reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Znajoma miała ta siatkę właśnie wkładana przez przepuklinę ale już jej bardzo dokuczała i męczyła się w ciąży z nią i po założyli siatkę właśnie. Ja pamiętam że po 2 porodzie pojawiła mi się dziwna dziurką jakby nad pępkiem i bolało przy dotykaniu ale zniknęło a narazie teraz nic nie ma ale myślę o tym z tył głowy i oglądam czasami czy coś się pojawia.wtedy mu pokazywałam na wizycie po6tyg ale mówil zeby poczekać bo wszystko wraca na swoje miejsce itd

reklama
Z drugim dzieckiem zaszłas w ciążę1,5 rok po pierwszej ciąży zakończonej CC czy rodzilas po 1.5 roku? Pytam bo rozmawiałam z lekarzem o ewentualnej ciąży po CC i mówił że minimum rok trzeba odczekać

Widać lekarz nie aktualizuje swojej wiedzy bo od 2018 Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników już 18 miesięcy po cc rekomenduje nawet poród naturalny po cc. Także nie ma żadnej przesłanki - oczywiście o ile na USG wszystko jest dobrze i się chce by po cc robić dłuższą przerwę od kolejnej ciąży niż 9 miesięcy

Widać lekarz nie aktualizuje swojej wiedzy bo od 2018 Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników już 18 miesięcy po cc rekomenduje nawet poród naturalny po cc. Także nie ma żadnej przesłanki - oczywiście o ile na USG wszystko jest dobrze i się chce by po cc robić dłuższą przerwę od kolejnej ciąży niż 9 miesięcy
Bardzo się cieszę że w każdej dziedzinie jesteś wystarczająco obeznana zarówno w tej kowidowej jak i ciążowej 😊

Dziewczyny, kompletujecie już wyprawkę? Zastanawiam kiedy zacząć. Przy pierwszej córce jakoś szybko to poszło. Syn miał prawie wszystko po córce, więc też szybko. Teraz nie chcę zapeszać, a nie mamy praktycznie nic 😁

Dziewczyny, kompletujecie już wyprawkę? Zastanawiam kiedy zacząć. Przy pierwszej córce jakoś szybko to poszło. Syn miał prawie wszystko po córce, więc też szybko. Teraz nie chcę zapeszać, a nie mamy praktycznie nic 😁
W moim rodzinnym mieście praktycznie mam już wszystko. A tu gdzie mieszkam to ubrania są tylko. 😆 Powoli w marcu zaczynamy rozglądać się za wózkiem, łóżeczkiem oraz fotelikiem ale te 3 rzeczy planujemy kupić w maju. 😊
A teraz - planujemy powoli kupować wanienkę, i kosmetyki 😊

My mamy prawie wszystko, bo corka ma 16 miesięcy, wiec większość rzeczy będzie po niej. Teraz będzie synek, ale ubranka mam od siostry i od kuzyna po ich chłopcach. Zostają tylko artykuły higieniczne i jakieś drobiazgi.

My kupiliśmy już wózek, wyprawkę do kołyski i wózka, kołyskę mam po synku, uniwersalne ubranka mam do kupuje parę różowych:) powoli kompletuje żeby później skupić się na praniu i prasowaniu

Mój synek w maju kończy 2 latka. Dla niego wszystko od podstaw musieliśmy kupić nowe bo starsze dzieci już duże i wszystko było oddane a w rodzinie małych dzieci nie ma. Teraz też będzie chłopczyk więc w zasadzie duuuzo rzeczy mam😁 ewentualnie nowy kocyk i jakieś ubranka tak dla pocieszenia😊 bo Franiowi nawet ubranka co do sztuki musiałam nowe kupić a że noworodki nie niszczą ubrań więc wszystko jak nowe spakowane leży 😊

reklama
ja mam po dzieciach dużo rzeczy na strychu i wyciągnę takie 0-3 dla chłopca i dziewczynki ze strychu, a wypiore tylko te uniwersalne resztę podzielę i jak będę w szpitalu to odpowiednia kupkę mąż wrzuci w pralkę i wyschnie za ten czas 😁 dokupilam kosz Mojżesza -tak serio to tylko do zdjęć bo nie potrzebuje go🙈 ale kosztował 35 zł to nawet za tyle dla córki zabawkowego pewnie nie kupię, i rozek-tez do zdjęcia głupia ja😅 ale używany na olx oraz kocyk królika który mi się już przy córce podobał więc teraz zakupiłam❤️ mam jeszcze czapeczki te co w miniaturce i smoczki do tego nowe. Wózek,wanienka,łóżeczko,kołyska to wszystko mamy na strychu i jak skończy nam się remont każe znieść sobie już łózeczko i ustawić w nowym pokoju❤️ czyli mam nadzieję połowa marca max ale liczę na męża że da radę wcześniej😅

Do góry