reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie w ciągu dnia? Mnie mój brak sił załamuje... Nie wiem czy to przez to że siedzę całymi dniami sama i przez to brakuje mi motywacji 🙈 ale już naprawdę nie wyrabiam 😔 mdłości męczą mnie tylko trochę więc nie mogę na to zwalać. Nie sprzątam, nie gotuję, z łóżka przenoszę się na kanapę i tam zalegam 🙄 wyglądam jak kupa nieszczęścia, dzisiaj w końcu włosy umyłam to można powiedzieć że trochę się ogarnęłam 🥴

Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie w ciągu dnia? Mnie mój brak sił załamuje... Nie wiem czy to przez to że siedzę całymi dniami sama i przez to brakuje mi motywacji 🙈 ale już naprawdę nie wyrabiam 😔 mdłości męczą mnie tylko trochę więc nie mogę na to zwalać. Nie sprzątam, nie gotuję, z łóżka przenoszę się na kanapę i tam zalegam 🙄 wyglądam jak kupa nieszczęścia, dzisiaj w końcu włosy umyłam to można powiedzieć że trochę się ogarnęłam 🥴
Czuje się podobnie . Nie wiem, na ile to od ciąży, a na ile od tarczycy , ale czuje się jak kupa.

Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie w ciągu dnia? Mnie mój brak sił załamuje... Nie wiem czy to przez to że siedzę całymi dniami sama i przez to brakuje mi motywacji [emoji85] ale już naprawdę nie wyrabiam [emoji17] mdłości męczą mnie tylko trochę więc nie mogę na to zwalać. Nie sprzątam, nie gotuję, z łóżka przenoszę się na kanapę i tam zalegam [emoji849] wyglądam jak kupa nieszczęścia, dzisiaj w końcu włosy umyłam to można powiedzieć że trochę się ogarnęłam [emoji3061]
Też tak mialam, ale ostatnio mam jakby więcej energii i siły :) więc może i u Ciebie lada moment się poprawi :)

Ja niestety też często całymi dniami siedzę sama. Mój partner pracuje do wieczora. Staram się co jakiś czas zejść z kanapy i coś porobić. Wstawić pranie, poskładać wysuszone, ugotować coś itp. Jak tak siedzę i nic nie robię to też odczuwam zmęczenie. Dzisiaj skosiłam trawnik póki miałam jeszcze siłę i od tej pory już tylko kanapa z przerwą na jedzenie 🙈

Hej a do kiedy macie zalecenia z duphastonem?
Nie wiem jeszcze do kiedy brać a w dodatku od 12 tygodnia powinnam brać już też prenatal Duo i nie wiem czy czekać na potwierdzenie od lekarza czy zmieniać samemu. A wizytę mam u lekarza dopiero w 13 tyogdniu. Ehhh
ja biorę kolejne tabletki dla ciężarnych od 12+1. Akurat miałam wizytę wtedy u gin i przypomniano. Duph biorę narazie do następnej wizyty. Nie mówił żebym przestała sama w którymś tygodniu a byłam u niego 2 razy w tym

reklama
Ja nic nie robię i też czuje się jakby mnie ktoś zżul i wypluł.. jak z się zastanawiam czy może jestem niedotleniona bo rzadko wychodzę 🥴

Do góry