reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama

A to Malenstwo, zdjecie z wczoraj.
W ogole bardzo sie wczoraj zdenerwowalam, bo wyszedl mi tragiczny wynik tsh - mam wycieta tarczyce z powodu raka-wiec bazuje tylko na euthyroxie. Zawsze wynik oscylowal mi w granicach 0,5, a wczoraj, po trzech tygodniach mialam 7,5! Oczywiscie z nerwow sie poryczalam w gabinecie, ze to bardzo zaszkodzilo dziecku, ale gin mnie uspokoil (jest tez endokrynologiem jednoczesnie), ze nie ma powodu do zmartwien, trzeba podniesc dawke i teraz biore 200, a co drugi dzien 225.takze dawka konska.
Ja mam hashimoto. Euthyrox 150 3x i 4 razy 125 miałam. 11.10 robiłam badania i tsh 1,38, ale się cieszyłam z tego…28.11 kolejne badania i tsh 22,8(!!!) , prawie na zawał zeszłam. Dawka euthyroxu podniesiona do 200 4 razy w tyg, 225 3 razy, 15 badanie tsh, 16 usg tarczycy i potem wizyta ze wszystkim u endo. Ale powiedziała, ze tak działa ciąża i ważne, ze reakcja była natychmiastowa

Ja mam hashimoto. Euthyrox 150 3x i 4 razy 125 miałam. 11.10 robiłam badania i tsh 1,38, ale się cieszyłam z tego…28.11 kolejne badania i tsh 22,8(!!!) , prawie na zawał zeszłam. Dawka euthyroxu podniesiona do 200 4 razy w tyg, 225 3 razy, 15 badanie tsh, 16 usg tarczycy i potem wizyta ze wszystkim u endo. Ale powiedziała, ze tak działa ciąża i ważne, ze reakcja była natychmiastowa
O kurcze... Nie strasz 🙈 ja zbadalam tsh jak dowiedziałam się o ciąży ale chyba znów powtórzę bo jak te wahania mogą być takie duże to lepiej mieć rękę na pulsie

Ja mam teraz badać tsh co 3 tygodnie już do końca ciąży . I tak, jak piszesz Stelle, trzeba mieć rękę na pulsie, bo z tarczyca nie ma żartów. Ja straciłam przez to dwie ciąże

O widze, ze nie jedyna jestem z taka konska dawka euthyroxu! No ja wczotaj tez sie masakrycznie zdenerwowalam. Mi gin tlumaczyl, ze najwazniejsze ze wynik FT4 trzyma sie w normie, bo z tego dziecko narazie czerpie. Usg mialam w sierpniu, bylo bardzo dobre, wiec narazie nie kazal nic robic. Ale powiem wam, ze to jest wygoda jak nie wiem, ze jak kyos ma problemy z tarczyca, ze ma gina i endo w jednym, nie trzeba latac i czasami sprzecznych informacji dostawac

Jeżu! Przypomnialyście mi, że mi się Euthyrox skończył, biegnę do apteki...
Ja miałam wizytę u mojej endokrynolog tydzień temu i ponoć od rana, jak zobaczyła kto do niej przyjdzie i z jakim wynikiem TSH, to się nie mogła doczekać, żeby powiedzieć, że jest dumna z tych wyników. Bo TSH mi zeszło do 1. Ale ja nie mam dużego problemu, jestem 3 dni na 50, a 4 na 25. Kontrola po 4 tygodniach.

reklama
A to Malenstwo, zdjecie z wczoraj.
W ogole bardzo sie wczoraj zdenerwowalam, bo wyszedl mi tragiczny wynik tsh - mam wycieta tarczyce z powodu raka-wiec bazuje tylko na euthyroxie. Zawsze wynik oscylowal mi w granicach 0,5, a wczoraj, po trzech tygodniach mialam 7,5! Oczywiscie z nerwow sie poryczalam w gabinecie, ze to bardzo zaszkodzilo dziecku, ale gin mnie uspokoil (jest tez endokrynologiem jednoczesnie), ze nie ma powodu do zmartwien, trzeba podniesc dawke i teraz biore 200, a co drugi dzien 225.takze dawka konska.
Masz tak jak ja , jestem po radiojodzie i od razu mi ginekolog endokrynolog mówil że jak znajdę w ciążę do +50 dawka że 125 na 175 , 150 na 200 . Także wiem co czujesz ;) badam co dwa tygodnie żeby mieć kontrolę :)

Do góry