reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja się właśnie dowiedziałam że żona mojego szefa ma covid a on jako zaszczepiony może dalej swobodnie sobie do pracy chodzić. Mam 6 grudnia prenatalne i jednak wolałabym żeby na mnie zarazkow nie przerzucił. Będę mówić o zdalnym a jak to nie pomoże to od ogólnego L4. Myślę że jak powiem że jestem w ciąży i cokoliwiek typu ból gardła to mi da kilka dni. A jak i to nie pomoże to powiem szefowi i trudno. Ehh mam nadzieję tylko że nie zdążył nas już zarazić.
U mnie teściowa też na covid, a teść może chodzić.
Dziewczyny mam 37,5 temperaturę. Mogę wziąć paracetamol czy coś innego?

reklama
Dzidzia z rana 😁 wszystko super wyszlo

Załączniki

• f7193688-1c33-45c3-ab62-bb8afe7f07f0.jpg
    f7193688-1c33-45c3-ab62-bb8afe7f07f0.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 79
U mnie teściowa też na covid, a teść może chodzić.
Dziewczyny mam 37,5 temperaturę. Mogę wziąć paracetamol czy coś innego?
ja mam 37 i mam nadzieję że na tym się skończy. Zostanę na zdalnym i nie będę nigdzie wychodzić. Mąż na szczęście czuje się super, więc mam kogoś do zakupów. Ja to ja ale dzidzia to jest teraz mój priorytet. Do 6 będzie dobrze ❤️❤️❤️ jak wytrzymam na serce hehe. Cieszę się że u Was wszystko dobrze powychodzilo ❤️

Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie w ciągu dnia? Mnie mój brak sił załamuje... Nie wiem czy to przez to że siedzę całymi dniami sama i przez to brakuje mi motywacji 🙈 ale już naprawdę nie wyrabiam 😔 mdłości męczą mnie tylko trochę więc nie mogę na to zwalać. Nie sprzątam, nie gotuję, z łóżka przenoszę się na kanapę i tam zalegam 🙄 wyglądam jak kupa nieszczęścia, dzisiaj w końcu włosy umyłam to można powiedzieć że trochę się ogarnęłam 🥴
Ja mam siły tak gdzieś do 19-20. Potem już mi się brzuch robi twardy a ja najchętniej poszłabym spać. I często kładę się wtedy a mąż ogarnia dzieci, w sensie kąpie je i ubiera w piżamki (bo tak normalnie to się zawsze dzielimy, kazdy kąpie i usypia jedno dziecko;) ). I ja potem usypiam synka (co polega na tym że kładę się na łóżku a on obok) i w 90% przypadków zasypiam z nim już na noc :p

Nadrobić was to kosmos! Mi aktualnie objawy ustają, bardzo lekko mnie tylko piersi bolą a dziś 10+5
emoji854.png
prenatalne też 6go ale jakos nie mam takie wyczekiwania
emoji4.png

Dziś byłam z psem u weta i miałam mega zdziwienie. Kończymy omawiać leczenie psa a weterynarz do mnie pytanie z uśmiechem i lekko ściszonym głosem "a Pani jak się czuje?", na co ja zdziwienie, bo nie wiem skąd pytanie więc mówię że dobrze i pytam skąd takie pytanie
emoji854.png
a pani się speszyla, zmierzyla mnie przelotnym spojrzeniem po brzuchu, spuściła wzrok i tak za że ze wydawało jej się, że ja coś wspominałam że w ciąży jestem i w ogóle ale moglo się jej pomylić.. Więc się uśmiechnęłam i mówię, że jestem, ale w sumie na pewno jej o tym nie mówiłam
emoji16.png
i tak się zastanawian czy jednak już coś widać nawet dla obcych czy to jednak wyjątkowa aura?
emoji28.png
Ja obstawiam że widać!:) Pewnie zauważyła a potem jak tak zareagowałas że nie wiesz o co chodzi to jej się głupio zrobiło że się pomyliła i wymyśliła że jej się wydawało że wspominałaś ;) tzn ja obstawiam że to tak było;)

reklama
Do góry