reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, a wiecie jak to jest z tymi tabletkami prenatal uno? Powinno się je brać do 12 tc, a później duo? Wizytę mam dopiero 15.12 i nie wiem co z tym tematem zrobić. Na poprzedniej wizycie nie dopytałam, bo nie wiedziałam, że są jeszcze te duo. Dopiero dzisiaj to wyczytałam
Duo od 13 tc. I ja bede brala :)

reklama
Dziewczyny, a wiecie jak to jest z tymi tabletkami prenatal uno? Powinno się je brać do 12 tc, a później duo? Wizytę mam dopiero 15.12 i nie wiem co z tym tematem zrobić. Na poprzedniej wizycie nie dopytałam, bo nie wiedziałam, że są jeszcze te duo. Dopiero dzisiaj to wyczytałam
Ja sama przerzuciłam się na prenatal duo... W sumie nie wiem czy to dobrze ale chyba tak 🤷🏻‍♀️ wizytę mam dopiero 15.12 to się dowiem 🙊🙈 ale nawet endokrynolog ostatnio pytał czy zażywam coś z żelazem i jodem bo powinnam więc uznałam że prenatal duo będzie ok

Ja sama przerzuciłam się na prenatal duo... W sumie nie wiem czy to dobrze ale chyba tak 🤷🏻‍♀️ wizytę mam dopiero 15.12 to się dowiem 🙊🙈 ale nawet endokrynolog ostatnio pytał czy zażywam coś z żelazem i jodem bo powinnam więc uznałam że prenatal duo będzie ok
Ja mam wizytę u endokrynologa w poniedziałek i muszę właśnie zapytać jak to jest z jodem w ciąży przy hashimoto 🤔🤔

A bez kwasu czy dodatkowo bierzesz kwas foliowy?

Dziewczyny, z tego co patrzyłam, to wytyczne na witaminy w 2 trymestrze wcale jakoś za bardzo się nie zmieniają, chyba tylko trzeba więcej kwasu foliowego. Ja kwasy DHA i tak już teraz brałam dodatkowo, a żelaza nie chcę - z lekarzem ustaliliśmy, że włączymy, jak będzie potrzeba. Także myślę, że jeśli Wam zostanie trochę tych tabletek przeznaczonych na pierwszy trymestr, to można je spokojnie dobrać i później zacząć nowe opakowanie ;)

Hej a do kiedy macie zalecenia z duphastonem?
Nie wiem jeszcze do kiedy brać a w dodatku od 12 tygodnia powinnam brać już też prenatal Duo i nie wiem czy czekać na potwierdzenie od lekarza czy zmieniać samemu. A wizytę mam u lekarza dopiero w 13 tyogdniu. Ehhh
Ja zeszłam dzisiaj na dawkę 2x1 i za niecałe 4 tygodnie odstawiam, więc wyjdzie jakiś 16 tydzień.

Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie w ciągu dnia? Mnie mój brak sił załamuje... Nie wiem czy to przez to że siedzę całymi dniami sama i przez to brakuje mi motywacji 🙈 ale już naprawdę nie wyrabiam 😔 mdłości męczą mnie tylko trochę więc nie mogę na to zwalać. Nie sprzątam, nie gotuję, z łóżka przenoszę się na kanapę i tam zalegam 🙄 wyglądam jak kupa nieszczęścia, dzisiaj w końcu włosy umyłam to można powiedzieć że trochę się ogarnęłam 🥴
też walczę sama ze sobą, ale ja od rana do wieczora muszę się motywować. Przed 7 już wiozę córkę do żłobka, potem pracuję do 17, mąż z córką wraca i nie mam nawet pół H na leniuchowanie. Wieczorem padam razem z nią i tak w kółko 🤣 jako tako się ogarniam i tak się kręci

W takim razie chyba też zacznę stosować duo od poniedziałku, ale dopiero 15.12 skonsultuje to z moją ginekolog

reklama
Do góry