reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

O a robiłaś nifty z powodu większego ryzyka czy po prostu z własnej chęci, żeby być spokojniejsza? Zastanawiam się nad tym badaniem...
Z ciekawości i dla spokoju... Ryzyko z USG mam 1:4000+... Pappy nie robiłam (jak już robię nifty to nie chciało mi się biegać za tymi badaniami na NFZ)

Wystarczy mi że pierwszą wizytę na NFZ w ciąży mam 16.12 (a pierwsza datę dostałam na 23.12) - czyli będę Miala skończony 16tc 😱🙃

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, zapraszamy :) Ja miałam prenatalne wczoraj i już wstępnie lekarz określił, że dziewczynka, także może Tobie też coś powiedzą w pon :)
O jak wspaniale!!! Gratuluję :) też marzę o córeczce, moje siostry mają łącznie sześciu synów, więc u mnie byłby przełom, gdyby okazało się że spodziewam się dziewczynki 😅 A jak było u ciebie? Nastawiałaś się na konkretną płeć? Trochę się obawiam jak zareaguję, jeśli dowiem się że czekam na synka. Oczywiście też będę przeszczęśliwa, ale jednak wiadomo jak się baba w ciąży nastawi to nie ma zmiłuj 🙈

Z ciekawości i dla spokoju... Ryzyko z USG mam 1:4000+... Pappy nie robiłam (jak już robię nifty to nie chciało mi się biegać za tymi badaniami na NFZ)

Wystarczy mi że pierwszą wizytę w ciąży mam 16.12 (a pierwsza datę dostałam na 23.12) - czyli będę Miala skończony 15-16tc 😱🙃
Ja mam test pappa z automatu w takiej klinice. Akurat mają program w tym roku, że robią wszystkie prenatalne za darmo ze skierowaniem. Moja doktor prowadząca powiedziała że doradzi mi w sprawie nifty po obejrzeniu wyników z testu pappa.

Dobry wieczór 😊 ja dzisiaj z córką spędziłam sobotę, zrobiłyśmy rosół, pobawilysmy się a później byłyśmy u mojej babci. Miała być kawa i do domu, a zostałyśmy do 19. Córka padła na powrocie w aucie i tak już śpi, więc mam pierwszy raz wolny wieczór w tym tygodniu, bo tak to ciągle zasypiałam z nią 🤣 nadrabiam zaległości w Netflixie.
U mnie nadal wie tylko najbliższa rodzina, przyjaciele jeszcze nie, w pracy powiem po prenatalnych.
Dzisiaj miałam fazę i oglądałam wózki, łóżeczka na kołkach i różne takie 🙈 jak będzie druga dziewczynka, to mam wszystko po córce, bo tez jest z czerwca😊

Wystarczy mi że pierwszą wizytę na NFZ w ciąży mam 16.12 (a pierwsza datę dostałam na 23.12) - czyli będę Miala skończony 16tc 😱🙃
Ja mam pierwszą na 30.11 a zapisalam się jak tylko test mialam pozytywny. Ale tak to w Krakowie na Ujastku wyglada.

Dobry wieczór 😊 ja dzisiaj z córką spędziłam sobotę, zrobiłyśmy rosół, pobawilysmy się a później byłyśmy u mojej babci. Miała być kawa i do domu, a zostałyśmy do 19. Córka padła na powrocie w aucie i tak już śpi, więc mam pierwszy raz wolny wieczór w tym tygodniu, bo tak to ciągle zasypiałam z nią 🤣 nadrabiam zaległości w Netflixie.
U mnie nadal wie tylko najbliższa rodzina, przyjaciele jeszcze nie, w pracy powiem po prenatalnych.
Dzisiaj miałam fazę i oglądałam wózki, łóżeczka na kołkach i różne takie 🙈 jak będzie druga dziewczynka, to mam wszystko po córce, bo tez jest z czerwca😊
Ja mam 2kę z czerwca, do tego parkę ale wszystko sprzedałam więc będę mogła popłynąć ;)

Ja mam pierwszą na 30.11 a zapisalam się jak tylko test mialam pozytywny. Ale tak to w Krakowie na Ujastku wyglada.
Ja obdzwoniłam 4szpitale w okolicy 😱🙃
Wszędzie terminy na nowy rok (i jeszcze nie prowadzą zapisów) lub nawet do końca marca...

Tu mi tylko dali 23.12 o ile lekarz nie idzie na urlop... Okazało się, że idzie i przenieśli tydzień wcześniej 🤭
Pytanie - teraz tydzień wcześniej jest miejsce, a wcześniej nie było? 🤔

Dzięki! Czytam właśnie powoli od początku co się działo i widzę że już od razu mogę z wami przybić piątkę ☺️ Ogólnie to moja pierwsza ciąża, mam 28 lat. W poniedziałek czekają mnie badania prenatalne. Zastanawiam się kiedy poznamy płeć maleństwa, nie mogę się doczekać ☺️
Witaj! Jestesmy w tym samym wieku i również w pierwszej ciazy jestem! Moj termin to wg usg 12 czerwiec. Będę się smiala jak urodzi się 13 czerwca, bo rok temu w ten dzień mialam wziac slub z mezem 😅

Ja obdzwoniłam 4szpitale w okolicy 😱🙃
Wszędzie terminy na nowy rok (i jeszcze nie prowadzą zapisów) lub nawet do końca marca...

Tu mi tylko dali 23.12 o ile lekarz nie idzie na urlop... Okazało się, że idzie i przenieśli tydzień wcześniej 🤭
Pytanie - teraz tydzień wcześniej jest miejsce, a wcześniej nie było? 🤔
Z tymi miejscami to paranoja. Są miejsca ale nie chca zapisywać.
Wczoraj z koleżanką miałyśmy wizytę i ona chciala sie zapisac na 14, ale powiedziała jej ze nie ma tej godziny i moze zaproponować 14.30. Ja po niej powiedzialam ze niestety wvzesniej nie moge byc i najpóźniej moge byc 14. I dala mi 14 czyli co, znalazla nagle tą godzinę? Masakra jakaś 😅

reklama
Hej dziewczyny [emoji3590] ja dziś marny dzień.. Wczoraj do domowych zapiekanek wypiłam łapczywie cole z lodem i trach, zapalenie gardła z miejsca.. A dziś miałam 4 sesje świateczne.. Dzieci nie chciały współpracować i ogólnie koszmar [emoji17] potem byliśmy umówieni ze znajomymi z dzieckiem u nas.. Widzieli w jakim marnym stanie jestem więc liczyłam że się w miarę szybko zbiorą.. Siedzieli od 19.30 do 1.30 więc padam z nóg.. Oby jutro było lepiej!

Witam nowe osoby i życzę wam już miłej niedzieli [emoji8]

Do góry