reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Teoretycznie tak, ale sama gin na NFZ mam wyznaczonego na 23.12! I to pod warunkiem że owy nie idzie na urlop, bo jeszcze nie wiadomo...

Dzwoniłam po różnych poradniach przyszpitalnych... Wszędzie terminy do końca roku lub do końca marca pozajmowane... I co zrobisz? Napiszesz skargę, odpiszą, że brak personelu i tylko się nadenerwujesz... Albo przyjmą Cię z wielką łaską i będą traktować jak skaranie boskie...
kurczę, powiem Wam że ja mieszkam w małej mieścinie (ok.50tys. mieszkańców) i u nas kompletnie nie ma problemów z terminami, ani do gin ani do innych (na NFZ). A w przychodni, w której prowadzę ciążę są specjalne terminy dla ciężarnych i jeśli lekarz tak zaleci te mogą być wizyty nawet co tydzień bez problemu z miejscami.

Jutro mam wizytę, zaczynam się stresować. Na dodatek mój luby jest w delegacji do konca listopada i sama muszę iść na wizytę. Oby tylko wszystko było w porządku ☺
Rozumiem Twój strach. Najlepiej umówić się gdzieś za tydzień na wizytę, żebyś się zbytnio nie denerwowała. To był Twój sprawdzony lekarz? Trzymam kciuki żeby było dobrze. ✊

Też mam jutro wizytę. Który masz TC?
Jutro będzie równo 10+0 wg OM

kurczę, powiem Wam że ja mieszkam w małej mieścinie (ok.50tys. mieszkańców) i u nas kompletnie nie ma problemów z terminami, ani do gin ani do innych (na NFZ). A w przychodni, w której prowadzę ciążę są specjalne terminy dla ciężarnych i jeśli lekarz tak zaleci te mogą być wizyty nawet co tydzień bez problemu z miejscami.
U Mnie dokładnie tak samo, choć mieścina minimalnie większa! Co więcej, na wizytę umawiam się tego samego dnia lub dzień wcześniej i nigdy nie mam problemu z przyjęciem. [emoji4]

Dziewczyny, otrzymaliście od swoich lekarzy zalecenia odnośnie szczepienia przeciwko grypie i przeciwko krztuścowi w 27-35 tc?Jak się na to zapatrujecie?

Ja juz po wizycie, karta ciąży założona. Usg było przez brzuch ,było widać maluszka z bijącym serduszkiem. Niestety nie mierzył wielkości, nie mam zdjęć:( ale dał mi skierowanie na nfz na papę po tym jak powiedziałam ,że miałam za sobą jedną ciążę biochemiczną. Lekarz dość specyficzny ale chyba zostanę przy nim;)
Też mam specyficznego lekarza 😅

reklama
Do góry