reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja się właśnie dowiedziałam że żona mojego szefa ma covid a on jako zaszczepiony może dalej swobodnie sobie do pracy chodzić. Mam 6 grudnia prenatalne i jednak wolałabym żeby na mnie zarazkow nie przerzucił. Będę mówić o zdalnym a jak to nie pomoże to od ogólnego L4. Myślę że jak powiem że jestem w ciąży i cokoliwiek typu ból gardła to mi da kilka dni. A jak i to nie pomoże to powiem szefowi i trudno. Ehh mam nadzieję tylko że nie zdążył nas już zarazić.
U mnie teściowa też na covid, a teść może chodzić.
Dziewczyny mam 37,5 temperaturę. Mogę wziąć paracetamol czy coś innego?

reklama
Dzidzia z rana 😁 wszystko super wyszlo

Załączniki

• f7193688-1c33-45c3-ab62-bb8afe7f07f0.jpg
    f7193688-1c33-45c3-ab62-bb8afe7f07f0.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 85
U mnie teściowa też na covid, a teść może chodzić.
Dziewczyny mam 37,5 temperaturę. Mogę wziąć paracetamol czy coś innego?
ja mam 37 i mam nadzieję że na tym się skończy. Zostanę na zdalnym i nie będę nigdzie wychodzić. Mąż na szczęście czuje się super, więc mam kogoś do zakupów. Ja to ja ale dzidzia to jest teraz mój priorytet. Do 6 będzie dobrze ❤️❤️❤️ jak wytrzymam na serce hehe. Cieszę się że u Was wszystko dobrze powychodzilo ❤️

Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie w ciągu dnia? Mnie mój brak sił załamuje... Nie wiem czy to przez to że siedzę całymi dniami sama i przez to brakuje mi motywacji 🙈 ale już naprawdę nie wyrabiam 😔 mdłości męczą mnie tylko trochę więc nie mogę na to zwalać. Nie sprzątam, nie gotuję, z łóżka przenoszę się na kanapę i tam zalegam 🙄 wyglądam jak kupa nieszczęścia, dzisiaj w końcu włosy umyłam to można powiedzieć że trochę się ogarnęłam 🥴
Ja mam siły tak gdzieś do 19-20. Potem już mi się brzuch robi twardy a ja najchętniej poszłabym spać. I często kładę się wtedy a mąż ogarnia dzieci, w sensie kąpie je i ubiera w piżamki (bo tak normalnie to się zawsze dzielimy, kazdy kąpie i usypia jedno dziecko;) ). I ja potem usypiam synka (co polega na tym że kładę się na łóżku a on obok) i w 90% przypadków zasypiam z nim już na noc :p

Nadrobić was to kosmos! Mi aktualnie objawy ustają, bardzo lekko mnie tylko piersi bolą a dziś 10+5
emoji854.png
prenatalne też 6go ale jakos nie mam takie wyczekiwania
emoji4.png

Dziś byłam z psem u weta i miałam mega zdziwienie. Kończymy omawiać leczenie psa a weterynarz do mnie pytanie z uśmiechem i lekko ściszonym głosem "a Pani jak się czuje?", na co ja zdziwienie, bo nie wiem skąd pytanie więc mówię że dobrze i pytam skąd takie pytanie
emoji854.png
a pani się speszyla, zmierzyla mnie przelotnym spojrzeniem po brzuchu, spuściła wzrok i tak za że ze wydawało jej się, że ja coś wspominałam że w ciąży jestem i w ogóle ale moglo się jej pomylić.. Więc się uśmiechnęłam i mówię, że jestem, ale w sumie na pewno jej o tym nie mówiłam
emoji16.png
i tak się zastanawian czy jednak już coś widać nawet dla obcych czy to jednak wyjątkowa aura?
emoji28.png
Ja obstawiam że widać!:) Pewnie zauważyła a potem jak tak zareagowałas że nie wiesz o co chodzi to jej się głupio zrobiło że się pomyliła i wymyśliła że jej się wydawało że wspominałaś ;) tzn ja obstawiam że to tak było;)

reklama
Do góry