reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny szczególnie już szczęśliwe mamy ;) jeśli wiecie na co konkretnie zwracać uwagę przy zakupach dla maluszka możecie się tutaj z nami dzielić, z tymi mniej doświadczonymi ;)
z mojego doświadczenia proponuję zrobić listę planowanych zakupów i pokazać te listy koleżance, która już ma dziecko. Ja dzięki temu zaoszczędziłam mnóstwo kasy, bo chcąc się przygotować planowałam zakup różnych rzeczy. Na szczęście moja przyjaciółka zweryfikowała 🙂 i dobrze, że jej posłuchałam.
Warto mieć moim zdaniem aspirator katarek i inhalator 🙂- u nas pierwszy katar był po niespełna 1 miesiącu, 11 listopada. Oczywiście bałam się podłączać do odkurzacza, ale najpierw sprawdziłam na sobie. Wielokrotnie nam bardzo pomógł.

reklama
Zastanawiam się, który lepszy:
3w1 nosidełko/gondola/spacerówka?
2w1 gondola/spacerówka?

I jeszcze ostatnio czytałam o kołach.. Miała któraś doświadczenie z żelowymi??

Dziewczyny, mój siniak z rana rośnie w siłę 🥴 rozebrałam się do kąpieli i przeżyłam szok 😳

Załączniki

• Screenshot_2021-12-03-23-04-19-219_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2021-12-03-23-04-19-219_com.facebook.orca.jpg
    287,5 KB · Wyświetleń: 75
2w1 gondola/spacerówka?

Jeśli 3w1 to koniecznie trzeba sprawdzić jaki jest ten fotelik bo najczęściej nie są bezpieczne. Polecam grupę 8 gwiazdek na FB odnośnie fotelików. Ja przy córce miałam 2w1 a fotelik kupiłam osobno.
Dziewczyny, mój siniak z rana rośnie w siłę 🥴 rozebrałam się do kąpieli i przeżyłam szok 😳
Faktycznie ogromny 😱

2w1 gondola/spacerówka?

Ja kupuję 2w1 - spacerówka+gondola... Fotelik (0-36) i nosidełko (0-9) już mamy po córce (kolor zielony)... Poza tym nie mamy samochodu na codzien - więc to tyle co do taksówki....
Z żelowymi nie miałam doczynienia, ale słyszałam, że są podobne z pompowanymi, jak dłużej pojeżdżę tym który wybraliśmy (czyli pewnie jak synek się urodzi) to dam znać 🤣...
Póki co jeszcze nie znalazłam (dla siebie) nic lepszego niż insevio dolphin :p

Czyli fotelika nie można było zamontować do wózka?
Jeśli 3w1 to koniecznie trzeba sprawdzić jaki jest ten fotelik bo najczęściej nie są bezpieczne. Polecam grupę 8 gwiazdek na FB odnośnie fotelików. Ja przy córce miałam 2w1 a fotelik kupiłam osobno.

Faktycznie ogromny [emoji33]

Ja dzisiaj trafiłam na taki i mega mi się wizualnie podoba. Jeszcze nie zagłębiałam się w jego opis..
Screenshot_20211204_002757.jpeg

Czyli fotelika nie można było zamontować do wózka?
Gdzieś czytałam, że wozenie dziecka w taki sposób jest bardzo niezdrowe dla jego kręgosłupa. Ale nie mam pojęcia gdzie to czytałam i jak długo dziecko musi być w foteliku, żeby to miało wpływ. Czy godzina po sklepie to taka duża różnica, skoro czasem dziecko będzie dwie lub więcej samochodem.

reklama
Ja dzisiaj trafiłam na taki i mega mi się wizualnie podoba. Jeszcze nie zagłębiałam się w jego opis.. Zobacz załącznik 1343294
O ten model tez sobie kiedyś zapisałam, tylko w oliwkowym kolorze[emoji4] poki co patrze co mi sie podoba, pozniej bedziemy weryfikować funkcje i ewentualnie szukac czegos innego jak sie okaze, że lipa[emoji3] szukam oliwkowych wózkow, z czarną ramą i rudym uchwytem. Na razie znalazłam 4 modele[emoji28]

Do góry