reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

no to wszystko co on mówił ale mówił o 32 tygodniu i że muszę pomyśleć i iść do swojego lekarza boom skierowanie daje. Z żadnym dzieckiem się nie szczepilam i teraz nie wiem....kolejna rzecz na głowie...tak samo mój mąż usłyszał że powinnam mieć 3 cesarkę bo mnie rozerwie i teraz mi tylko to siedzi w głowie. Mój gin tak nie mówił, ale nie mówi że raczej będzie kolejne duże dziecko i tyle narazie...przy drugiej ciąży nachodzilam się na USG spojenia żeby mieć pewność czy mogę rodzic sn bo on zalecał CC ale później powi dział że to co ortopeda powie tylko kazał pas ściągnąć i chodzić bez i znów USG czy się nie powiększa rozejście..

Ja mało choruje raczej.maz dużo więcej
Szczepienia to kwestia indywidualna.
Badasz cukier? Moze masz cukrzycę nieleczona stad większe dzieci? Albo taka Wasza uroda :) moja siostra tez dwa porody przez cc po 4kg... Ja mam stwierdzona cukrzycę a przy cukrzycy leczonej raczej są mniejsze dzieci...

reklama
Co do sukienki to dobrym pomyslem bedzie jakas z rozciagliwego materiału lub po prostu luźniejsza, w pasie na gumce lub wiązana, najlepiej z kopertowym dekoltem😊 jest duza szansa, ze bedzie dalej ok po porodzie czy w trakcie karmienia.

To prawda. Ja mam porownanie, starsza corke urodzilam 30 listopada i wyszlysmy dopiero po miesiacu taka byla porabana pogoda (a zaraz po tym dostala katar pamietam i zas kolejne 2 tygodnie siedzialysmy w domu) - depresja przez to murowana😓 mlodsza corke natomiast urodzilam 30 kwietnia, bylo fajnie cieplo juz i na drugi dzien smigalysmy juz na spacerek. Roznica w nastroju - kolosalna. Dlatego tez sie bardzo ciesze teraz na ten czerwiec, bedzie juz fajnie.
Oj tak, ja to się cieszę że termin na lato bo większość sezonu grzewczego będę uwięziona w domu. Mieszkam na Śląsku i u nas powietrze jest okropne 🙈 czasami to można siekierę w powietrzu zawiesić, taki smog...

Ja jak rodzilam w wrześniu.. w sumie końcem to w lato myalalam że padne.. Miałam sukienkę i np rajstopy/leginsy potrafiłam na środku drogi scoagac leginsy 😂😂 po 3tyg młody był chory.. I szpital.. Masakra.. Siostra urodziła w lipcu i wiecie co? Wyszła że Szpitala z dzieckiem w wózku bo szpital od domu był 15min
Takze siostra zaliczyła spacer z 3dniowyn noworodkiem. Także teraz się cieszę się będzie czerwiec 😇

Szczepienia to kwestia indywidualna.
Badasz cukier? Moze masz cukrzycę nieleczona stad większe dzieci? Albo taka Wasza uroda :) moja siostra tez dwa porody przez cc po 4kg... Ja mam stwierdzona cukrzycę a przy cukrzycy leczonej raczej są mniejsze dzieci...
mam insulinę aktualnie na noc a w drugiej ciąży chodziłam do diabetologa co 3 tyg. W pierwszej nie było żadnego peoblemu. Rodziłam 2 przez sn. Ja sama miałam ponad 4 kg i brat też.

+mam jakieś luźne z wcześniejszych ciąż i obcisłe też ale powinnam się zmieścić.

Załączniki

• 067ba0a1-dc5a-4ab0-b26d-ced34d1ba1e0.jpg
    067ba0a1-dc5a-4ab0-b26d-ced34d1ba1e0.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 63
  • ee9665a0-06c1-40cc-b889-e252420ee881.jpg
    ee9665a0-06c1-40cc-b889-e252420ee881.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 53
Dziewczyny, dostałam wynik pozytywny. [emoji849] Jestem załamana bo mam kwarantannę do 25 grudnia. Inne plany mieliśmy na wigilię [emoji3525]
Współczuje okropnie [emoji3064] domyślam się jaka się musisz rozżalona czuć, bo pewnie czułabym się dokładnie tak samo.. [emoji17] Mam nadzieję że jednak uda się wam znaleźć sobie w domku jednak choć trochę swiatecznego klimatu i kiedyś mimo wszystko będziecie dobrze wsponinac te święta [emoji3590]

Dziewczyny, dostałam wynik pozytywny. [emoji849] Jestem załamana bo mam kwarantannę do 25 grudnia. Inne plany mieliśmy na wigilię [emoji3525]
Współczuję...
Ja też się zastanawiam jak spędzimy te święta... Bo póki co to tylko łóżko i WC...
Jak pomyślę o jedzeniu o zapachach to mam odruch wymiotny.. Nie wiem jak to będzie... A mamy w planach najpierw jechać do teściów tam zjeść wigilię, później jechać do moich i tam zjeść wigilię... Na dzień dzisiejszy uważam to za niewykonalną misję...
Nawet nic w domu nie mam przystojne na święta, choinki też pewnie nie będziemy mieć..
Będziemy się wspierać! [emoji3590]

reklama
Dziewczyny, dostałam wynik pozytywny. 🙄 Jestem załamana bo mam kwarantannę do 25 grudnia. Inne plany mieliśmy na wigilię ☹️
współczuję, ale choć 26 do rodzinki się da.
Wiem co czujesz bo nas zamknęli dzień po urodzinach synka(dobrze że zrobiliśmy mu je 5 dni wcześniej😜) czyli 31.3-10.4 włącznie czyli przeleciała cała Wielkanoc a ja 10.4 miałam 30 urodziny to też świętowaliśmy w zamknięciu.
Współczuję...
Ja też się zastanawiam jak spędzimy te święta... Bo póki co to tylko łóżko i WC...
Jak pomyślę o jedzeniu o zapachach to mam odruch wymiotny.. Nie wiem jak to będzie... A mamy w planach najpierw jechać do teściów tam zjeść wigilię, później jechać do moich i tam zjeść wigilię... Na dzień dzisiejszy uważam to za niewykonalną misję...
Nawet nic w domu nie mam przystojne na święta, choinki też pewnie nie będziemy mieć..
Będziemy się wspierać! [emoji3590]
to u nas w planach 3 wigilie w sumie a ja to zjem wszędzie po łyżce standardowej potrawy i tyle bo przecież nie mogę tak jeść i tak będę siedziała i patrzyła jak jedza, a zapach suszonych śliwek od dziecka jest przezemnie znienawidzony i chce mi się rzygać na niego. Wczoraj w sklepie masakra...cały sklep tym smierdzi

Do góry