reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama

A to Malenstwo, zdjecie z wczoraj.
W ogole bardzo sie wczoraj zdenerwowalam, bo wyszedl mi tragiczny wynik tsh - mam wycieta tarczyce z powodu raka-wiec bazuje tylko na euthyroxie. Zawsze wynik oscylowal mi w granicach 0,5, a wczoraj, po trzech tygodniach mialam 7,5! Oczywiscie z nerwow sie poryczalam w gabinecie, ze to bardzo zaszkodzilo dziecku, ale gin mnie uspokoil (jest tez endokrynologiem jednoczesnie), ze nie ma powodu do zmartwien, trzeba podniesc dawke i teraz biore 200, a co drugi dzien 225.takze dawka konska.
Ja mam hashimoto. Euthyrox 150 3x i 4 razy 125 miałam. 11.10 robiłam badania i tsh 1,38, ale się cieszyłam z tego…28.11 kolejne badania i tsh 22,8(!!!) , prawie na zawał zeszłam. Dawka euthyroxu podniesiona do 200 4 razy w tyg, 225 3 razy, 15 badanie tsh, 16 usg tarczycy i potem wizyta ze wszystkim u endo. Ale powiedziała, ze tak działa ciąża i ważne, ze reakcja była natychmiastowa

Ja mam hashimoto. Euthyrox 150 3x i 4 razy 125 miałam. 11.10 robiłam badania i tsh 1,38, ale się cieszyłam z tego…28.11 kolejne badania i tsh 22,8(!!!) , prawie na zawał zeszłam. Dawka euthyroxu podniesiona do 200 4 razy w tyg, 225 3 razy, 15 badanie tsh, 16 usg tarczycy i potem wizyta ze wszystkim u endo. Ale powiedziała, ze tak działa ciąża i ważne, ze reakcja była natychmiastowa
O kurcze... Nie strasz 🙈 ja zbadalam tsh jak dowiedziałam się o ciąży ale chyba znów powtórzę bo jak te wahania mogą być takie duże to lepiej mieć rękę na pulsie

Ja mam teraz badać tsh co 3 tygodnie już do końca ciąży . I tak, jak piszesz Stelle, trzeba mieć rękę na pulsie, bo z tarczyca nie ma żartów. Ja straciłam przez to dwie ciąże

O widze, ze nie jedyna jestem z taka konska dawka euthyroxu! No ja wczotaj tez sie masakrycznie zdenerwowalam. Mi gin tlumaczyl, ze najwazniejsze ze wynik FT4 trzyma sie w normie, bo z tego dziecko narazie czerpie. Usg mialam w sierpniu, bylo bardzo dobre, wiec narazie nie kazal nic robic. Ale powiem wam, ze to jest wygoda jak nie wiem, ze jak kyos ma problemy z tarczyca, ze ma gina i endo w jednym, nie trzeba latac i czasami sprzecznych informacji dostawac

Jeżu! Przypomnialyście mi, że mi się Euthyrox skończył, biegnę do apteki...
Ja miałam wizytę u mojej endokrynolog tydzień temu i ponoć od rana, jak zobaczyła kto do niej przyjdzie i z jakim wynikiem TSH, to się nie mogła doczekać, żeby powiedzieć, że jest dumna z tych wyników. Bo TSH mi zeszło do 1. Ale ja nie mam dużego problemu, jestem 3 dni na 50, a 4 na 25. Kontrola po 4 tygodniach.

reklama
A to Malenstwo, zdjecie z wczoraj.
W ogole bardzo sie wczoraj zdenerwowalam, bo wyszedl mi tragiczny wynik tsh - mam wycieta tarczyce z powodu raka-wiec bazuje tylko na euthyroxie. Zawsze wynik oscylowal mi w granicach 0,5, a wczoraj, po trzech tygodniach mialam 7,5! Oczywiscie z nerwow sie poryczalam w gabinecie, ze to bardzo zaszkodzilo dziecku, ale gin mnie uspokoil (jest tez endokrynologiem jednoczesnie), ze nie ma powodu do zmartwien, trzeba podniesc dawke i teraz biore 200, a co drugi dzien 225.takze dawka konska.
Masz tak jak ja , jestem po radiojodzie i od razu mi ginekolog endokrynolog mówil że jak znajdę w ciążę do +50 dawka że 125 na 175 , 150 na 200 . Także wiem co czujesz ;) badam co dwa tygodnie żeby mieć kontrolę :)

Do góry