reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Czesc Dziewczyny, nie było mnie trochę na forum. Jutro mam zaplanowane cc- taka rekomendacja lekarza (lekkie nadciśnienie tętnicze, moje gabaryty plus dziecka) Dzisiaj 39+0. Termin wg usg na 07.06. Brzuch się nie opuszcza, rozwarcie od 3 tygodni to 1 cm.
Boję się tej cc, nie mam przekonania do tej decyzji. Boję się bardzo samego zabiegu i rekonwalenscencji 😔😔😔
Trzymajcie kciuki. 🍀💚

Czesc Dziewczyny, nie było mnie trochę na forum. Jutro mam zaplanowane cc- taka rekomendacja lekarza (lekkie nadciśnienie tętnicze, moje gabaryty plus dziecka) Dzisiaj 39+0. Termin wg usg na 07.06. Brzuch się nie opuszcza, rozwarcie od 3 tygodni to 1 cm.
Boję się tej cc, nie mam przekonania do tej decyzji. Boję się bardzo samego zabiegu i rekonwalenscencji 😔😔😔
Trzymajcie kciuki. 🍀💚
Myślę, że lekarze wiedzą co robią. Mnie też najprawdopodobniej czeka jednak CC. Już psychicznie się nastawiam. Daj znać jak już będziesz po. Życzę Ci dużo siły, będziemy myśleć o Was!

Pamiętam jak na szkole rodzenia położna mówiła że pewnie 80 % naszej grupy będzie rodzić przez cc - wtedy żadna z nas nie miała wskazań i byłyśmy nastawione na naturalny. Nie wiem jak tamte dziewczyny ale mnie najprawdopodobniej czeka właśnie cc. Też zdecydowanie wolałabym naturalnie i obawiam się cesarki, jednak przede wszystkim chciałabym żeby było bezpiecznie dla dziecka i dla mnie.
Niestety na wszystko nie mamy wpływu. Wierzę że wszystkie damy dzielnie radę i będzie pięknie :)

A jak tam wasze apetyty? Ja nie wiem co mi się ostatnio dzieję mogła bym jeść za dwóch... Cała ciążę jadłam raczej normalnie tzn tak jak przed ciążą a teraz mnie już naprawdę ponosi tak jakby mój żołądek nie miał dna...zaczynam 38tc mam już +14kg gdzie 3 kg przytyłam przez ostatnie 3 tyg....

A jak tam wasze apetyty? Ja nie wiem co mi się ostatnio dzieję mogła bym jeść za dwóch... Cała ciążę jadłam raczej normalnie tzn tak jak przed ciążą a teraz mnie już naprawdę ponosi tak jakby mój żołądek nie miał dna...zaczynam 38tc mam już +14kg gdzie 3 kg przytyłam przez ostatnie 3 tyg....
Ja mam +5kg. Apetytu nie mam wogole. Jedyne czym się żywię to jest arbuz, cukierki mietowe i lody wodniste.. Do reszty sie zmuszam.. Mięsa wogole nie jem..

u mnie dziś 38+3. Od tygodnia w końcu jestem w stanie zaakceptować zapach kurczaka. Do tego czasu przez całą ciążę nie byłam w stanie jeść drobiu. Dzidzia jest spora (ok. 3,5 kg już teraz) , u mnie +10kg, apetyt dopisuje, ale posiłki znów muszę jeść z przerwami, bo jakby się nie mieściły pomimo głodu.

reklama
A w którym jesteś tygodniu?😉 U mnie dzisiaj 39+1 i póki co nic się w najbliższym czasie nie zapowiada 😑
Mnie tez lekarz straszy ze urodze w 40 tygodniu albo nawet i lepiej po terminie... Sie śmiałam żeby nic nie mowil i ze bede sie modliła aby mylił się. Według usg dzisiaj 38tc, a wg om 37+4. 😁

Do góry