reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

.

Załączniki

• b3380ce0-1e8f-4d77-b86d-3e83cb531f3d.jpg
    b3380ce0-1e8f-4d77-b86d-3e83cb531f3d.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Dziewczyny czy któraś miała wyniki badań moczu i miała wysoki wynik ketonów?
Tak ja miałam nie dawno takim wyniki i tak jak już dziewczyny pisały tzn że trochę za mało jesz na noc. Ketony wychodzą jak organizm jest podobno wygłodzony 😁 u mnie się to sprawdziło bo wtedy miałam duże mdłości i bardzo mało jadłam. Generalnie powiedział żeby się nie martwić tylko częściej spożywać posiłek.

Czy któraś z Was jest po in vitro na cyklu sztucznym?
Odstawiłam progesteron według zaleceń bo łożysko powinno już przejąć funkcje produkowania go i od momentu całkowitego odstawienia pogorszyło mi się samopoczucie. I zastanawiam się czy to przypadek czy rzeczywiście przez to. Może za szybko odstawilam przez co mi poziom proga spadł a teraz już sama produkuje i złe się czuje bo ten poziom musi się wyrównać... No tak sobie tłumaczę bo 13+0 a ja od kilku dni wymiotuję gdzie wcześniej to było od wielkiego dzwona...

A Ty miałaś jakąś narzuconą kwarantannę czy nie?
Ja miałam izolacje bo byłam chora wcześniej niż on. Ale nie miałam appki [emoji4]

Co do forum - @aniaslu pisała, że Was dodała, więc może coś musi zatrybic [emoji848]

@Mama_n.s jak uwielbiam święta w tak licznym gronie! [emoji7] jak babcia żyła to zawsze wszyscy spotykaliśmy się u niej wlasnie i to piękne święta były [emoji3059]

Czy któraś z Was jest po in vitro na cyklu sztucznym?
Odstawiłam progesteron według zaleceń bo łożysko powinno już przejąć funkcje produkowania go i od momentu całkowitego odstawienia pogorszyło mi się samopoczucie. I zastanawiam się czy to przypadek czy rzeczywiście przez to. Może za szybko odstawilam przez co mi poziom proga spadł a teraz już sama produkuje i złe się czuje bo ten poziom musi się wyrównać... No tak sobie tłumaczę bo 13+0 a ja od kilku dni wymiotuję gdzie wcześniej to było od wielkiego dzwona...
A z dnia na dzień odstawiłaś całkowicie ? Ja od początku brałam progesteron (3xduphaston i 3xprogesteron bensis) i od 13/14 tc powolutku schodze po 1-2 tabletce tygodniowo, obecnie do wtorku biorę 2 tabletki, a poźniej jeszcze cały tydzień po 1 tabletce więc progesteron całkowicie odstawię 17+0. Na samym początku lekarz z kliniki niepłodnosci mi rozpisal zeby brac duphaston do 13+0, a ten drugi do 14+0 ale lekarz prowadzący mi przedłużyl.

A z dnia na dzień odstawiłaś całkowicie ? Ja od początku brałam progesteron (3xduphaston i 3xprogesteron bensis) i od 13/14 tc powolutku schodze po 1-2 tabletce tygodniowo, obecnie do wtorku biorę 2 tabletki, a poźniej jeszcze cały tydzień po 1 tabletce więc progesteron całkowicie odstawię 17+0. Na samym początku lekarz z kliniki niepłodnosci mi rozpisal zeby brac duphaston do 13+0, a ten drugi do 14+0 ale lekarz prowadzący mi przedłużyl.
Tak schodziłam według schematu z tym, że miałam skończyć z końcem 12tc

reklama
Od 2 dni strasznie mi się w brzuchu przelewa.. Delikatnie to czuję ale za to są to dość głośne dźwięki... Od czego to może być? No bo chyba nie są to ruchy prezesa [emoji23][emoji23]

Do góry