reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

.

Załączniki

• b3380ce0-1e8f-4d77-b86d-3e83cb531f3d.jpg
    b3380ce0-1e8f-4d77-b86d-3e83cb531f3d.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Dziewczyny czy któraś miała wyniki badań moczu i miała wysoki wynik ketonów?
Tak ja miałam nie dawno takim wyniki i tak jak już dziewczyny pisały tzn że trochę za mało jesz na noc. Ketony wychodzą jak organizm jest podobno wygłodzony 😁 u mnie się to sprawdziło bo wtedy miałam duże mdłości i bardzo mało jadłam. Generalnie powiedział żeby się nie martwić tylko częściej spożywać posiłek.

Czy któraś z Was jest po in vitro na cyklu sztucznym?
Odstawiłam progesteron według zaleceń bo łożysko powinno już przejąć funkcje produkowania go i od momentu całkowitego odstawienia pogorszyło mi się samopoczucie. I zastanawiam się czy to przypadek czy rzeczywiście przez to. Może za szybko odstawilam przez co mi poziom proga spadł a teraz już sama produkuje i złe się czuje bo ten poziom musi się wyrównać... No tak sobie tłumaczę bo 13+0 a ja od kilku dni wymiotuję gdzie wcześniej to było od wielkiego dzwona...

A Ty miałaś jakąś narzuconą kwarantannę czy nie?
Ja miałam izolacje bo byłam chora wcześniej niż on. Ale nie miałam appki [emoji4]

Co do forum - @aniaslu pisała, że Was dodała, więc może coś musi zatrybic [emoji848]

@Mama_n.s jak uwielbiam święta w tak licznym gronie! [emoji7] jak babcia żyła to zawsze wszyscy spotykaliśmy się u niej wlasnie i to piękne święta były [emoji3059]

Czy któraś z Was jest po in vitro na cyklu sztucznym?
Odstawiłam progesteron według zaleceń bo łożysko powinno już przejąć funkcje produkowania go i od momentu całkowitego odstawienia pogorszyło mi się samopoczucie. I zastanawiam się czy to przypadek czy rzeczywiście przez to. Może za szybko odstawilam przez co mi poziom proga spadł a teraz już sama produkuje i złe się czuje bo ten poziom musi się wyrównać... No tak sobie tłumaczę bo 13+0 a ja od kilku dni wymiotuję gdzie wcześniej to było od wielkiego dzwona...
A z dnia na dzień odstawiłaś całkowicie ? Ja od początku brałam progesteron (3xduphaston i 3xprogesteron bensis) i od 13/14 tc powolutku schodze po 1-2 tabletce tygodniowo, obecnie do wtorku biorę 2 tabletki, a poźniej jeszcze cały tydzień po 1 tabletce więc progesteron całkowicie odstawię 17+0. Na samym początku lekarz z kliniki niepłodnosci mi rozpisal zeby brac duphaston do 13+0, a ten drugi do 14+0 ale lekarz prowadzący mi przedłużyl.

A z dnia na dzień odstawiłaś całkowicie ? Ja od początku brałam progesteron (3xduphaston i 3xprogesteron bensis) i od 13/14 tc powolutku schodze po 1-2 tabletce tygodniowo, obecnie do wtorku biorę 2 tabletki, a poźniej jeszcze cały tydzień po 1 tabletce więc progesteron całkowicie odstawię 17+0. Na samym początku lekarz z kliniki niepłodnosci mi rozpisal zeby brac duphaston do 13+0, a ten drugi do 14+0 ale lekarz prowadzący mi przedłużyl.
Tak schodziłam według schematu z tym, że miałam skończyć z końcem 12tc

reklama
Od 2 dni strasznie mi się w brzuchu przelewa.. Delikatnie to czuję ale za to są to dość głośne dźwięki... Od czego to może być? No bo chyba nie są to ruchy prezesa [emoji23][emoji23]

Do góry