry