reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, a wiecie jak to jest z tymi tabletkami prenatal uno? Powinno się je brać do 12 tc, a później duo? Wizytę mam dopiero 15.12 i nie wiem co z tym tematem zrobić. Na poprzedniej wizycie nie dopytałam, bo nie wiedziałam, że są jeszcze te duo. Dopiero dzisiaj to wyczytałam
Duo od 13 tc. I ja bede brala :)

reklama
Dziewczyny, a wiecie jak to jest z tymi tabletkami prenatal uno? Powinno się je brać do 12 tc, a później duo? Wizytę mam dopiero 15.12 i nie wiem co z tym tematem zrobić. Na poprzedniej wizycie nie dopytałam, bo nie wiedziałam, że są jeszcze te duo. Dopiero dzisiaj to wyczytałam
Ja sama przerzuciłam się na prenatal duo... W sumie nie wiem czy to dobrze ale chyba tak 🤷🏻‍♀️ wizytę mam dopiero 15.12 to się dowiem 🙊🙈 ale nawet endokrynolog ostatnio pytał czy zażywam coś z żelazem i jodem bo powinnam więc uznałam że prenatal duo będzie ok

Ja sama przerzuciłam się na prenatal duo... W sumie nie wiem czy to dobrze ale chyba tak 🤷🏻‍♀️ wizytę mam dopiero 15.12 to się dowiem 🙊🙈 ale nawet endokrynolog ostatnio pytał czy zażywam coś z żelazem i jodem bo powinnam więc uznałam że prenatal duo będzie ok
Ja mam wizytę u endokrynologa w poniedziałek i muszę właśnie zapytać jak to jest z jodem w ciąży przy hashimoto 🤔🤔

A bez kwasu czy dodatkowo bierzesz kwas foliowy?

Dziewczyny, z tego co patrzyłam, to wytyczne na witaminy w 2 trymestrze wcale jakoś za bardzo się nie zmieniają, chyba tylko trzeba więcej kwasu foliowego. Ja kwasy DHA i tak już teraz brałam dodatkowo, a żelaza nie chcę - z lekarzem ustaliliśmy, że włączymy, jak będzie potrzeba. Także myślę, że jeśli Wam zostanie trochę tych tabletek przeznaczonych na pierwszy trymestr, to można je spokojnie dobrać i później zacząć nowe opakowanie ;)

Hej a do kiedy macie zalecenia z duphastonem?
Nie wiem jeszcze do kiedy brać a w dodatku od 12 tygodnia powinnam brać już też prenatal Duo i nie wiem czy czekać na potwierdzenie od lekarza czy zmieniać samemu. A wizytę mam u lekarza dopiero w 13 tyogdniu. Ehhh
Ja zeszłam dzisiaj na dawkę 2x1 i za niecałe 4 tygodnie odstawiam, więc wyjdzie jakiś 16 tydzień.

Dziewczyny, jak Wy funkcjonujecie w ciągu dnia? Mnie mój brak sił załamuje... Nie wiem czy to przez to że siedzę całymi dniami sama i przez to brakuje mi motywacji 🙈 ale już naprawdę nie wyrabiam 😔 mdłości męczą mnie tylko trochę więc nie mogę na to zwalać. Nie sprzątam, nie gotuję, z łóżka przenoszę się na kanapę i tam zalegam 🙄 wyglądam jak kupa nieszczęścia, dzisiaj w końcu włosy umyłam to można powiedzieć że trochę się ogarnęłam 🥴
też walczę sama ze sobą, ale ja od rana do wieczora muszę się motywować. Przed 7 już wiozę córkę do żłobka, potem pracuję do 17, mąż z córką wraca i nie mam nawet pół H na leniuchowanie. Wieczorem padam razem z nią i tak w kółko 🤣 jako tako się ogarniam i tak się kręci

W takim razie chyba też zacznę stosować duo od poniedziałku, ale dopiero 15.12 skonsultuje to z moją ginekolog

reklama
Do góry