ja zaszczepiłam się na krztusiec i pneumokoki pzed ciążą w lipcu, w II trymestrze planuję grypę i III dawkę przypominającą p/w CovidDziewczyny, otrzymaliście od swoich lekarzy zalecenia odnośnie szczepienia przeciwko grypie i przeciwko krztuścowi w 27-35 tc?Jak się na to zapatrujecie?
reklama
Ja jeszcze mam wizytę 5.11Witam
Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem
@Mamafasolki - wizyta 03.11
@Iza-09 - wizyta 03.11
@Kejjt - wizyta 03.11
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki!
@Angelr - wizyta 04.11
@Florestyna - wizyta 04.11
@Eevee - wizyta 04.11
@Lilkafil - wizyta 04.11
@ksiezna23 - wizyta 04.11
@Jetkaa - wizyta 04.11
@Hmmmm - wizyta 05.11
@Mayred91 - wizyta 08.11
@Anolik - wizyta 09.11
@Aniaaq - wizyta 10.11
@angeliskax - wizyta 10.11 priv
@angeliskax - wizyta 12.11 NFZ
@paxi_ab - wizyta 15.11
@Jetkaa - wizyta 15.11
@PsychoPatka91 - wizyta 16.11
@weronika9196 - wizyta 16.11
@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne
@Paulina_N - wizyta 18.11
@Hmmmm - wizyta 18.11 usg genetyczne
@Lilka92 - wizyta 19.11
@Tiruriru1 - wizyta 23.11
@Mayred91 - wizyta 25-26.11 prenatalne
@Passtelova - wizyta 26.11
Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać
Zapraszam do Krakowa, u, nas sam, lekarz podejmuje decyzje kiedy przyjmie pacjentkę ja dzis bylam na konsylium i, mam za 2 tyg patologie ciazy i wtedy termin na 1 trymest.Teoretycznie tak, ale sama gin na NFZ mam wyznaczonego na 23.12! I to pod warunkiem że owy nie idzie na urlop, bo jeszcze nie wiadomo...
Dzwoniłam po różnych poradniach przyszpitalnych... Wszędzie terminy do końca roku lub do końca marca pozajmowane... I co zrobisz? Napiszesz skargę, odpiszą, że brak personelu i tylko się nadenerwujesz... Albo przyjmą Cię z wielką łaską i będą traktować jak skaranie boskie...
Też planuję dawkę przypominająca p/w covid, a co do grypy to nie wiem czy się będzie dało w grudniu (II trymestr), bo ponoć jak teraz się nie zaszczepimy to dopiero w marcu można, ale muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić. Poza tym są spore problemy z dostępnością szczepionki na grypę.ja zaszczepiłam się na krztusiec i pneumokoki pzed ciążą w lipcu, w II trymestrze planuję grypę i III dawkę przypominającą p/w Covid
Ja na grype zaszczepiona, ale na krztusiec sie zaszczepię szczegolnie teraz jak jest tyle schorzeń górnych dróg oddechowych. I 1 syn chodzi do zloba.Dziewczyny, otrzymaliście od swoich lekarzy zalecenia odnośnie szczepienia przeciwko grypie i przeciwko krztuścowi w 27-35 tc?Jak się na to zapatrujecie?
A z innych spraw to byłam dzisiaj na USG jestem w 9t5d według OM, a wg USG 9t6d, także żadne różnice. Widziałam bijące serduszko i ruszające się nóżki i rączki. Normalnie dzidziuś sobie tam hasał w najlepsze. Coś pięknego, totalnie się wzruszam za każdym razem jak mogę podglądnąć. Crl 28,8mm, FHR 179/min. Teraz czekam na badania prenatalne, które mam za około 2 tygodnie w 12t0d, czyli 19.11 także @PsychoPatka91 bardzo proszę o dopisanie do listy. Prenatalne będą prywatne.
To ja tak, mialam. Z 3 dawka covidu xD w pt sie zaszczepiłam a w nd okresu nie dostałamJa na grypę się zaszczepiłam jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciazy
Katarzyna542
Fanka BB :)
za późno, decyzja już podjęta że idę gdzieś prywatnie w przyszłym tygodniuNie czuj żadnej presji
angeliskax
Moderator
Hehe. To idź i dawaj znać.za późno, decyzja już podjęta że idę gdzieś prywatnie w przyszłym tygodniu
Ja idę 10 tylko dlatego zeby moj maz posluchal serduszka i zobaczył na monitorze dzieciątko i po zdjecie usg
reklama
angeliskax
Moderator
A co do szczepienia na covid to ja slyszalam od ginekologa ze mozna sie zaszczepic jeszcze w 2 trymestrze, ale w 3 odradza. Też słyszeliście taka teorie?Też planuję dawkę przypominająca p/w covid, a co do grypy to nie wiem czy się będzie dało w grudniu (II trymestr), bo ponoć jak teraz się nie zaszczepimy to dopiero w marcu można, ale muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić. Poza tym są spore problemy z dostępnością szczepionki na grypę.