reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja za tydzień i właśnie się zastanawiałam czy ktoś jeszcze tak czeka i denerwuje się jak ja 🙏😁😍
Ja też za tydzień we wtorek i tak już zazdroszczę dziewczynom, które są po... Ale cieszę się, że jest grudzień, mam super świąteczny nastrój i myślę sobie, że to szybko zleci :) a po prenatalnych idziemy dokupić resztę prezentów, więc w ogóle super plany :D

reklama
Widzialam ze piszecie o rzeczach must have. Wg mnie jest to nisiboo pro. Odciagacz do gili 😅 bierzesz podlaczasz do kontaktu i wyciągasz :) byl z nami nawet na wakacjach - wrp. Niestety moim zdaniem troche kosztuje bo 500 zl, ale naprawdę warto odłożyć i mieć :) mozna wymieniac rurki dla każdego domownika nowy- nawet kolor :) dla 2 dziecka planuje kupic 2 zestaw do odciągania. Szczególnie jeśli chcecie, by chodizly dzieciaki do zlobka / przedszkola to się przyjade - niestety. Jest cichy, lekki, używaliśmy nawet w nocy i na śpiocha. Sprawdza sie takze podczas ulewania przez dzieci mleka :) oraz naprawdę obfitym / gęstym katarze.
Dodam, ze ma regulacje sily ssania.

Załączniki

• Screenshot_20211206-121427_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20211206-121427_Samsung Internet.jpg
    253,4 KB · Wyświetleń: 37
Myślałam wczoraj że będę budzić męża i pojedziemy na sor... Siedziałam do prawie 3 bo oglądałam dom z papieru. Na kolacje zjadłam tosta z serem i dopadła mnie oczywiście straszna zgaga. Później wzięło mnie jeszcze na wymioty więc trochę mnie poszarpało nad WC ale później zaczęło mnie tak zaciskać w klatce piersiowej 😶 co kilka minut, tak jakby ktoś zaciskał mi sznur na wysokości mostka... W pierwszym momencie myślałam że blokuje mi to oddech ale starałam się uspokoić i oddychać spokojnie więc oddech był ale ten ból był tak nieprzyjemny że naprawdę zaczęłam panikować i z obawami czekałam na kolejny "atak" 🤨 położyłam się do łóżka i na szczęście bardzo szybko musiałam zasnąć, teraz jest ok ale któraś ma pomysł co to mogło być? 😳

Myślałam wczoraj że będę budzić męża i pojedziemy na sor... Siedziałam do prawie 3 bo oglądałam dom z papieru. Na kolacje zjadłam tosta z serem i dopadła mnie oczywiście straszna zgaga. Później wzięło mnie jeszcze na wymioty więc trochę mnie poszarpało nad WC ale później zaczęło mnie tak zaciskać w klatce piersiowej 😶 co kilka minut, tak jakby ktoś zaciskał mi sznur na wysokości mostka... W pierwszym momencie myślałam że blokuje mi to oddech ale starałam się uspokoić i oddychać spokojnie więc oddech był ale ten ból był tak nieprzyjemny że naprawdę zaczęłam panikować i z obawami czekałam na kolejny "atak" 🤨 położyłam się do łóżka i na szczęście bardzo szybko musiałam zasnąć, teraz jest ok ale któraś ma pomysł co to mogło być? 😳
Bierzesz acard?

To bardzo możliwe, że od tego. Mialam tak na początku ciąży jakoś przez tydzień i też nie wiedziałam, co się dzieje. Acard powoduje podrażnienie żołądka i jelit i to się może objawiać właśnie w taki sposób. Ja miałam wrażenie, że to skurcze i już myślałam, że to koniec, ale te skurcze były dużo wyżej, właśnie na poziomie mostka. Bolało przy każdym głębszym oddechu. Jeśli się to powtórzy, to zwróć uwagę, kiedy to masz - u mnie było chwilę po jedzeniu i wtedy pomagało wypicie ciepłej herbaty od razu po posiłku. Przeszło, jak zaczęłam brać acard z kolacją

Dzisiaj przyszły wyniki nifty - zdrowy chłopak [emoji3059] cała rodzina mowiła, ze będzie chlopak, partner twierdzi ze ma prorocze sny a we wrzesniu mu sie przysniło ze syn mu sie urodził wiec on od pczątku na 100% był pewny ze bedzie mial małego najlepszego przyjaciela [emoji28] tylko ja jedyna do konca liczylam na core[emoji3]
Teraz to sie zaczną dyskusje z imieniem bo mi sie prawie wszystkie meskie nie podobaja a do reszty jestem nieprzekonana[emoji28]

reklama
To bardzo możliwe, że od tego. Mialam tak na początku ciąży jakoś przez tydzień i też nie wiedziałam, co się dzieje. Acard powoduje podrażnienie żołądka i jelit i to się może objawiać właśnie w taki sposób. Ja miałam wrażenie, że to skurcze i już myślałam, że to koniec, ale te skurcze były dużo wyżej, właśnie na poziomie mostka. Bolało przy każdym głębszym oddechu. Jeśli się to powtórzy, to zwróć uwagę, kiedy to masz - u mnie było chwilę po jedzeniu i wtedy pomagało wypicie ciepłej herbaty od razu po posiłku. Przeszło, jak zaczęłam brać acard z kolacją
No tylko że ja taką dawkę biorę już naprawdę długo, zaczęłam sporo przed ciążą ale może dopiero teraz żołądek się zbuntował. A w sumie nigdy nie brałam go razem z jedzeniem tylko tak bez niczego jak mi się przypomniało między 20 a 22 🙈 spróbuje brać razem z kolacją. Ale naprawdę się wystraszyłam wczoraj, myślałam że to jakiś początek zawału 🥴

Do góry