reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych piesków 😩 ja za dziecka miałam wspaniałego kundelka, po jej odejściu rodzice kupili ShihTzu ale jak zamieszkałam z mężem to cholernie za nią tęsknię 🙈 czasami się śmieje że nawet bardziej niż za rodzicami i siostrą 😁 na szczęście blisko mieszkamy więc często u nich bywam. Teraz rozważaliśmy zakup psa, braliśmy pod uwagę goldena ale mieszkamy na blokach a jednak te psy potrzebują dużo ruchu 🙈 mąż na małego się nie zgodzi i jestem w punkcie wyjścia 🤦‍♀️ na zakup psa pozwolimy sobie dopiero jak wyremontujemy dom po dziadkach ale to dopiero za jakieś 2 lata najwcześniej

reklama
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych piesków 😩 ja za dziecka miałam wspaniałego kundelka, po jej odejściu rodzice kupili ShihTzu ale jak zamieszkałam z mężem to cholernie za nią tęsknię 🙈 czasami się śmieje że nawet bardziej niż za rodzicami i siostrą 😁 na szczęście blisko mieszkamy więc często u nich bywam. Teraz rozważaliśmy zakup psa, braliśmy pod uwagę goldena ale mieszkamy na blokach a jednak te psy potrzebują dużo ruchu 🙈 mąż na małego się nie zgodzi i jestem w punkcie wyjścia 🤦‍♀️ na zakup psa pozwolimy sobie dopiero jak wyremontujemy dom po dziadkach ale to dopiero za jakieś 2 lata najwcześniej
W zasadzie każdy pies potrzebuje dużo ruchu i innych aktywności. Większy różni się tylko tym, że potrzebuje większe legowisko ;)

W zasadzie każdy pies potrzebuje dużo ruchu i innych aktywności. Większy różni się tylko tym, że potrzebuje większe legowisko ;)
No tak ale shih tzu pobiega po podwórku, pójdzie na krótki spacer i jest wyrąbana 😅 a taki większy pies na blokach to faktycznie musiałby spacerować długo. Przyznam że mogłabym nie zapewnić mu odpowiedniej dawki ruchu, jednak jak pobiega po ogrodzie to też co innego. Blokowisko ogranicza 😛

No tak ale shih tzu pobiega po podwórku, pójdzie na krótki spacer i jest wyrąbana 😅 a taki większy pies na blokach to faktycznie musiałby spacerować długo. Przyznam że mogłabym nie zapewnić mu odpowiedniej dawki ruchu, jednak jak pobiega po ogrodzie to też co innego. Blokowisko ogranicza 😛
Ja bym bardzo chciała dobermana ale w bloku to męka dla psa.. musiałabym mieć bardzo dużo czasu dla niego żeby się wybiegał.

Zależy jakie materiały oglądasz. Zauważyłam, że te z TVP pokazują jedynie młodych mężczyzn, a np. Na TVN widać też matki z dziećmi.

@Paulina_N możesz napisać coś więcej z perspektywy Twojego męża?
Powiem Wam, że za ciekawie nie jest.
On akurat stał na nockach i w sumie sama nie wiem co gorsze, bo co rano czekam na wiadomość czy jest cały i zdrowy . Mówić nie może za dużo takie dostali rozporządzenie( Białoruś wszystko namierza) no cóż Białorusi zrobili sobie ludzka tarcze.. znęcają się nad tymi ludźmi, a potem nimi kierują, siekierek łomów i obcęgi nie przywieźli ze sobą z Iranu.. wiec wiadomo ..no nie są to kobiety z dziećmi tylko większość to młodzi mężczyźni co jest jeszcze bardziej przerażające, bo jakby nie maja juz nic do stracenia i sa zdolni do wszystkiego a tego sie obawiam najbardziej.. ja to się modle żeby na święta wrócił :(

Ostatnia edycja:
I tu jest pułapka dla osób, które myślą, że jak mają ogród, to pies nie potrzebuje już spaceru.

My mamy 11 letniego psa i już się dziadek z niego zrobił. Najgorzej, jak przyjdzie go nam znosić z 2 piętra. Latem spacery ograniczają się do potrzeb, bo nie ma siły.

Powiem Wam, że za ciekawie nie jest.
On akurat stał na nockach i w sumie sama nie wiem co gorsze, bo co rano czekam na wiadomość czy jest cały i zdrowy . Mówić nie może za dużo takie dostali rozporządzenie( Białoruś wszystko namierza) no cóż Białorusi zrobili sobie ludzka tarcze.. znęcają się nad tymi ludźmi, a potem nimi kierują, siekierek łomów i obcęgi nie przywieźli ze sobą z Iranu.. wiec wiadomo .. ja to się modle żeby na święta wrócił :(
Straszne to jest. Wiadomo, ze część z nich nie ma dobrych zamiarów, ale wystarczy pomoc dzieciom, a nie spychać je do lasu. Nie wyobrażam sobie być teraz na twoim miejscu. Sle dużo dobrych myśli.

reklama
Do góry