reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Witajcie :) jestem Mysia, m 29 lat ,jestem mamą dwóch szkrabów
syn 11lat
Córka 6lat i termin porodu z miesiączki 28.06 lecz z USG 21.06 :) jestem mamą wczesniaczki z 28tc ,także obecna ciaza będzie rozwiązana na pewno szybciej więc się terminem nie sugeruje :) miło was poznać:)

Witaj! :) Oj to wczesny bardzo poród, znasz powód? Jak córka?
Ja nie spotkałam się z tym, żeby lekarz badał przezierność karkową na zwykłym USG, wyłącznie na prenatalnych miałam to sprawdzane.

Ja nie spotkałam się z tym, żeby lekarz badał przezierność karkową na zwykłym USG, wyłącznie na prenatalnych miałam to sprawdzane.
Ja miałam na kontrolnej wizycie tydzień przed prenatalnym i lekarz przy okazji sprawdzał też przezierność.

konflikt serologiczny,tak zdrowa dziewczynka :) ważyła 1500gram 9/¹⁰ pkt appgar :)
No to super waga i punkty jak na ten tydzień!
Ja miałam na kontrolnej wizycie tydzień przed prenatalnym i lekarz przy okazji sprawdzał też przezierność.
Ja wiem, że niektórzy lekarze to sprawdzają na zwykłych wizytach ;) miałam na myśli, że w moim wypadku robiono to tylko na prenatalnych. I szczerze mówiąc dla mnie tak jest lepiej bo nie chcialabym, żeby sprawdzał to lekarz bez certyfikatu FMF. No chyba, że prowadzący go posiada to inna sprawa.

Ha, czyli znowu tak przeczytałam.. oczywiście chodziło mi o to, że lekarz sprawdzał przeziernosc we wcześniejszych ciążach podczas usg.

reklama
Do góry