reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ja ogólnie Madurowicza polecam :) oczywiście idealnie nie jest i zależy na jakie położne się trafi, ale ja mam w miarę dobre wspomnienia i jak słyszę coś złego od koleżanek to raczej o Matce Polce i Rydygierze.

Hejka 😁 mam wizytę u gina 14.10 ale nie mogłam się doczekać więc idę już w poniedziałek prywatnie 😊 będzie wtedy 6t3d to mam nadzieję, że będzie już coś widać. Jestem zlepkiem objawów ciążowych w tym momencie. Od mdłości, senności, pobolewania podbrzusza po wilczy głód i dziwne sny. Tak, dziwne sny są objawem! 😅 Mam nadzieję, że ta fasolka faktycznie się pojawi i będzie wszystko dobrze. Jak na razie to wszystko jest wciąż strasznie nierealne..

Hejka 😁 mam wizytę u gina 14.10 ale nie mogłam się doczekać więc idę już w poniedziałek prywatnie 😊 będzie wtedy 6t3d to mam nadzieję, że będzie już coś widać. Jestem zlepkiem objawów ciążowych w tym momencie. Od mdłości, senności, pobolewania podbrzusza po wilczy głód i dziwne sny. Tak, dziwne sny są objawem! 😅 Mam nadzieję, że ta fasolka faktycznie się pojawi i będzie wszystko dobrze. Jak na razie to wszystko jest wciąż strasznie nierealne..
jak ja Cię dobrze rozumiem 😁 tak dziwnych snów jak teraz nigdy nie miałam 😅 od słodkich kotków po smoki 🤣 chodzenie po ścianach, zamykanie się w lodówce 😅 a co do ciąży ja dalej nie wierzę, że w niej jestem i prócz zmęczenia i boleści piersi nie mam żadnych objawów 😁

Dzień dobry ❤️

Trafiam tu z oczywistego powodu pozytywny test 🤩♥️ termin teoretycznie na 03.06.2022
Jutro umawiam wizytę u gina bo to dość świeży temat 🙈(test zrobiony wczoraj rano )
Mam na imię Monika mieszkam na południu Polski mam dwójkę dzieci syn 12 lat córka 20 mscy... Ogólnie jeśli mialabym określić mój stan psychiczny to spokojnie mogę napisać że mam w głowie koktajl Mołotowa 🙈😜 Wątpliwości z euforia mieszają się ze sobą 😌

Postaram Sie nadrobić Was choć troszkę 😉
Witam się ze wszystkimi i mam nadzieję że będę mogła się z Wami cieszyć i "spotykać" aż do czerwca 😌♥️

A planujesz rodzić w Matce Polce? Wśród łodzianek to raczej takie sobie opinie są jeżeli chodzi o opiekę nad rodzącymi niestety. Ale z drugiej strony do szpital o 3 stopniu referencyjnosci więc dla dziecka bezpiecznie.
Ja będę rodzić w Madurowiczu, tak jak poprzednią dwójkę dzieci, mimo że mieszkam obok Matki Polki 😶
Są różne opinie, moja przyjaciółka rodziła tam i chwaliła sobie tego doktora. W następnym roku tez sie wybiera. Ona rodzi w kwietniu wiec jeszcze zdaze zmienic szpital w razie Wu. Heh. :)
Moze pojade do swojego rodzinnego miasta rodzić, jest taka opcja jeszcze.

Dzień dobry ❤️

Trafiam tu z oczywistego powodu pozytywny test 🤩♥️ termin teoretycznie na 03.06.2022
Jutro umawiam wizytę u gina bo to dość świeży temat 🙈(test zrobiony wczoraj rano )
Mam na imię Monika mieszkam na południu Polski mam dwójkę dzieci syn 12 lat córka 20 mscy... Ogólnie jeśli mialabym określić mój stan psychiczny to spokojnie mogę napisać że mam w głowie koktajl Mołotowa 🙈😜 Wątpliwości z euforia mieszają się ze sobą 😌

Postaram Sie nadrobić Was choć troszkę 😉
Witam się ze wszystkimi i mam nadzieję że będę mogła się z Wami cieszyć i "spotykać" aż do czerwca 😌♥️
Witamy :) :) trzecie dziecko, fajnie, u mnie tez to będzie trzecie :) tylko u mnie 5 lat i 2 lata.
i mam nadzieję że będziemy się spotykać po czerwcu również 😉

Są różne opinie, moja przyjaciółka rodziła tam i chwaliła sobie tego doktora. W następnym roku tez sie wybiera. Ona rodzi w kwietniu wiec jeszcze zdaze zmienic szpital w razie Wu. Heh. :)
Moze pojade do swojego rodzinnego miasta rodzić, jest taka opcja jeszcze.
Odnośnie doktora to nie wiem bo nie znam, miałam na myśli raczej opiekę położnych i to bardziej z plotek, opowieści, opinii na forach itd. Skoro przyjaciółka ma pozytywnie wspomnienia to super! Byłoby fajnie gdyby tam się coś zmieniło i ktoś odczarował te złe opinie, bo to jednak największy i najlepszy szpital pediatryczny w Łodzi, przyjezdzaja tu się leczyć dzieci z całej Polski, tylko ta porodówka ma takie opinie złe... Dowiedz się od przyjaciółki o takie podstawowe rzeczy, typu jakie są sale porodowe (jeszcze parę lat temu rodziło się tam w kilkuosobowych salach za zasłonkami, ale teraz się to chyba zmieniło i są normalne pojedyncze sale), czy i w jakim stopniu położne pomagają w opiece nad dzieckiem po porodzie (czy uczą podstawowych czynności typu zmiana pieluszki, pielęgnacja pępuszka, karmienie piersią), czy dokarmiają dzieci butelka i czy podają smoczek, ile po porodzie dostajesz dziecko do sali, również w przypadku CC. Ile osób leży w salach poporodowych. Itp :)

reklama
Czesc. Dziś w moje urodziny wykonałam ponownie test. Już nie mam wątpliwości. Bałam się bo kreska była ciągle jasna. Test z góry z dziś, w środku w soboty i z dołu z piątku. Dziś 31cyklu. Jutro lecę na bete. Chyba mogę dołączyć do Grupy 😇😇
received_4768335179846326.jpeg

Do góry