reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Bo chyba lekarze są rozliczani z ilości wystawianych skierowań 🤔 więc faktycznie jak nie ma sprzętu w gabinecie to musi dawać skierowanie i to wszystko można sprawdzić. A jak ma u siebie to ma większą dowolność 🤔

reklama
Odnośnie imion to by zawsze wybieramy razem, musi się obojgu podobać i się nie upieram na żaden wybór jeśli mąż mówi "nie".
Jeśli będzie dziewczynka to pewnie będzie Alicja, bo tak miała mieć na imię moja córka. No i zmieniliśmy zdanie, tzn mąż zmienił, bo u niego w byłej pracy jego przełożonemu urodziło się dziecko i nazwał je Alicja, i ciągle opowiadał Alicja to, Alicja tamto, że mężowi tak zbrzydło imię że musieliśmy zmienić 🙈
Ale mówi że już minęło tyle czasu że już mu przeszła niechęć (już tam nie pracuje). W sumie imion dla dziewczynek ładnych co nam się wspólnie podobają jest tyle że jeszcze zobaczymy czy na tym stanie.
Gorzej z imieniem dla chłopca, bo już z pierwszym synkiem mieliśmy problem co wybrać, ja mam duże wymagania odnośnie dopasowania do naszego nazwiska i przez to większość odpada 😅
Alicja to moje ukochane imie dla dziewczynki 🥰

Cześć Kamejka! Gratulacje! :) Na kiedy termin? :) U Ciebie już trzecie dziecko będzie!
Termin mam na 6 czerwca :) no już trzecie ♥️♥️♥️😊

Ja już po wizycie . Wszystko idzie ok. Aktualnie mam wpisane 5.1tc
W dalszym ciągu mam podejrzenie ciąży bliźniaczej. Dalej są 2 pęcherzyki ale jeden większy jeden mniejszy.
I lekarz podejrzewa że ten 2 albo później zaczol rosnąć albo już się wchłania. 25 mam kolejną wizytę to będzie 7 tc i będzie już wszystko wiadomo jak sprawa wygląda
Wow ciekawa jestem jak się ta sprawa potoczy :) a chciałabys żeby była bliźniacza? ;)

Ja jestem z zakopanego :) a dokładnie z zębu
W Zębie byłam na zielonej szkole w podstawówce i tam pierwszy raz w życiu się zakochałam 😁 także mam mile wspomnienia z tym miejscem 😉

Mnie dziś naszło na fasolkę po bretońsku 😇
Dziewczyny też Wam się popsuła cera?? Jestem cała w pryszczach.. Jak nigdy nie miałam tak piersi, i buzia cała w pryszczach
U mnie na szczęście w normie:)

Już nie będę kombinować, zrobię prywatnie i już. I nie będę tego ukrywać przed ginekolog prowadzącą, normalnie jej pokaże wynik na wizycie, chyba się nie będzie o to oburzać ;)
Ja w 1 ciazy mialam i na nfz i prywatnie oboje o sobie wiedzieli a jeszcze kiedyś pracowali razem, wiec zadnwgo problemu nie było :)

Zdaję sobie sprawę że to tylko zabawa, wróżenie z fusów...
A za płeć dziecka odpowiada przede wszystkim genetyka (X czy Y)...
A za nasze samopoczucie i stan zdrowia/skóry głównie hormony...

Ja lepiej wyglądałam w ciąży z córką - ale i moja świadomość żywienia była inna i w ogóle wszystko inne. Poza tym też słyszałam, że jak córka nie odbiera urody mamie to dlatego, że jest do taty podoba :D no i u nas w sumie się sprawdza. Z innych głupot to jeszcze - owulacja z lewego to dziewczynka, z prawego chłopczyk. No i powtarzany już wszędzie chiński kalendarz płci (u nas się sprawdza, jakby ktoś chciał się bawić trzeba pamiętać że lata muszą być skończone nie rocznikowe) - ale wiadomo to wszystko żartem ;)

No widzisz. Właśnie. Więc na NFZ jak lekarz chce to zrobi.
Pewnie to jest też kwestia tego że ma sprzęt to USG w gabinecie?
Hmm przemyślę jeszcze zmianę lekarza... Może znajdę kogoś innego blisko domu.
W sumie to bym chciała dlaczego nie, jak już się tyle staramy to jak będzie 1 czy 2 to bez znaczenia byle zdrowe :)
A co do lekarza to tak mój ma sprzęt w gabinecie więc może to jest przyczyną tego że USG jest odrazu a nie że skierowaniem

Alicja to moje ukochane imie dla dziewczynki 🥰
moja pierwsza córka miała być Alicja, ale tak kopała w brzuchu, że się śmialiśmy, że Alicja to za grzecznie dla niej i ostatecznie została nazwana Ada 😃 teraz tak na prawdę jest mam wszystko jedno co do płci, chcę tylko zdrowego maluszka, ale fajnie by było mieć parkę i zobaczyć jak wychowuje się chłopca ;)

Ja lepiej wyglądałam w ciąży z córką - ale i moja świadomość żywienia była inna i w ogóle wszystko inne. Poza tym też słyszałam, że jak córka nie odbiera urody mamie to dlatego, że jest do taty podoba :D no i u nas w sumie się sprawdza. Z innych głupot to jeszcze - owulacja z lewego to dziewczynka, z prawego chłopczyk. No i powtarzany już wszędzie chiński kalendarz płci (u nas się sprawdza, jakby ktoś chciał się bawić trzeba pamiętać że lata muszą być skończone nie rocznikowe) - ale wiadomo to wszystko żartem ;)
U mnie z prawego była i dziewczyna i chłopczyk... I puste jajo płodowe i ciąża biochemiczna i ciąża pozamaciczna również... Stąd była praktycznie pewność, że lewy nieaktywny... I po 20 latach się obudził...

reklama
Na nfz przysługuje 1 usg w każdym trymestrze. Oczywiście sa lekarze, którzy robia zawsze. Jeski chcesz tylko na nfz to moze na forum na fb kobiety cos podpowiedzą :)
Mój lekarz mi robił USG a 26 zrobi kolejne bo ma wpisane już w papierach :) wczesniej też miałam USG normalnie robione co wizytę ... Chyba zależy od lekarza

Do góry