reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

tak. Dodatkowo jak głodna jestem to mam odruch wymiotny jak widzę jedzenie 🤦‍♀️ więc jedyna rada to szybko czymś popić najlepiej sokiem bo wodą odpada 🙈 dziś miałam ochotę na bułkę z masłem i serem i po pierwszym gryzie miałam dość
W pierwszej ciąży miałam mdłości rano, musiałam szybko cokolwiek wrzucić do żołądka przed spaniem. Miałam więc paczkę herbatników w łóżku i jak tylko się przebudziłam, zjadłam je 🙃

reklama
Ja na 28.10 i nie wiem, czy nie za wcześnie. Będę wtedy 6+6, więc możliwe, że się jeszcze przepisze, jak znajdę jakiś termin. Chciałam po skończonym 7 tyg iść, żeby mieć pewność, że będzie serduszko. Co myślicie?
ja w poprzednich ciążach miałam zarodek z serduszkiem w 5+5 i 5+6 :) teraz będe szła w 7+1 ale to dlatego że wcześniej nie ma terminów 🙈

Skończyły mi się niektóre kosmetyki, może mi coś polecicie: krem do cery tłustej (ale w ciąży się ładnie poprawiła) i balsam do ciała (tu już w kontekście rozstępów bym chciała działać). Mam na coś zwracać uwagę jak sobie kupuje kosmetyki? Czy mogę wszystko używać?
W ciąży na pewno unikamy mocnych kwasów i retinolu, jeżeli dobrze pamiętam.

Na rozstępy można stosować olejek ze słodkich migdałów, fajny jest w Rossmannie, dobrze polować na promocję. Ale z rozstępami to raczej jest tak, że tak ktoś ma skłonności to i tak się pojawią. Ja się smarowałam po każdej kąpieli, od kiedy pojawił się brzuszek. Trochę rozstępów i tak się pojawiło wokół pępka, na biodrach i udach. Co ciekawe dojrzałam je dopiero po porodzie 🤷 No i niestety piersi oberwały już przy kp.

W ciąży też mam bardzo ładną cerę, generalnie staram się używać lekkich, nawilżających kremów. Na wieczór jakieś mocniejsze serum. Staram się nie przesuszać, bo efekt jest odwrotny.

W pierwszej ciąży czytałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Książka z dużą dozą humoru a że wtedy panowała pandemia to było mi to potrzebne :)

Ja w pierwszej ciąży nie przeczytałam żadnej książki o macierzyństwie i bazowałam na wiedzy osób z otoczenia (które mają aktualną wiedzę na temat chociażby różnych zaleceń), artykułach z internetu oraz social mediach różnych osób typu zaufajpoloznej. 😄

reklama
Do góry