Już nie będę kombinować, zrobię prywatnie i już. I nie będę tego ukrywać przed ginekolog prowadzącą, normalnie jej pokaże wynik na wizycie, chyba się nie będzie o to oburzaćNa nfz przysługuje 1 usg w każdym trymestrze. Oczywiście sa lekarze, którzy robia zawsze. Jeski chcesz tylko na nfz to moze na forum na fb kobiety cos podpowiedzą![]()
reklama
Tuttifrutti00
Fanka BB :)
My wybraliśmy dla dziewczynki Matylda, a dla chłopca Piotr
Mieliśmy podobny problem... Zeby imię grało z nazwiskiem
Ale z nami to różnie bywa i w ostatnim czasie może się wszystko zmienić

Ale z nami to różnie bywa i w ostatnim czasie może się wszystko zmienić

Genadia
Ja również nie mam preferencji odnośnie płci. Podobnie miałam w pierwszej ciąży [emoji846]A ja nie mam sprecyzowanej płci jaka chciałabym mieć. Każda wiąże się z czyms innymo imionach jeszcze nie dyskutujemy. Będzie na to czas, ale już wiem, że będzie darcie kotów
![]()
Ech szkoda, że nie jesteś zadowolona. To może jednak zdecydujesz się na lekarkę do której chodziłaś poprzednio? Tylko tam długo czekałaś z tego co pamiętam.Hej dziewczyny. Czy któraś tu prowadzi ciążę tylko na NFZ?
Ja miałam wczoraj wizytę i jestem rozczarowana, bo nie dostałam skierowania na usg (moja gin nie robi USG tylko daje skierowanie do innego lekarza), jak o nie zapytałam to powiedziała że pierwsze w 12 tygodniu!
No fakt, jak sprawdzałam w necie to faktycznie na NFZ pierwsze USG przysługuje między 11 a 14 tygodniem, ale wcześniej prowadziłam ciążę też na NFZ tylko u innej ginki i ona mnie normalnie kierowała na początku ciąży żeby zobaczyć czy jest wszystko ok.
Więc jestem negatywnie zaskoczona i będę się zapisywać na usg prywatnie, bo przecież oczywiście nie wytrzymam tyle czasu. Pójdę tak żebym wg moich obliczeń miała skończony 8 TC żeby na bank już serduszko byłoczyli za jakieś 1,5 tyg.
No ja właśnie mam identycznie. Dzieci zasypiają ok 20:30-21 i ja już najchętniej z nimi bym szła i najczęściej tak się dzieje. Czasem zbieram się w sobie żeby jeszcze coś ogarnąć bo do tej pory czas po ich zaśnięciu to był taki na ogarnianie domu czy jakichś spraw co tam akurat trzeba. I teraz nie mam kiedy tego robićO ja bym tez spalawieczorem jak syn spodziewać spac to spie od 21 do 7 rano
. Dobrze ze nie słyszę mojwgo pierworodnego
wygrałam życie
![]()
Mayred91
Hejka ja już 2 razy byłam na NFZ i z pierwszej 4.0tci z dzisiejszej5.2tc wizyty mam USG i fotki także nie rozumiem trochę twojego lekarza, może warto zmienić
Hej dziewczyny. Czy któraś tu prowadzi ciążę tylko na NFZ?
Ja miałam wczoraj wizytę i jestem rozczarowana, bo nie dostałam skierowania na usg (moja gin nie robi USG tylko daje skierowanie do innego lekarza), jak o nie zapytałam to powiedziała że pierwsze w 12 tygodniu!
No fakt, jak sprawdzałam w necie to faktycznie na NFZ pierwsze USG przysługuje między 11 a 14 tygodniem, ale wcześniej prowadziłam ciążę też na NFZ tylko u innej ginki i ona mnie normalnie kierowała na początku ciąży żeby zobaczyć czy jest wszystko ok.
Więc jestem negatywnie zaskoczona i będę się zapisywać na usg prywatnie, bo przecież oczywiście nie wytrzymam tyle czasu. Pójdę tak żebym wg moich obliczeń miała skończony 8 TC żeby na bank już serduszko byłoczyli za jakieś 1,5 tyg.
Zastanawiałam się nad tym. Ale szczerze mówiąc chyba mi się nie chce znów tyle czekać. Ja tam po 4 h w kolejce czekałam. A jeszcze z 20 min dojazd, parking 10 min na nogach od przychodni, więc licząc z dojazdem w ta i z powrotem to tak ok 5 h trzeba liczyć na wizytę u lekarza.Ja również nie mam preferencji odnośnie płci. Podobnie miałam w pierwszej ciąży [emoji846]Ech szkoda, że nie jesteś zadowolona. To może jednak zdecydujesz się na lekarkę do której chodziłaś poprzednio? Tylko tam długo czekałaś z tego co pamiętam.
A tu mam dojazd 5 min, parking pod przychodnią, wizyty bez opóźnień, no jednak dużo bardziej komfortowo i praktycznie
reklama
No widzisz. Właśnie. Więc na NFZ jak lekarz chce to zrobi.Hejka ja już 2 razy byłam na NFZ i z pierwszej 4.0tci z dzisiejszej5.2tc wizyty mam USG i fotki także nie rozumiem trochę twojego lekarza, może warto zmienić
Pewnie to jest też kwestia tego że ma sprzęt to USG w gabinecie?
Hmm przemyślę jeszcze zmianę lekarza... Może znajdę kogoś innego blisko domu.