reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja wczoraj zawitałam do pl do rodziców, droga 750km, a dziś przestały mnie boleć piersi 😳 dziś 8t2d. I zaczęłam teraz schizowac... Jutro mama idzie do gina to pójdę z nią aby zrobił mi usg. Ale mam same czarne myśli 😔 piersi to był taki jeden z mocniejszych objawów... Potem delikatne zmęczenie i nudności. 😔
Mnie też przestały boleć w 5tc na jeden dzień i zrobiły się totalnie miękkie. Na drugi dzień wszystkie objawy wpadły ze zdwojoną siłą. Także nie panikuj :) powoli mam też będą te objawy się normować :)

reklama
Fajnie, że może wejść ;) u mnie nie ma takiej opcji - jeszcze dopytam, ale ostatnio nie można było
To znajoma, mam kiedyś z nią pracowała, więc zawsze wpuszczała mnie z mężem na każdą wizytę. Nie wiem jak to jest tak na prawdę u niej, ale widzialam też inne pary, że wchodziły razem😉 Ja mieszkam w małym miasteczku, więc to też pewnie będzie się różniło od wielkich miast i takich bardzo profesjonalnych klinik😅 Pewnie rygor w większych miastach jest jakiś🙄 Słyszałam od znajomych, że w Krakowie na przykład mąż nie mógł wejść z nią. Trochę to takie... Jednak wsparcie najbliższych w takich momentach jest bardzo ważne, szczególnie jak coś się dzieje i nie przebiega książkowo

Ja wczoraj zawitałam do pl do rodziców, droga 750km, a dziś przestały mnie boleć piersi 😳 dziś 8t2d. I zaczęłam teraz schizowac... Jutro mama idzie do gina to pójdę z nią aby zrobił mi usg. Ale mam same czarne myśli 😔 piersi to był taki jeden z mocniejszych objawów... Potem delikatne zmęczenie i nudności. 😔
Spokojnie😉 też jednego dnia przestały mnie boleć piersi, za to na następny dzień myślałam, że ktoś mi je chce wyrwać na żywca😅

Kurcze, oby 🙈 jak bolały codziennie, a teraz nic nie czuje to 😳
Na prawdę nie denerwuj się na zapas. Jeśli nie masz jakiś poważniejszych boli w podbrzuszu, które trwają dłużej... Nie krwawisz... To na prawdę nie masz się czym martwić. Mam znajomą, która w ciąży nie miała żadnych objawów i wszystko przebiegało cudowie, a dzidzius urodził się zdrowiutki.
Powiem Wam, że nawet krwawienia czy plamienia też nie muszą od razu oznaczac niczego złego. Znam wiele osób które krwawiły w ciąży na przykład do 4 miesiąca albo nawet i całą ciążę. U mnie w rodzinie to dość częste i z tego co ostatnio słyszałam to w rodzinie męża też często to się zdarzało u kobiet.
Także spokojnie... Nasz organizm i ciąża to nie matematyka. Nie wszystko musi przebiegać książkowo, żeby było dobrze😉 Internet jest okropny bo wpiszemy cokolwiek, nawet tak jak któraś wspomniała "ból głowy" a od razu powiedzą Ci, że masz raka😅 A nasze organizmy są różne! Każda z nas może mieć delikatniejszy organizm, inne choroby czy problemy... I ciąża będzie wtedy przebiegać inaczej😉 Inaczej nie znaczy źle!

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@MoniaMarz - wizyta 27.10
@Jetkaa - wizyta 27.10 NFZ
@chucherko - wizyta 27.10
@mfifi04 - wizyta 27.10 priv
@Marta509 - wizyta 27.10

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, za piękne widoki i dobre wiadomości ☀️😊

@MamaMonia - wizyta 28.10
@kamejka - wizyta 28.10
@Gondzi_a - wizyta 28.10
@Kundlica - wizyta 28.10