reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

@Jetkaa Chyba nie masz się czym przejmować w 1 trymestrze ciąży. Waga zależy również od tego, jak była sytuacja początkowa. Niedowaga, waga prawidłowa czy nadwaga. Maluszek napewno rośnie prawidłowo i utrata 1.5kg nie stanowi dla niego zagrożenia 😊

Ja gdybym znalazła fajny wózek 1 in 1 to kupiłaby właśnie taki.
Dla córki mieliśmy 2 in 1 i powiem Wam,że wówczas jako nie doswiadczona mam nie zwróciłam uwagi na części spacerową wózka.
Prawda jest taka, że po 4 -5 miesiącach zmienicie gondolę na spacerówkę.
Ważne, aby spacerówka dla takiego malucha nie była z siedzeniem "kubełkowym" tylko takim co się rozkłada na płasko do spania. Teraz dla naszej małej mamy wózek spacerowy Joie Mytrax, pewnie posłuży nam jeszcze przy 2 dziecku.

Natomiast nosidełko-do auta też powinno być rozkładane jak najbardziej na płasko, zwłaszcza gdy planujecie z dzieckiem dłuższe podróże.
Zgadzam się, spacerówki z wózków 2w1 są ciężkie, zajmują dużo miejsca w aucie, więc zazwyczaj gdy dziecko przestaje używać gondoli kupuje się lżejszą spacerówkę. My mamy Joie Litetrax i jest super.
Natomiast nie spotkałam się raczej z rozkładanym na płasko nosidełkiem? Możesz podać jakieś modele?

reklama
Zgadzam się, spacerówki z wózków 2w1 są ciężkie, zajmują dużo miejsca w aucie, więc zazwyczaj gdy dziecko przestaje używać gondoli kupuje się lżejszą spacerówkę. My mamy Joie Litetrax i jest super.
Natomiast nie spotkałam się raczej z rozkładanym na płasko nosidełkiem? Możesz podać jakieś modele?
Z tego co robiliśmy rozeznanie i kupiliśmy małej to najbardziej rozkładają się Cybex Platinium Cloud. One są oznaczone jeszcze literami bodajże z, y . W zależności od nowości modelu.

Zgadzam się w 100 % co do wózka. Dlatego my po 4 miesiącach sprzedaliśmy nasz 2 in 1 i kupiliśmy Joie. Tylko szkoda, bo mogliśmy wziąć ten mniejszy, który Ty masz ☺

A ja bardzo długo używałam spacerówki od 2 w 1. Miała duze pompowane koła i rozkładała się na płasko. Do spacerów w każdym terenie idealna. A do samochodu mieliśmy mniejsza

Z tego co robiliśmy rozeznanie i kupiliśmy małej to najbardziej rozkładają się Cybex Platinium Cloud. One są oznaczone jeszcze literami bodajże z, y . W zależności od nowości modelu.

Zgadzam się w 100 % co do wózka. Dlatego my po 4 miesiącach sprzedaliśmy nasz 2 in 1 i kupiliśmy Joie. Tylko szkoda, bo mogliśmy wziąć ten mniejszy, który Ty masz ☺
O faktycznie ciekawy ten cybex!

A ja bardzo długo używałam spacerówki od 2 w 1. Miała duze pompowane koła i rozkładała się na płasko. Do spacerów w każdym terenie idealna. A do samochodu mieliśmy mniejsza
Każdy ma swoje preferencje oczywiście :) chociaż akurat moja spacerówka jest właśnie na pompowanych kołach. U nas najważniejsze było, żeby spacerówka się składała w całości, a ta z zestawu 2w1 dzieliła się osobno na bazę i siedzisko i nie mieściło się to w aucie. Oprócz tego mamy też totalnie kompaktową ale to już dla starszych dzieci rozwiązanie bo bardzo trzęsie.

Ja przy córce miałam adamex reggio i narzekać nie mogę mega wygodny, bardzo skrętny i lekko go się prowadziło. Jedyne co to stelaż złoty się bardzo rysuje i mam kolor jasny róż i o ile gondola spoko to spacerówka się bardzo brudzi í nie zajmuje mało miejsca w bagażniku dlatego do samochodu kupiliśmy właśnie joie litetrax 4 air. Przy drugim dziecku chciałabym muuvo quick chyba, że będzie dziewczynka to zostanie adamex a spacerówkę kupię muvoo.

Dziewczyny czujecie jeszcze te kłucia w jajnikach i bóle jak na okres? U mnie 10t i w sumie ostatni raz czułam że coś się tam dzieje tydzień temu przed wizytą 🙈 nie chcę panikować, ale jak na złość mdłości też dają odetchnąć. Wczoraj miałam to spotkanie mikołajkowe z pracy i najadłam się jak słoń. Były takie dobre pierogi 🤩 byłam pewna że będzie mnie mdlic późnym wieczorem a tu cisza, nawet zgagi nie miałam. Dobrze że chociaż piersi jeszcze w nocy trochę bolą bo weszłabym w tryb paniki 🙆

Dziewczyny czujecie jeszcze te kłucia w jajnikach i bóle jak na okres? U mnie 10t i w sumie ostatni raz czułam że coś się tam dzieje tydzień temu przed wizytą 🙈 nie chcę panikować, ale jak na złość mdłości też dają odetchnąć. Wczoraj miałam to spotkanie mikołajkowe z pracy i najadłam się jak słoń. Były takie dobre pierogi 🤩 byłam pewna że będzie mnie mdlic późnym wieczorem a tu cisza, nawet zgagi nie miałam. Dobrze że chociaż piersi jeszcze w nocy trochę bolą bo weszłabym w tryb paniki 🙆
Ja od 11 tc nie mam kompletnie żadnych objawow. Ani piersi mnie nie bolą, nie mam mdłości ani nic mnie nie kuje. Normalnie jakbym nie była w ciąży 🙈

Dziś miałam USG nerek, potwierdziło się to co mówiłam, jest status quo - czyli jedna marska, skamieniała, drugą działająca wszystko ok, brak zastojów... Ale rozbroił mnie komentarz na końcu badania "w macicy uwidoczniony płód z wyraźnymi ruchami"... Ciąża, nie była przedmiotem badania - więc nawet nie pytałam...

reklama
A ja wagi nie kontrolowałam... Ale raczej rosnę...
Mi akurat na wkładce do kąpieli będzie zależało, bardzo ułatwiło mi kąpanie młodej... Ale taka zwykła, pierwszą mieliśmy z gąbki, mimo, że pomocna, strasznie dużo wody wchłaniała i się szybko wychładzała, drugą kupiliśmy z materiału naciągany na drucik - super nam się sprawdziła 8-)
mówimy o takiej plastikowej?
Jeśli tak to u mnie był to najgorszy zakup w całej wyprawce 😬
Młody zjeżdżał z niej jak była mokra, nie chciał wogole na niej leżeć tylko płakał i pomijam już to że wogole nie wpadliśmy na to że przeciez nie jest zanuzona w wodzie i młody marznie 😎

Do góry