reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Hej dziewczyny 🙂 Jestem w 5 tc + 3 d, pierwsza wizyta 26.10. Tak sobie czytam wasze posty i się zastanawiam czy aby na pewno sobie tej ciazy nie uroiłam bo prócz braku okresu i pozytywnych testów ciążowych nie mam kompletnie żadnych objawów. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić 🤔😅
W pierwszej ciąży objawów też nie miałam... Poza bólami brzucha od czasu do czasu

reklama
Hej dziewczyny 🙂 Jestem w 5 tc + 3 d, pierwsza wizyta 26.10. Tak sobie czytam wasze posty i się zastanawiam czy aby na pewno sobie tej ciazy nie uroiłam bo prócz braku okresu i pozytywnych testów ciążowych nie mam kompletnie żadnych objawów. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić 🤔😅
Ja w pierwszej ciąży tak się dobrze czułam że w 3miesiacu się o ciąży dowiedziałam 😅

Tez mam nieprawidlowy chromosom. Inwersja X chromosomu.
U mnie translokacja robertsonowska chromosomu 13 i 14. W sumie mam chyba ok 30% szans na zdrową ciążę... Bo albo dziecko będzie zdrowe, albo na tyle chore że się poroni, albo urodzi się z głębokimi wadami 🙄 ale u mnie jeszcze Hashimoto, niedoczynności, hiperinsulinemia, mutacje trombofilii, wysokie komórki nk 🤦‍♀️ a na USG już kilka razy słyszałam że mam coś tam z macicą ale i takie dawały radę donosić ciążę 🙄 więc ja naprawdę muszę czekać na jakiś cud 🤦‍♀️
No właśnie ja już przechodzę w tryb paniki 🙈 bo oprócz delikatnie tkliwych piersi i sutków to też nie mam żadnych objawów 🙄 trochę czuje czasami podbrzusze ale bardzo delilatnie. Nie mam żadnych kulinarnych ciągotek, od niczego mnie nie odrzucilo 🤷‍♀️ w piątek pojadę znów na betę bo jak w poniedziałek wizyta to mój lekarz chce wiedzieć jaka jest mniej więcej wartość żeby reż porównać z obrazem USG 🙄 mam nadzieję że będzie chociaż pęcherzyk żółtkowy już 🙏 to da mi nadzieję że zarodek też się pojawi... Ostatnim razem w pęcherzyku nic się nie wykształciło 🙄

U mnie translokacja robertsonowska chromosomu 13 i 14. W sumie mam chyba ok 30% szans na zdrową ciążę... Bo albo dziecko będzie zdrowe, albo na tyle chore że się poroni, albo urodzi się z głębokimi wadami 🙄 ale u mnie jeszcze Hashimoto, niedoczynności, hiperinsulinemia, mutacje trombofilii, wysokie komórki nk 🤦‍♀️ a na USG już kilka razy słyszałam że mam coś tam z macicą ale i takie dawały radę donosić ciążę 🙄 więc ja naprawdę muszę czekać na jakiś cud 🤦‍♀️

No właśnie ja już przechodzę w tryb paniki 🙈 bo oprócz delikatnie tkliwych piersi i sutków to też nie mam żadnych objawów 🙄 trochę czuje czasami podbrzusze ale bardzo delilatnie. Nie mam żadnych kulinarnych ciągotek, od niczego mnie nie odrzucilo 🤷‍♀️ w piątek pojadę znów na betę bo jak w poniedziałek wizyta to mój lekarz chce wiedzieć jaka jest mniej więcej wartość żeby reż porównać z obrazem USG 🙄 mam nadzieję że będzie chociaż pęcherzyk żółtkowy już 🙏 to da mi nadzieję że zarodek też się pojawi... Ostatnim razem w pęcherzyku nic się nie wykształciło 🙄
Trzymam kciuki, powiem tylko tyle, że gdyby nie senność to w pierwszej ciąży nie odnotowałabym żadnych objawów do czasu pierwszych ruchów 😃 a mam z niej zdrowe dziecko. Teraz tylko ból piersi i senność, czasem ból jajnika 😊

Ja też praktycznie bezobjawowa. Nie martw się, ja już trzecią ciążę mam bezobjawową, widać taki mamy fart. [emoji6]
Hej dziewczyny [emoji846] Jestem w 5 tc + 3 d, pierwsza wizyta 26.10. Tak sobie czytam wasze posty i się zastanawiam czy aby na pewno sobie tej ciazy nie uroiłam bo prócz braku okresu i pozytywnych testów ciążowych nie mam kompletnie żadnych objawów. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić [emoji848][emoji28]

Ja też nie mam żadnych objawów, poza brakiem okresu i pozytywnym testem. W poprzedniej ciazy czulam piersi, była senność.. a teraz nic a nic.. I też się trochę nakręcam czy napewno ok.

reklama
Do góry