reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Nie, a są jakieś instrukcje? Jestem już po teście, nawet nie wysiadałam z samochodu, szybko poszło. Teraz tylko czekam na wynik który będzie dopiero jutro.

Jasne, zaraz Wam napiszę jak tylko dostanę ten wyrok na święta... Chociaż tyle że dzisiaj już nie m gorączki, tylko katar, trochę kaszel i czuję się taka osłabiona.

A z dobrych wiadomości to dostałam dzisiaj wyniki pappy już po konsultacji z lekarzem i wyszło wszystko dobrze. Potwierdzone badaniem sanco, które też zrobiłam tydzień temu i też dzisiaj dostałam wynik. Wychodzi na to że rośnie nam zdrowa dziewczynka! [emoji4]
Sprawdz wieczorem, jak my mieliśmy w marcu to wyniki miały być na drugi dzień rano, a były już wieczorem.

Dziewczyny powodzenia na wizytach, czekamy na wieści.

My mamy termin na 06.06 wg mojego gina, z prenatalnego na 04.06. Płci nie mamy potwierdzonej, jednak myślę, że będzie chłopiec. Ruchy czuję już jakiś czas, najpierw takie delikatne, wczoraj maluch dal popis i chyba kopał diamenty [emoji6] (tak mówią nasi synowie, grają w minecraft [emoji38]). Mąż twierdzi, że wczoraj czul przez brzuch kopniaczki.

Sprawdz wieczorem, jak my mieliśmy w marcu to wyniki miały być na drugi dzień rano, a były już wieczorem.

Dziewczyny powodzenia na wizytach, czekamy na wieści.

My mamy termin na 06.06 wg mojego gina, z prenatalnego na 04.06. Płci nie mamy potwierdzonej, jednak myślę, że będzie chłopiec. Ruchy czuję już jakiś czas, najpierw takie delikatne, wczoraj maluch dal popis i chyba kopał diamenty [emoji6] (tak mówią nasi synowie, grają w minecraft [emoji38]). Mąż twierdzi, że wczoraj czul przez brzuch kopniaczki.
mamy identycznie termin i z prenatalnych 😁 i też mamy ruchy pod ręką i ogólnie wyczuwane

Hmm nic mi póki co lekarz nie mówił, ale sprawdziłam szczepionkę i jak się urodziłam to po 3 miesiącach miałam 4 dawki na ksztusiec w odstepsch 2 miesiące ;)
no ksztusiec jest dla dzieciaków dawany tylko właśnie nie od razu chyba a tu chodzi o opiekę dziecka na ten czas między. Nigdy wcześniej mi niby nie mówił. Powiedział że średnio co 4 lata jest epidemia i ostatnio 2016 niby było dużo umieralności czy coś. Rodziłam dzieci 2017 i 2019.

reklama
No i mój mąż w czerwcu dostał sierkowanie na tą szczepionkę od tak od lekarza z luxmedu.nic mu nie mówił o tym nawet tylko zobaczył skierowanie na IKP

Do góry