reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Cześć Dziewczyny, chciałam się przywitać! Mam na imię Natalia i w tym roku kończę 32 lata. To moja pierwsza ciąża, termin porodu wg USG to 06.06.2022.
W środę mam druga wizytę kontrolną. Jest to końcówka 8 tygodnia, w poniedziałek zaczynam 9 tc.

Chciałam się trochę podzielić, trochę pożalić na moje samopoczucie- w najczarniejszych snach nie sadzilam, ze będę tę ciążę tak trudno znosić [emoji17] wybudzać się w nocy po kilka razy, później trudno usnąć, wymiotuję po kilka razy dziennie, nieustanne mdłości, zawroty głowy, a co najgorsze wyglądam i czuję się tak potwornie słabo.
Liczę, ze pierwszy trymestr daje mi tak popalić, ze kolejne będą łaskawsze.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i życzę pozytywnego rozwiazania. [emoji172][emoji172][emoji172]
Hej, mamy ten sam termin [emoji3] witamy ma pokładzie ^^

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was walczy z taką wysypka. W sumie to nie wiem jak to nazwać bo nie swędzi ale pojawiło mi się na ciele mnóstwo takich wyprysków. Nie zaczęłam stosować żadnych nowych

Cześć Dziewczyny, chciałam się przywitać! Mam na imię Natalia i w tym roku kończę 32 lata. To moja pierwsza ciąża, termin porodu wg USG to 06.06.2022.
W środę mam druga wizytę kontrolną. Jest to końcówka 8 tygodnia, w poniedziałek zaczynam 9 tc.

Chciałam się trochę podzielić, trochę pożalić na moje samopoczucie- w najczarniejszych snach nie sadzilam, ze będę tę ciążę tak trudno znosić 😔 wybudzać się w nocy po kilka razy, później trudno usnąć, wymiotuję po kilka razy dziennie, nieustanne mdłości, zawroty głowy, a co najgorsze wyglądam i czuję się tak potwornie słabo.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i życzę pozytywnego rozwiazania. 💚💚💚
Witam 😉 trzymam kciuki aby kolejny trymestr byl dla Ciebie laskawszy 😉

Dziewczyny czy któraś z Was walczy z taką wysypka. W sumie to nie wiem jak to nazwać bo nie swędzi ale pojawiło mi się na ciele mnóstwo takich wyprysków. Nie zaczęłam stosować żadnych nowych proszków ani kosmetyków
Ja też jestem całą wysypana :/ nawet plecy, nogi. Z tym, że ja alergik. Jak wypije kakao, to już lipa totalna [emoji38] wtedy "jestę biedronką"

Ja też jestem całą wysypana :/ nawet plecy, nogi. Z tym, że ja alergik. Jak wypije kakao, to już lipa totalna [emoji38] wtedy "jestę biedronką"
Ja jestem cała w piegach (ręce, ramiona, dekolt) to nie swędzących kropek nie zauważam... Ale czasem wyskakują mi takie kropki, ja je określam pomidorakmi, bo wyglądają jak nasiona pomidorów, żółta lub biała kropka z czerwoną obwódką...

Chciałam się trochę podzielić, trochę pożalić na moje samopoczucie- w najczarniejszych snach nie sadzilam, ze będę tę ciążę tak trudno znosić 😔 wybudzać się w nocy po kilka razy, później trudno usnąć, wymiotuję po kilka razy dziennie, nieustanne mdłości, zawroty głowy, a co najgorsze wyglądam i czuję się tak potwornie słabo.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i życzę pozytywnego rozwiazania. 💚💚💚
Też mam termin na 6.06, u mnie dzisiaj 8+4, ale ja jestem z tych bezobjaowych co mnie mega stresuję :)

Dziewczyny! Ja wiem ze kazda z nas ma za soba poronienia. Bardzo ciezko sie z tym pogodzic. Ale wyobrazcie sobie moja kolezanka miala 3 in vitro, kilka inseminacji i zadnej ciazy. Minelo troche czasu i ma sliczna zdrowa corke, teraz synka urodzila obu naturalna ciaza.
My sie tez dlugo staralismy. 2 poronienia, potem badania.. dlugo dlugo nic. Az do teraz.. miesiac po slubie i 2 porzadne kreseczki[emoji173] 3 podejscie
Pamietajcie ze zycie toczy sie dalej. Trzeba miec nadzieje ze wkoncu sie uda i odpedzic zle mysli. Tez sie balam na poczatku, teraz jestem spokojniejsza. Wiem ze stres dzidziusiowi nie sluzy. A wyszukiwanie objawow nie ma sensu. Jezeli ciaza ma sie utrzymac to tak bedzie[emoji173] wiec odpedzic zle mysli, odpoczac, zrelaksowac sie i bedzie wszystko dobrze[emoji173][emoji173]
Spedzimy tu spokojne miesiace[emoji173]
Mìlej soboty dla Wszystkich [emoji6][emoji6]
Wiem, że to będzie Komentarz do którego trzeba mieć dużo dystansu, ale wydaje mi się, że już go masz do całej sytuacji więc pozwolę sobie napisać [emoji16] przecież to od razu widać, że to ktoś u góry trzymał Cię w ryzach żebyś nie miała nieślubnego dziecka! [emoji85]

reklama
Do góry