reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Mamafasolki - wizyta 03.11
@Iza-09 - wizyta 03.11
@Kejjt - wizyta 03.11

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Angelr - wizyta 04.11
@Florestyna - wizyta 04.11
@Eevee - wizyta 04.11
@Lilkafil - wizyta 04.11
@ksiezna23 - wizyta 04.11
@Jetkaa - wizyta 04.11
@Hmmmm - wizyta 05.11
@Mayred91 - wizyta 08.11
@Anolik - wizyta 09.11
@Aniaaq - wizyta 10.11
@angeliskax - wizyta 10.11 priv
@angeliskax - wizyta 12.11 NFZ
@paxi_ab - wizyta 15.11
@Jetkaa - wizyta 15.11
@PsychoPatka91 - wizyta 16.11
@weronika9196 - wizyta 16.11
@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne
@Paulina_N - wizyta 18.11
@Hmmmm - wizyta 18.11 usg genetyczne
@Lilka92 - wizyta 19.11
@Tiruriru1 - wizyta 23.11
@Mayred91 - wizyta 25-26.11 prenatalne
@Passtelova - wizyta 26.11

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Ja jeszcze mam wizytę 5.11 :)

Teoretycznie tak, ale sama gin na NFZ mam wyznaczonego na 23.12! I to pod warunkiem że owy nie idzie na urlop, bo jeszcze nie wiadomo...

Dzwoniłam po różnych poradniach przyszpitalnych... Wszędzie terminy do końca roku lub do końca marca pozajmowane... I co zrobisz? Napiszesz skargę, odpiszą, że brak personelu i tylko się nadenerwujesz... Albo przyjmą Cię z wielką łaską i będą traktować jak skaranie boskie...
Zapraszam do Krakowa, u, nas sam, lekarz podejmuje decyzje kiedy przyjmie pacjentkę :) ja dzis bylam na konsylium i, mam za 2 tyg patologie ciazy i wtedy termin na 1 trymest.

ja zaszczepiłam się na krztusiec i pneumokoki pzed ciążą w lipcu, w II trymestrze planuję grypę i III dawkę przypominającą p/w Covid
Też planuję dawkę przypominająca p/w covid, a co do grypy to nie wiem czy się będzie dało w grudniu (II trymestr), bo ponoć jak teraz się nie zaszczepimy to dopiero w marcu można, ale muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić. Poza tym są spore problemy z dostępnością szczepionki na grypę.

Dziewczyny, otrzymaliście od swoich lekarzy zalecenia odnośnie szczepienia przeciwko grypie i przeciwko krztuścowi w 27-35 tc?Jak się na to zapatrujecie?
Ja na grype zaszczepiona, ale na krztusiec sie zaszczepię :) szczegolnie teraz jak jest tyle schorzeń górnych dróg oddechowych. I 1 syn chodzi do zloba.

A z innych spraw to byłam dzisiaj na USG jestem w 9t5d według OM, a wg USG 9t6d, także żadne różnice. Widziałam bijące serduszko i ruszające się nóżki i rączki. Normalnie dzidziuś sobie tam hasał w najlepsze. Coś pięknego, totalnie się wzruszam za każdym razem jak mogę podglądnąć. Crl 28,8mm, FHR 179/min. Teraz czekam na badania prenatalne, które mam za około 2 tygodnie w 12t0d, czyli 19.11 także @PsychoPatka91 bardzo proszę o dopisanie do listy. Prenatalne będą prywatne.

reklama
Też planuję dawkę przypominająca p/w covid, a co do grypy to nie wiem czy się będzie dało w grudniu (II trymestr), bo ponoć jak teraz się nie zaszczepimy to dopiero w marcu można, ale muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić. Poza tym są spore problemy z dostępnością szczepionki na grypę.
A co do szczepienia na covid to ja slyszalam od ginekologa ze mozna sie zaszczepic jeszcze w 2 trymestrze, ale w 3 odradza. Też słyszeliście taka teorie?

Do góry