reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych piesków 😩 ja za dziecka miałam wspaniałego kundelka, po jej odejściu rodzice kupili ShihTzu ale jak zamieszkałam z mężem to cholernie za nią tęsknię 🙈 czasami się śmieje że nawet bardziej niż za rodzicami i siostrą 😁 na szczęście blisko mieszkamy więc często u nich bywam. Teraz rozważaliśmy zakup psa, braliśmy pod uwagę goldena ale mieszkamy na blokach a jednak te psy potrzebują dużo ruchu 🙈 mąż na małego się nie zgodzi i jestem w punkcie wyjścia 🤦‍♀️ na zakup psa pozwolimy sobie dopiero jak wyremontujemy dom po dziadkach ale to dopiero za jakieś 2 lata najwcześniej

reklama
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych piesków 😩 ja za dziecka miałam wspaniałego kundelka, po jej odejściu rodzice kupili ShihTzu ale jak zamieszkałam z mężem to cholernie za nią tęsknię 🙈 czasami się śmieje że nawet bardziej niż za rodzicami i siostrą 😁 na szczęście blisko mieszkamy więc często u nich bywam. Teraz rozważaliśmy zakup psa, braliśmy pod uwagę goldena ale mieszkamy na blokach a jednak te psy potrzebują dużo ruchu 🙈 mąż na małego się nie zgodzi i jestem w punkcie wyjścia 🤦‍♀️ na zakup psa pozwolimy sobie dopiero jak wyremontujemy dom po dziadkach ale to dopiero za jakieś 2 lata najwcześniej
W zasadzie każdy pies potrzebuje dużo ruchu i innych aktywności. Większy różni się tylko tym, że potrzebuje większe legowisko ;)

W zasadzie każdy pies potrzebuje dużo ruchu i innych aktywności. Większy różni się tylko tym, że potrzebuje większe legowisko ;)
No tak ale shih tzu pobiega po podwórku, pójdzie na krótki spacer i jest wyrąbana 😅 a taki większy pies na blokach to faktycznie musiałby spacerować długo. Przyznam że mogłabym nie zapewnić mu odpowiedniej dawki ruchu, jednak jak pobiega po ogrodzie to też co innego. Blokowisko ogranicza 😛

No tak ale shih tzu pobiega po podwórku, pójdzie na krótki spacer i jest wyrąbana 😅 a taki większy pies na blokach to faktycznie musiałby spacerować długo. Przyznam że mogłabym nie zapewnić mu odpowiedniej dawki ruchu, jednak jak pobiega po ogrodzie to też co innego. Blokowisko ogranicza 😛
Ja bym bardzo chciała dobermana ale w bloku to męka dla psa.. musiałabym mieć bardzo dużo czasu dla niego żeby się wybiegał.

Zależy jakie materiały oglądasz. Zauważyłam, że te z TVP pokazują jedynie młodych mężczyzn, a np. Na TVN widać też matki z dziećmi.

@Paulina_N możesz napisać coś więcej z perspektywy Twojego męża?
Powiem Wam, że za ciekawie nie jest.
On akurat stał na nockach i w sumie sama nie wiem co gorsze, bo co rano czekam na wiadomość czy jest cały i zdrowy . Mówić nie może za dużo takie dostali rozporządzenie( Białoruś wszystko namierza) no cóż Białorusi zrobili sobie ludzka tarcze.. znęcają się nad tymi ludźmi, a potem nimi kierują, siekierek łomów i obcęgi nie przywieźli ze sobą z Iranu.. wiec wiadomo ..no nie są to kobiety z dziećmi tylko większość to młodzi mężczyźni co jest jeszcze bardziej przerażające, bo jakby nie maja juz nic do stracenia i sa zdolni do wszystkiego a tego sie obawiam najbardziej.. ja to się modle żeby na święta wrócił :(

Ostatnia edycja:
I tu jest pułapka dla osób, które myślą, że jak mają ogród, to pies nie potrzebuje już spaceru.

My mamy 11 letniego psa i już się dziadek z niego zrobił. Najgorzej, jak przyjdzie go nam znosić z 2 piętra. Latem spacery ograniczają się do potrzeb, bo nie ma siły.

Powiem Wam, że za ciekawie nie jest.
On akurat stał na nockach i w sumie sama nie wiem co gorsze, bo co rano czekam na wiadomość czy jest cały i zdrowy . Mówić nie może za dużo takie dostali rozporządzenie( Białoruś wszystko namierza) no cóż Białorusi zrobili sobie ludzka tarcze.. znęcają się nad tymi ludźmi, a potem nimi kierują, siekierek łomów i obcęgi nie przywieźli ze sobą z Iranu.. wiec wiadomo .. ja to się modle żeby na święta wrócił :(
Straszne to jest. Wiadomo, ze część z nich nie ma dobrych zamiarów, ale wystarczy pomoc dzieciom, a nie spychać je do lasu. Nie wyobrażam sobie być teraz na twoim miejscu. Sle dużo dobrych myśli.

reklama
Do góry