reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

O a robiłaś nifty z powodu większego ryzyka czy po prostu z własnej chęci, żeby być spokojniejsza? Zastanawiam się nad tym badaniem...
Z ciekawości i dla spokoju... Ryzyko z USG mam 1:4000+... Pappy nie robiłam (jak już robię nifty to nie chciało mi się biegać za tymi badaniami na NFZ)

Wystarczy mi że pierwszą wizytę na NFZ w ciąży mam 16.12 (a pierwsza datę dostałam na 23.12) - czyli będę Miala skończony 16tc 😱🙃

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, zapraszamy :) Ja miałam prenatalne wczoraj i już wstępnie lekarz określił, że dziewczynka, także może Tobie też coś powiedzą w pon :)
O jak wspaniale!!! Gratuluję :) też marzę o córeczce, moje siostry mają łącznie sześciu synów, więc u mnie byłby przełom, gdyby okazało się że spodziewam się dziewczynki 😅 A jak było u ciebie? Nastawiałaś się na konkretną płeć? Trochę się obawiam jak zareaguję, jeśli dowiem się że czekam na synka. Oczywiście też będę przeszczęśliwa, ale jednak wiadomo jak się baba w ciąży nastawi to nie ma zmiłuj 🙈

Z ciekawości i dla spokoju... Ryzyko z USG mam 1:4000+... Pappy nie robiłam (jak już robię nifty to nie chciało mi się biegać za tymi badaniami na NFZ)

Wystarczy mi że pierwszą wizytę w ciąży mam 16.12 (a pierwsza datę dostałam na 23.12) - czyli będę Miala skończony 15-16tc 😱🙃
Ja mam test pappa z automatu w takiej klinice. Akurat mają program w tym roku, że robią wszystkie prenatalne za darmo ze skierowaniem. Moja doktor prowadząca powiedziała że doradzi mi w sprawie nifty po obejrzeniu wyników z testu pappa.

Dobry wieczór 😊 ja dzisiaj z córką spędziłam sobotę, zrobiłyśmy rosół, pobawilysmy się a później byłyśmy u mojej babci. Miała być kawa i do domu, a zostałyśmy do 19. Córka padła na powrocie w aucie i tak już śpi, więc mam pierwszy raz wolny wieczór w tym tygodniu, bo tak to ciągle zasypiałam z nią 🤣 nadrabiam zaległości w Netflixie.
U mnie nadal wie tylko najbliższa rodzina, przyjaciele jeszcze nie, w pracy powiem po prenatalnych.
Dzisiaj miałam fazę i oglądałam wózki, łóżeczka na kołkach i różne takie 🙈 jak będzie druga dziewczynka, to mam wszystko po córce, bo tez jest z czerwca😊

Wystarczy mi że pierwszą wizytę na NFZ w ciąży mam 16.12 (a pierwsza datę dostałam na 23.12) - czyli będę Miala skończony 16tc 😱🙃
Ja mam pierwszą na 30.11 a zapisalam się jak tylko test mialam pozytywny. Ale tak to w Krakowie na Ujastku wyglada.

Dobry wieczór 😊 ja dzisiaj z córką spędziłam sobotę, zrobiłyśmy rosół, pobawilysmy się a później byłyśmy u mojej babci. Miała być kawa i do domu, a zostałyśmy do 19. Córka padła na powrocie w aucie i tak już śpi, więc mam pierwszy raz wolny wieczór w tym tygodniu, bo tak to ciągle zasypiałam z nią 🤣 nadrabiam zaległości w Netflixie.
U mnie nadal wie tylko najbliższa rodzina, przyjaciele jeszcze nie, w pracy powiem po prenatalnych.
Dzisiaj miałam fazę i oglądałam wózki, łóżeczka na kołkach i różne takie 🙈 jak będzie druga dziewczynka, to mam wszystko po córce, bo tez jest z czerwca😊
Ja mam 2kę z czerwca, do tego parkę ale wszystko sprzedałam więc będę mogła popłynąć ;)

Ja mam pierwszą na 30.11 a zapisalam się jak tylko test mialam pozytywny. Ale tak to w Krakowie na Ujastku wyglada.
Ja obdzwoniłam 4szpitale w okolicy 😱🙃
Wszędzie terminy na nowy rok (i jeszcze nie prowadzą zapisów) lub nawet do końca marca...

Tu mi tylko dali 23.12 o ile lekarz nie idzie na urlop... Okazało się, że idzie i przenieśli tydzień wcześniej 🤭
Pytanie - teraz tydzień wcześniej jest miejsce, a wcześniej nie było? 🤔

Dzięki! Czytam właśnie powoli od początku co się działo i widzę że już od razu mogę z wami przybić piątkę ☺️ Ogólnie to moja pierwsza ciąża, mam 28 lat. W poniedziałek czekają mnie badania prenatalne. Zastanawiam się kiedy poznamy płeć maleństwa, nie mogę się doczekać ☺️
Witaj! Jestesmy w tym samym wieku i również w pierwszej ciazy jestem! Moj termin to wg usg 12 czerwiec. Będę się smiala jak urodzi się 13 czerwca, bo rok temu w ten dzień mialam wziac slub z mezem 😅

Ja obdzwoniłam 4szpitale w okolicy 😱🙃
Wszędzie terminy na nowy rok (i jeszcze nie prowadzą zapisów) lub nawet do końca marca...

Tu mi tylko dali 23.12 o ile lekarz nie idzie na urlop... Okazało się, że idzie i przenieśli tydzień wcześniej 🤭
Pytanie - teraz tydzień wcześniej jest miejsce, a wcześniej nie było? 🤔
Z tymi miejscami to paranoja. Są miejsca ale nie chca zapisywać.
Wczoraj z koleżanką miałyśmy wizytę i ona chciala sie zapisac na 14, ale powiedziała jej ze nie ma tej godziny i moze zaproponować 14.30. Ja po niej powiedzialam ze niestety wvzesniej nie moge byc i najpóźniej moge byc 14. I dala mi 14 czyli co, znalazla nagle tą godzinę? Masakra jakaś 😅

reklama
Hej dziewczyny [emoji3590] ja dziś marny dzień.. Wczoraj do domowych zapiekanek wypiłam łapczywie cole z lodem i trach, zapalenie gardła z miejsca.. A dziś miałam 4 sesje świateczne.. Dzieci nie chciały współpracować i ogólnie koszmar [emoji17] potem byliśmy umówieni ze znajomymi z dzieckiem u nas.. Widzieli w jakim marnym stanie jestem więc liczyłam że się w miarę szybko zbiorą.. Siedzieli od 19.30 do 1.30 więc padam z nóg.. Oby jutro było lepiej!

Witam nowe osoby i życzę wam już miłej niedzieli [emoji8]

Do góry