Już nie będę kombinować, zrobię prywatnie i już. I nie będę tego ukrywać przed ginekolog prowadzącą, normalnie jej pokaże wynik na wizycie, chyba się nie będzie o to oburzaćNa nfz przysługuje 1 usg w każdym trymestrze. Oczywiście sa lekarze, którzy robia zawsze. Jeski chcesz tylko na nfz to moze na forum na fb kobiety cos podpowiedzą
reklama
Tuttifrutti00
Fanka BB :)
My wybraliśmy dla dziewczynki Matylda, a dla chłopca Piotr Mieliśmy podobny problem... Zeby imię grało z nazwiskiem
Ale z nami to różnie bywa i w ostatnim czasie może się wszystko zmienić
Ale z nami to różnie bywa i w ostatnim czasie może się wszystko zmienić
Genadia
Ja również nie mam preferencji odnośnie płci. Podobnie miałam w pierwszej ciąży [emoji846]A ja nie mam sprecyzowanej płci jaka chciałabym mieć. Każda wiąże się z czyms innym o imionach jeszcze nie dyskutujemy. Będzie na to czas, ale już wiem, że będzie darcie kotów
Ech szkoda, że nie jesteś zadowolona. To może jednak zdecydujesz się na lekarkę do której chodziłaś poprzednio? Tylko tam długo czekałaś z tego co pamiętam.Hej dziewczyny. Czy któraś tu prowadzi ciążę tylko na NFZ?
Ja miałam wczoraj wizytę i jestem rozczarowana, bo nie dostałam skierowania na usg (moja gin nie robi USG tylko daje skierowanie do innego lekarza), jak o nie zapytałam to powiedziała że pierwsze w 12 tygodniu!
No fakt, jak sprawdzałam w necie to faktycznie na NFZ pierwsze USG przysługuje między 11 a 14 tygodniem, ale wcześniej prowadziłam ciążę też na NFZ tylko u innej ginki i ona mnie normalnie kierowała na początku ciąży żeby zobaczyć czy jest wszystko ok.
Więc jestem negatywnie zaskoczona i będę się zapisywać na usg prywatnie, bo przecież oczywiście nie wytrzymam tyle czasu. Pójdę tak żebym wg moich obliczeń miała skończony 8 TC żeby na bank już serduszko było czyli za jakieś 1,5 tyg.
No ja właśnie mam identycznie. Dzieci zasypiają ok 20:30-21 i ja już najchętniej z nimi bym szła i najczęściej tak się dzieje. Czasem zbieram się w sobie żeby jeszcze coś ogarnąć bo do tej pory czas po ich zaśnięciu to był taki na ogarnianie domu czy jakichś spraw co tam akurat trzeba. I teraz nie mam kiedy tego robićO ja bym tez spala wieczorem jak syn spodziewać spac to spie od 21 do 7 rano . Dobrze ze nie słyszę mojwgo pierworodnego wygrałam życie
Mayred91
Hejka ja już 2 razy byłam na NFZ i z pierwszej 4.0tci z dzisiejszej5.2tc wizyty mam USG i fotki także nie rozumiem trochę twojego lekarza, może warto zmienić
Hej dziewczyny. Czy któraś tu prowadzi ciążę tylko na NFZ?
Ja miałam wczoraj wizytę i jestem rozczarowana, bo nie dostałam skierowania na usg (moja gin nie robi USG tylko daje skierowanie do innego lekarza), jak o nie zapytałam to powiedziała że pierwsze w 12 tygodniu!
No fakt, jak sprawdzałam w necie to faktycznie na NFZ pierwsze USG przysługuje między 11 a 14 tygodniem, ale wcześniej prowadziłam ciążę też na NFZ tylko u innej ginki i ona mnie normalnie kierowała na początku ciąży żeby zobaczyć czy jest wszystko ok.
Więc jestem negatywnie zaskoczona i będę się zapisywać na usg prywatnie, bo przecież oczywiście nie wytrzymam tyle czasu. Pójdę tak żebym wg moich obliczeń miała skończony 8 TC żeby na bank już serduszko było czyli za jakieś 1,5 tyg.
Zastanawiałam się nad tym. Ale szczerze mówiąc chyba mi się nie chce znów tyle czekać. Ja tam po 4 h w kolejce czekałam. A jeszcze z 20 min dojazd, parking 10 min na nogach od przychodni, więc licząc z dojazdem w ta i z powrotem to tak ok 5 h trzeba liczyć na wizytę u lekarza.Ja również nie mam preferencji odnośnie płci. Podobnie miałam w pierwszej ciąży [emoji846]Ech szkoda, że nie jesteś zadowolona. To może jednak zdecydujesz się na lekarkę do której chodziłaś poprzednio? Tylko tam długo czekałaś z tego co pamiętam.
A tu mam dojazd 5 min, parking pod przychodnią, wizyty bez opóźnień, no jednak dużo bardziej komfortowo i praktycznie
reklama
No widzisz. Właśnie. Więc na NFZ jak lekarz chce to zrobi.Hejka ja już 2 razy byłam na NFZ i z pierwszej 4.0tci z dzisiejszej5.2tc wizyty mam USG i fotki także nie rozumiem trochę twojego lekarza, może warto zmienić
Pewnie to jest też kwestia tego że ma sprzęt to USG w gabinecie?
Hmm przemyślę jeszcze zmianę lekarza... Może znajdę kogoś innego blisko domu.