reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny myślicie że jak znowu spadłam z wagi to lekarz może skierować mnie np na oddział albo coś?? Ostatnio schudłam w ciągu paru dni 1,5kg.. Teraz znowu.. Ostatnim razem mówił że rozumie ale żebym starala się więcej jeść.. Bo brzuch w cm rośnie.. Ale waga spada..
A jak wyniki krwi: żelazo, hemoglobina? Jeśli są w porządku to chyba nie ma podstaw by iść do szpitala?

Jak mówimy o wadze to ja schudłam od początku ciazy 4 kg 💪 baaardzo sie ciesze :) dieta cukrzycowa plus ruch ma swoje plusy :D. Choc mam cukrzyce ciazowa dzis pozwolę sobie na cos słodkiego na urodziny i imieniny 😅 wierzę zze nikt sie nie dowie 🤭 najbardziej mnie dziwi ze chude, a wymiotowałam kilka razy. Zostaje sie cieszyć xD z synem na "ostatniej proste" dołożyło mi kilka kg :) byle do sr do prenatalnych 🤞

Dziewczyny myślicie że jak znowu spadłam z wagi to lekarz może skierować mnie np na oddział albo coś?? Ostatnio schudłam w ciągu paru dni 1,5kg.. Teraz znowu.. Ostatnim razem mówił że rozumie ale żebym starala się więcej jeść.. Bo brzuch w cm rośnie.. Ale waga spada..
Ja schudłam 2,5 kg od początku ciąży i położna mówiła, że czasami tak się zdarza na początku :)

A ja wagi nie kontrolowałam... Ale raczej rosnę...
dokładnie 👍
Moja przyjaciółka ostatnio zasypuje mnie pytaniami: czy to kupić? 😁
I dobrze, bo gdybym ja miała w otoczeniu taką osobę pewnie zaoszczędziłabym naprawdę duzo kasy. A tak dużo rzeczy (np. wkładka do wanienki, której do tej pory nie mogę przeżyć mimo że kosztowała 20 zł 🤣) oddawałam albo sprzedawałam na jakimś olx 😬
Mi akurat na wkładce do kąpieli będzie zależało, bardzo ułatwiło mi kąpanie młodej... Ale taka zwykła, pierwszą mieliśmy z gąbki, mimo, że pomocna, strasznie dużo wody wchłaniała i się szybko wychładzała, drugą kupiliśmy z materiału naciągany na drucik - super nam się sprawdziła 8-)

Ja schudłam 2kg, a teraz powoli waga wraca do tej przed ciąża. Też się trochę martwię, jem normalnie 🤷🏻‍♀️ widocznie Kropek potrzebuje jeszcze więcej... A ja póki co nie jestem wstanie tyle przejeść.

@Jetkaa Chyba nie masz się czym przejmować w 1 trymestrze ciąży. Waga zależy również od tego, jak była sytuacja początkowa. Niedowaga, waga prawidłowa czy nadwaga. Maluszek napewno rośnie prawidłowo i utrata 1.5kg nie stanowi dla niego zagrożenia 😊

Ja gdybym znalazła fajny wózek 1 in 1 to kupiłaby właśnie taki.
Dla córki mieliśmy 2 in 1 i powiem Wam,że wówczas jako nie doswiadczona mam nie zwróciłam uwagi na części spacerową wózka.
Prawda jest taka, że po 4 -5 miesiącach zmienicie gondolę na spacerówkę.
Ważne, aby spacerówka dla takiego malucha nie była z siedzeniem "kubełkowym" tylko takim co się rozkłada na płasko do spania. Teraz dla naszej małej mamy wózek spacerowy Joie Mytrax, pewnie posłuży nam jeszcze przy 2 dziecku.

Natomiast nosidełko-do auta też powinno być rozkładane jak najbardziej na płasko, zwłaszcza gdy planujecie z dzieckiem dłuższe podróże.

reklama
Do góry